Søndagstur med hyggelig selskap – Sjøørretfiske Kragerø

Vi er nå kommet over midtveis av oktober og den kaldere årstiden er på vei. Det kunne man merke på morgenkvisten i Kragerø idag noe temperaturen kunne bekrefte.. Heldigvis ble det kortvarig og dagen idag ble en varm og nydelig høstdag.

Dagen idag var planlagt til å møte Anes med noen venner av han fra Skien. Dragan, Morten og Roar om jeg husker riktig på navnene. De skulle til Kragerø for å jakte sjøørret og Anes hadde spurt for noen dager siden om jeg ville bli med en tur å vise noen bra plasser. Anes bor i Kragerø og er en jeg ble kjent med for ikke lenge siden.Det viste seg at han er en veldig ivrig laksefisker og vel så ivrig på sjøørretfiske. En kjempe hyggelig kar. Dragan har jeg pratet med over telefonen tidligere. Også han en kjempe hyggelig kar og en dyktig fluebinder.

De hadde valgt å begynne å fiske allerede på morgenkvisten, mens jeg ikke fikk kommet meg utover før nærmere formiddagen. Jeg tok dem med til en plass jeg har vært å filmet den siste uken til episode 2 av «jakten på sjøørreten». Der har det vært bra bett og mye liv. Det har ellers vært ganske så dødt andre plasser i Kragerø den siste tiden. Så ettersom dette området har levert greit den siste tiden hadde jeg troen på at det kunne bli litt liv der ute idag.

Vi trasket oss mot plassen og etter en liten gå tur kom vi frem til området. Synet som møter enn når man kommer ut hit er som alltid deilig og den gode følelsen kommer. Dette er områder det ikke bare lukter sjøørret, men det rett og slett stinker sjøørret over hele området. Nydelig plass.

DSC_0793

Etter en liten prat så fortalte jeg fort litt om hvor man burde fiske og så delte vi oss opp. Det tok ikke lange tiden før jeg så stangen til Morten stå i full bøy. Det viste seg å være en lyr, men ble et øyeblikk med action iallfall. Vi fisket oss godt over hele veien uten noe særlig liv. Jeg mistet en kgs SØ helt inntil land og Dragan fikk en liten en. Ellers var det helt dødt i disse områdene idag. Den siste uken jeg har vært i dette området har det vært grumsete vann, mens idag var vannet blitt helt klart igjen. Forholdene var det ikke noe å si på annet enn at fisken enten ikke ville ha fluene våre idag eller rett og slett at vi ikke traff på mere fisk. Det skal ikke alltid være så lett og med slike dager med dårlig fangst gjør bare at man gleder seg mer til neste tur.

DSC_0799

Dragan i action på en gromspott

Det ble en dag med strålende vær og lite liv. Det spiller liten rolle for min del for det å kunne bli kjent med nye og så hyggelige fiskere som disse var så vil jeg nok si dagen idag har vært perfekt. For min del er det mer enn selve fiskingen jeg priser høyt. Det sosiale, nyte naturen og koble av fra en ellers hektisk hverdag betyr mye for meg. Det var jo litt synd dem ikke traff litt bedre fiskemessig idag, men sånn er det bare noen ganger og det som gjør fisket så spennende som det er. Nå skal jeg gjøre siste redigeringen på filmen som jeg publiserer mest sannsynlig imorgen ettermiddag.

Takk for en flott dag Anes, Dragan, Morten og Roar. Jeg håper dere likte områdene og velkommen tibake til Kragerø 🙂

DSC_0792

Giftige sjøørretplasser

DSC_0804

Anes er klar for sjøørretfiske

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply