Maratonfiske – Sjøørretfiske Kragerø

Noen dager er det vanskeligere å stå opp tidlig enn andre dager og dagen idag var en slik dag som vekkeklokka hadde null virkning. Jeg hadde planlagt å komme meg ut til fiskeområdene tidlig og hadde satt på alarm til klokken 06:00, men våknet først klokken 08:00. Det skjer faktisk litt for ofte for meg.

Jaja jeg fikk da karret meg opp av senga og mekket sammen litt egg og bacon før avreise. Tidligere i uka planla jeg med Anes om at han skulle bli med utover idag så derfor møtte jeg han på veien før vi slo følge utover i retning Portør. Anes er ikke så kjent i områdene ennå så jeg tenkte jeg skulle vise han noen av de sjøørretplassene jeg bruker mye tid på og som er noen av favorittplassene her i Kragerø.
Med dagens vær og forhold så skulle alt ligge til rette for litt action. På denne årstiden bruker jeg kort tid på hver plass og forflytter meg mye fra plass til plass så da ble dagens plan å maratonfiske litt. Altså fiske over ganske kjapt på de forskjellige plassene. Dagens første stopp ble på en plass jeg setter høyt opp på lista over hotspots i Kragerø. Mye strøm, perfekte dybde med variabel bunn og en liten bukt som jeg flere ganger har sett store sjøørreter innom. Her ser man også ofte store sjøørreter vise seg.

DSC_0979

Første stopp for dagen

Ganske klart i vannet idag og jeg fisker til normalt nesten bare med speykutlingen og pattegris i ulike størrelser, men valgte å begynne med en liten RedHead kutling. Vi fisket begge to godt over plassen uten å verken merke noe eller se noe. Så vi bare gira opp og fortsatte å fiske innom alle tuppene og de små vikene som var planlagt. Heller ikke på disse plassene var det noe liv. Jeg tok med Anes inn til storfiskrenna. Der er det til tider mye brisling tett mot land og med mye strøm. Dette er en plass jeg har fått mange fisker over 1,5 kg. Også her var det idag helt dødt.

 

DSC_0998

Storfiskrenna


 
Null liv på flere av gromspotten var ikke helt etter forventningene med dagens forhold, men slik er sjøørretfiske til tider. En ting er sikkert og det er at jeg gir aldri opp så ferden gikk videre den og bestemte meg egentlig for at vi skulle dra til området det har vært litt liv den siste tiden, men ofte langt mellom fiskene. Belønningen av tålmodigheten i disse områdene er som regel ganske bra.

DSC_1037

Mye vind, stanga jobbet bra

På vei ut til denne plassen stoppet vi på et punkt der det ligger noen skjær litt utenfor med en grunne i midten og dypt på hver side. En liten lur plass som er verdt å legge noen kast over.
Ferden gikk videre og det tok ikke lange tiden før det flexer for Anes. Sjøørret endelig en prikkis, men det var bare junior som hilste på. En liten sjøørret som gjerne må bite på igjen om noen år.

DSC_1041

Anes med flex

DSC_1063

Rett etterpå biter det hos meg, men det var nok tvillingbror for den var like liten. Jeg hadde et par følgefisker som nok var litt større. Ellers så var det ikke helt det store her ute heller. Uansett så er det utrolig deilig å gå på disse områdene å fiske.

Nydelig utsikt

Anes måtte hjemover etterhvert mens jeg skulle fiske videre, men slo følge med han et stykke mot bilen. På veien måtte vi vade over en dyp kanal som jeg fikk tatt meg et ufrivilig, men fortjent saltvannsbad. Fortjente den ettersom jeg lo godt av en som var med til disse områdene for en stund siden som fikk seg et bad.
Anes dro og jeg gikk videre til en annen plass der ute. Allerede første kastet biter det og virket først som en finere fisk. Sprek som bare det og sølvblank. Den gikk av inntil beina mine, men tipper det var en kgs fisk.

DSC_1115

Denne tok på grunt vann og dobbeltrekk

Fisket egentlig ikke så mye mer etter det. Valgte å sitte ned litt, slappe av og nyte den følelsen man får av å sitte på slike områder. Vinden, lukten av saltvann, lyden av bølger og med et flott fargespill på himmelen. Man glemmer hverdagene litt og nyter øyeblikket der og da. Jaja, det ble en flott dag langs kysten av Kragerø, igjen. Ikke så bra fangstmessig denne dagen, men med hyggelig selskap av Anes så ble dette en bra dag. Imorgen er det litt jobb før det blir en ny tur ut. Det er jo også ny episode av Jakten på sjøørreten snart så skjer da litt her. Jeg kommer til å trappe opp på siden her med rapporter fra turene, litt diverse fisketips, utstyrstips og annet fiskesnop. Så følg med videre på Fiskejegeren.com. Tusen takk til dere som følger meg og gidder å lese alt jeg skraper sammen fra noen av fisketurene. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Om jeg klarer å glede noen få eller inspirere noen til å begynne med fluefiske etter sjøørret så er det nok for meg til å fortsette med både filmingen, disse rapportene og alt annet jeg holder på med.
Ha en fortsatt fin søndag og husk SKITT FISKE

DSC_1084

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply