Sjøørretfiske – Liten tur etter jobb

Kort rapport fra noen timer på jakt etter sjøørret idag.
Idag ble jeg tidlig ferdig på jobb og hva finner man på da tro ? Litt dumt spørsmål egentlig, for med strålende sol og riktig vind inn på gromplassene så luktet det sjøørret lang vei. Jeg tenkte jeg skulle ta middagen ute på tur idag så en rask stopp på butikken for litt innkjøp før det bar utover i retning Portør. Vannet var bra på vei opp da jeg kom frem og bra med strømmer i vannet. En del vind, men perfekt retning med tanke på plassene jeg skulle fiske på.
Idag var Streamstix Angry seatroutseekeren 9` #7 med på tur igjen rigget med en fast intermediate 7/8 line, 9`tapert fortom ut til 0,26 og ekstra spiss ut til 0,24. Fluevalg så falt det på en Pattegris salmopink.

Det var helt dødt den første timen, ikke sjøørret, ikke makrell eller noe annet liv. Mye strøm som kom forbi odden jeg sto på og etter en liten matpause og fluebytte til en liten RedHead kutling så begynte sjøørretene endelig å bite. Fisket kutlingen ganske fort uten den typiske stoppen for å la den dale ned litt. Det var ikke snakk om at dem ville ta da jeg fisket rolig, men med en gang jeg «speeda» opp litt så tok dem. Tok en 6-7 sjøørreter på rappen der en av dem kroket seg dypt og måtte bli med hjem. Flott feit fisk som på vekta hjemme viste 1,1 kg. Ikke ofte jeg tar med sjøørret hjem da jeg utfører c&r på det meste, men når dem blir skadet slik som denne ble så blir dem selvfølgelig med hjem til middag.

IMG_20150929_210037

Skjedde egentlig veldig lite etter en stund med bra bett. Vinden tok seg opp og endret retning, noe som gjorde kastingen litt komplisert. Jeg prøvde meg en liten stund frem og tilbake i dette området, men ikke noe tegn til noe mer sjøørret. Får være fornøyd med en liten tur langs kysten og i tillegg med ok bett en periode. Deilig med sol som varmer litt ennå, selv om man merker vinden er kaldere nå. I morgen, torsdag og fredag blir det nye turer så det kommer en samlet liten rapport med bilder fra de dagene til lørdagen. Jeg regner også med å publisere første film/ episode av høstens fiske etter sjøørret til lørdagen. Så følg med på bloggen.

Søndagen må jeg en liten tur til Kiel med min bedre halvdel på poengopptjening, så da blir det ikke noe sjøørretfiske på 3 dager. Det kan være kjekt med full kredittbank fra fruenes side utover nå. Det får være dagens tips 🙂 Fyll opp med poeng på hjemmefronten. Det er tross alt en flott sjøørrettid vi kommer inn i nå.

Full flex, Skitt fiske

DSC_0621

RedHead kutlingen fungerte bra idag

 

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply