Havabborjakt – 1000 kast

Ja som tittelen sier så er det havabbor jeg har vært å prøvd meg på idag og om det ble 1000 kast eller ikke så er det jammen meg mange kast før man eventuelt klarer å kroke en slik. Det er slik for min del iallfall. I alle de årene jeg har fisket så har jeg aldri klart å lande en havabbor. Jeg har mistet flere opp med tiden, men ønsker så gjerne å kunne få en havabbor med helt inn til land, holde den og se den skyte fart tilbake i sitt rette element.

Havabbor er en ettertraktet fisk for mange ettersom den gir fiskeren en rå fight. Dessverre er det slik at denne fisken ikke er så lett å treffe på, men ettersom jeg har LITT havabborfeber om dagene så tenkte jeg at denne lørdagen måtte brukes til havabborfiske. Mye av den grunn at det har vært mye lavtrykk, dårlig vær i det siste som snudde igår til knallvær. Det kan være positivt, så da var det bare å pakke sekken, finne frem jiggy boksen + noen pattegriser og resten av utstyret. Avreise tidlig på morgenen med snuten mot Arendal.

DSC_0432

Fin dag langs kysten

Det går fort en time i bil fra Kragerø til Arendal, men etter tips jeg har fått så er disse områdene kjente havabborplasser og da betyr en liten time ingenting. Kom meg frem og fant parkeringen jeg skulle parkere på. Rigget utstyret kjapt og begynte å traske i mellom skogen. Gikk over en steinhaug og fikk se dette ( bilde over ). Da glemmer iallfall jeg hverdagen litt og kosemodus koblet inn for fullt. En helt nydelig utsikt og fantastiske forhold.

Jeg trasket da bortover mot noen holmer jeg hadde sett meg ut på kart og fikk skikkelig trua. Kunne se bunnen langt utover, men allikevell dypt. Så noen topper stikke opp og kanter som gikk ned i dypet. Mye strøm. Første kastet la jeg innover mot steinene fra ytterst på holmen. Noen få trekk og hjertet mitt stopper opp i 4-5 sekunder. Bråstopp, noe tok flua og det virket stort. Nytt kast og det biter igjen, men dessverre kom skuffelsen fort da jeg merket at dette må være noe annet. Det stemte bra da det var en ca 2 kgs sei som hadde sugd i seg jiggy`n. Jaja hjertet banket normalt igjen iallfall og fisket fortsatte. Ja det fortsatte faktisk i uendelige kast over større områder.

IMG_20150919_173923

IMG_20150919_193043

 

 

 

 

 

 

 

Med noen deilige pauser med litt stratos og annet snop mellom øktene så ser man plutselig at timene har flydd unna. Tiden går fort når man koser seg slik og etter noen dager med skikkelige regnbyger, kaldt og mye vind så var denne dagen idag langs disse områdene bare helt topp selv om målet for dagen ikke viste seg. Tja neste gang sitter den. Er vel slik man må tenke. Imorgen er det sjøørretfiske igjen i Kragerø og jeg drar ut i 06:00 tiden. Gleder meg allerede og har troen på bra fiske. Jeg skal til et område som alltid leverer etter dårlig vær. 2 bukter ytterst i havgapet som sjøørretene pleier å gaffle i seg diverse etter vannet har roet seg. Rapport og bilder kommer i morgen kveld.

IMG_20150919_173404

 

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply