Helgens sjøørretfiske – Sol, vind og vått

Da er helgen kommet til sin ende og helgen har selvfølgelig blitt brukt til mer enn fredagstaco og familietid. Jeg har fått vært mye ute ved kysten på jakt etter sjøørret. Som jeg har skrevet tidligere så har jeg begynt å filme inn mye til høstens episoder av Jakten på sjøørreten som det blir episoder fra både Kragerø områdene, Vestfold og Danmark.

IMG_20150912_192934

Det har vært en helg med typisk høstvær. Litt sol, mye vind og skiftende med regn. Sjøørretfiske har tatt seg opp bra den siste tiden, men på de faste plassene uttaskjærs i området Portør var det ikke sprekt. Noen av plassene her er helt rå i de forholdene som var. Lyren dominerte mye, med innslag av små sjøørret her og der.

Noen av plassene jeg fisker på her ute er det 10-15 meters grunntopper som stikker opp. Mye strøm og som regel mye liv. Det pleier å bite bra på kantene av disse grunnene, men måtte fiske dypere utenfor kantene for å komme i kontakt med sjøørret.

Prøvde meg frem i fluevalget fra diverse fiskeimitasjoner til reker. Lille RedHeadkutlingen som skulle vise seg å levere. Små slike kutling imitasjoner er effektive og denne typen fra Per Stian som bor her i Kragerø er gifitg. Den fisker veldig bra til tider da særlig på grunt vann og når det er litt farge på vannet. Er som regel på grunnere vann jeg bruker disse. Her ute går det mye i store speykutlinger.

IMG_20150913_154201

RedHead kutlingen

RedHeaden leverte som sagt noen små sjøørret ganske dypt ellers var det lyren som dominerte områdene denne helgen. Det var til tider mye vind, våt og kaldt. Jeg er ute i all slags vær og synes alle værforhold og årstider har sin sjarm. Koser meg uansett og denne helgen her var den første hele helgen med sjøørretfiske etter en periode med laksefiske i fokus. Det betyr at jeg koset meg ekstra mye langs kysten selv om været tok seg opp fra dårlig til verre.

DSC_0266

Kaldt og våt, men koser seg

Etter flere forsøk rundt i bukter, kanaler og diverse plasser ute ved Portørlandet tok jeg turen inn på baksiden til Stølefjorden. Fisket over mine faste plasser også her uten hell og tok meg tid til å utforske noen nye plasser som egentlig ikke ser noe lovende ut på kart, men faktisk viste seg å være det. Et helt annet syn enn det bildet man bygde seg opp ved å sitte hjemme å se på kart. Slik er det noen ganger så det lønner seg å utforske. Da har man vært å sett og kan lettere avgjøre om det er en evt bra fiskeplass.

DSC_0254

Jaja helgene går alt for fort, men heldigvis har jeg en jobb som for det første gir meg fri hver fredag som da betyr langhelg hver uke, samt at jeg har flexitid så kan gnu inn en fisketur her og der. Det passer veldig bra for jeg har store planer om å fly mye langs kysten fremover. Nå skal jeg oppdatere litt på nettsiden og få opp siden Flueboksene. Følg med videre på Fiskejegeren så kommer det stadig rapporter fra turene og mye annet sjøørretstæsj fremover.

IMG_20150913_154021

RedHeadkutling

DSC_0252

Blogglistenhits

spacer

4 comments on “Helgens sjøørretfiske – Sol, vind og vått

 1. Bjørnar Berg

  Flott blogg,bli artig å lese utover vinteren i vente på ny fiskesesong???

  1. Fiskejegeren

   Takk for det Bjørnar 🙂

 2. Per Stian

  Grattis med ny bloggside ? Gøy å høre at RedHead’s fluene leverte (litt i hvertfall)

 3. Fiskejegeren

  Takker Per Stian. RedHead`s fluene dine er rå 🙂

Leave a reply