Helgens sjøørretfiske – Sjøørretkonkurransen til Skitt Fiske

Lørdagen var det tid for årets sjøørretkonkurranse på Skitt Fiske butikken i Sandefjord igjen.

Jeg dro ganske tidlig oppover på lørdagen fra Kragerø og fikk meldt meg på til konkurransen i 11 tiden.

Jeg pratet med Magnus på veien oppover og han hadde reist bort for å melde seg på han også for han skulle vist være med på sjøørretkonkurransen. Jeg lo godt da han la på gitt for det var planlagt at han skulle bli hentet der borte uten at han viste om det fordi det var tid for hans utdrekkningslag. Fra full sjøørretfokus til sikkert en knall kveld med mye moro i vente.

Nok om det. Magnus hadde lagt igjen noen fluer til meg jeg hadde bestillt av han. Diverse Vaskebjørner og Speykutlinger.

Han binder fluer av topp kvalitet og selv om jeg binder litt selv, bestiller jeg ofte fra ham da jeg synes disse fluene er rå.

Jeg hadde lagt en plan over hvor jeg skulle fiske under denne konkurransen og satte kursen mot Larviksområdene. Ganske grått, kaldt og mye vind denne dagen. Kom frem til første fiskeplass for dagen ca kl. 13.00 og fiskestart var allerede igang.

Foto: Ole Martin Gilbu

Blåste kraftig rett inn og vannet nærmet seg vel full flo så planen var å fiske i små buktene ut mot åpent hav. Presset bra med vann inn og var ikke de enkleste forholdene, men skal nok mer til for å vippe meg av pinnen. Utstyrt med Loop`en og Streamstix Angry Seatroutseekeren så gikk det ganske bra. Trenger uansett ikke komme langt ut med flua i slikt vær da det ofte banker på helt inntil land.

Fluevalget ble en size 6 Speykutlingen.

Det gikk ikke lange tiden før nr1 beit på, men det var bare en liten en. Fortsatte slik en periode med flere mindre fisker.

Etter en liten stund beit det på en som virket ganske sprek, ikke store fisken, men ganske sprek. Fikk håvet den, men dessverre måtte jeg ta denne da jeg skadet øyet på den. Flua satt stygt i øyet. Fisken var ganske rund og håven viste en vekt på 1000 gr.

Foto: Ole Martin Gilbu

Dette var en fisk jeg tenkte at jeg kunne veie inn på delinnveiingen kl 22. Jeg gjorde dessverre aldri det da jeg følte dette var en alt for liten fisk. Det skulle vise seg å være en liten brøler fra min side. Kommer mer om det lenger ned.

Etter denne fisken fortsatte jeg i samme stilen, bare at nå hadde bettet stoppet helt opp. Denga og denga  den flua på forskjellige plasser og prøvde ut diverse fluer. Ut ifra at det virket så dødt så valgte jeg å dra vekk fra disse områdene og satte kursen mot Viksfjord området. Blåste fortsatt ganske bra og relativt kjølig utover kvelden. Jeg fisket over de beste fiskeplassene jeg vet om der ute uten antydning til fisk. Så bestemte meg for å fyre opp et bål, nyte kvelden ved vannkanten før det bar hjem til bingen med noen få times søvn før ny runde på morrakvisten.

Foto: Ole Martin Gilbu

SØNDAG

Ny dag betyr nye muligheter. Kvelden før hadde jeg pratet med 3 av våre juniorer fra fiskeklubben Pimpel Sør som vi er tilknyttet. Vegard, Bas og Martin-Tobias. De er ivrige sjøørretfiskere med flue og jeg sa dem kunne bli med meg så vi avtalte at jeg skulle plukke dem opp i Sandefjord kl 04.30

Kl. 03.30 tikker det inn melding på telefon fra Vegard, så da betydde det jo at dem allerede var klare så jeg brant bortover for å hente dem før planlagt tid.

Foto: Ole Martin Gilbu

Ut ifra denne soloppgangen virket det som det skulle bli en flott dag og det ble det også. Fortsatt var det mye vind.

Vi dro til en plass etter tips fra en annen kamerat om at det kunne være bra. Dette var i samme område jeg hadde fisket på dagen før bare at denne plassen var jeg ikke innom.

Et relativt stort område som man kunne bevege seg over. Bølgene og vinden sto rett inn. Da jeg gikk utover så jeg fort en plass jeg vurderte til en kjempe plass og det skulle vise seg å stemme ganske bra.

Satte på en «Vaskebjørn»da vannet var litt grumsete og det tok ikke lange tiden før jeg mistet en flott fisk. Så den beit foran beina mine og et par blink etterpå var den borte. Par kast til smeller det på en liten en, så smeller det på en til på ca 7-800 gr før det er en større følgefisk på neste kast. Alle blir selvfølgelig fint gjenutsatt som alltid.

Siste kastet før jeg ville la plassen hvile banker det på en fisk som dro lina ut på snella. Første som slo meg var at dette var en grom fisk ,aiaiai. Så hoppet den og skuldrene sank litt ned . Så at dette var en 1,5- 2 kgs fisk og etter en morsom kamp så fikk Vegard håvet den. Så at den var litt tynn, men denne blødde såpass at etter en liten vurdering så bestemte jeg meg for å ta den. Flua satt dypt og revnet litt på den ene gjelda. Den veide 1,550.

K-Faktoren på denne konkurransen var ikke 0,95 som på Tønsberg konkurransen , men k-faktoren måtte være over 1. Pga det regnet det seg til å akkuratt ikke gå innenfor.

 

Foto: Sjøørreter som dette BØR gjennutsettes. Denne måtte dessverre bli tatt på grunn av skade.

Tiden begynte å renne bort og jeg hadde på en ganske fin en rett før vi måtte dra. Jeg kjørte Vegard, Bas og Martin bort til Skitt fiske og jeg selv måtte dra med en gang da jeg hadde en utålmodig samboer som ville hjem til Kragerø.

Fikk en telefon fra Vegard etter litt at vinnerfisken i flueklassen var 900 gram å noe. Vet ikke om det stemmer, men om det gjorde det så gjorde jeg en kjempe brøler at jeg ikke veide inn den på 1000 gr jeg fikk dagen før. Skulle hatt dratt å veid den kl 22 på lørdagskvelden, men sånn er det bare.

Jeg har hatt en fantastisk helg uansett med sjøørretfiske og kjempe kos langs kysten. Nå er jeg tilbake i Kragerø og skal filme til episode 3 av På tur med Fiskejegeren de neste dagene. Gleder meg til det.

 

Skitt fiske

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply