Fredagstur etter sjøørret – Besøk fra Østfold

Merkelig nok ble det sjøørretfiske igjen og denne fredagen hadde jeg planlagt å fiske sammen med Bård Isaksen. Han hadde tatt turen over til «riktig» side av fjorden får å fiske sammen med meg i Larvik. Bård er en kjempe kar å fiske sammen med så det så jeg frem til. Vi møttes på Skitt fiske i Sandefjord kl.10:00 og der møtte jeg på Arild, en annen bekjent så da ble jeg jo stående å prate litt da. Klokka tikker og fiskesuget bygger seg opp, men jeg liker å prate og særlig når det er fiskeprat.

DSC_0828

Skitt fiske, Sandefjord

Vi fikk etterhvert kastet oss inn i bilene og satte retning mot dagens fiskeområde. Et område som ligger i nærhet av Sandefjord og et område jeg har fisket fra ungdomstiden og perioden jeg bodde i Larvik. Jeg har fått gode tips av en kamerat i Larvik opp med tiden på disse plassene så jeg vet hvor det lønner seg å fiske der, men idag gikk vi ut til en annen plass jeg har vært noen ganger før, men langt ifra kjent.

Det har vært ganske mye vind i det siste og hadde roet seg mye noe som kan være ganske positivt fangstmessig. Da vi kom ut til første plassen var det ekstreme dønninger og ikke akkuratt lett å fiske. Hadde rigget en stang med synk 4 line og en s.pink pattegris så fikk fisket over. Vi fisket egentlig ganske fort over dette området før vi gikk videre.

12180159_10156159551265203_587567116_n

Tøffe forhold, men fiskbart

Vi gikk til en bukt helt ytterst i området vi var og jeg sendte Bård bort på plassen jeg har tatt flere fisker på tidligere turer. Jeg prøvde meg litt bortenfor. Jeg valgte også her å fiske videre med synkelinen ettersom jeg ville fiske dypt og pattegrisen var fortsatt på i enden. Første kastet så kom det en flott sjøørret etter flua opp fra dypet og prøvde å ta grisen helt inntil land. La et mini kast fort ut igjen, men borte var den. Så ut som en flott fisk på ca 1,5. Noe rundt den vekten der ihvertfall. Fisket jo godt over etterpå og prøvde ulike dybder, inntrekk og byttet over til vaskebjørn etter en stund. Jeg gikk bort til Bård som hadde mistet en liten en og mens vi prater la jeg ut flua noen få meter fra land og mister en liten en kjapt. Vi fisker en stund i området uten noe mer liv.

Vi kastet sekkene på ryggen og gikk mot bilene der vi møtte på en slukfisker som hadde stått på motsatt side av bukten vi hadde hatt et snev av action i. Han fortalte at han hadde hatt mange følgefisker etter sluken, men disse var av type mini sild. Altså 2-6 hg. Om man treffer på slike stimer så anbefales det å forflytte seg, altså ikke fiske på dem. Man vet jo aldri, plutselig er det en stor sjøørret der, men når disse små kommer slike i stimer og biter som gærninger så anbefales det å flytte seg. Han hadde flyttet seg og det var jo bra.

Bård og jeg ble enige om å ta bilen 1 minutt bort i gata og prøve en plass som jeg vet en kamerat av meg liker veldig godt. Her er det grunnere og fisker på fisk som er innom på grunnere vann. Derfor ble det Cross`n med F.intermediate linen og vaskebjørn som ble våpenet. Bård vadet ut midt i viken mens jeg gikk bort til kanten fra grunt til dypere vann. Det tok ikke mange kastene før jeg var borti fisk som ikke kroket og et påfølgende kast som det smalt på en kgs fisk. Den hoppet seg fri rett foran beina mine. Bård var også borti fisk og mistet en.

DSC_0821

Bård gasser på med Opti coasten

Idag var det en av de dagene man gjerne opplever i blant der ingenting ville gå veien. Det var slik for meg idag der flua ble godt plantet i trær i bakslengen, dårlige kast og dårlig kroking. Jaja morsomt er det og når man fisker såpass mye jeg gjør om dagene så er en slik dag som idag et godt tegn på at en hviledag uten fiske hjemme trengs.

Vi fikk snublet oss videre over et lite fjell og ned til en ny gromplass. Bård vader ut og kaster litt uten å merke noe så snur han seg å legger flua inn mot land og kroker på en fisk. Også dette av type mini sild, men sjøørret er sjøørret som Bård sa hehe. Den fikk selvfølgelig svømme videre og Bård var den eneste som fikk holde i en sjøørret denne dagen. For dette var noe av det siste som skjedde på denne turen. Vi ble stående å prate en times tid oppe ved bilen før jeg dro i retning Kragerø og Bård satte snuten mot Bastø ferja for avreise mot «feil» side av fjorden.

DSC_0833

Bård med en liten sjøørret

Det ble en hyggelig dag langs kysten sammen med Bård og som jeg skrev i starten så er Bård en kjempe trivelig kar å fiske sammen med. Latter og samme gleder av å være ute på slikt fiske gjør at det blir en vellykket dag selv om det fiskemessig ikke var helt på topp denne dagen og ting ikke stemte helt for meg. Jeg skal ha meg en hviledag imorgen, kun ned å se i noen bekker og så er det full fart på søndagen igjen. Da er det Kragerø sjøørreten som gjelder.

Takk for turen Bård.

DSC_0846

Stengene til Bård. Ser ut som det er Loop det går i hehe

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply