Sjøørretfiske – Stille dager langs kysten

Overskriften beskriver de siste dagenes sjøørretfiske godt. Det har vært veldig lite liv. Jeg har fisket over alle de forskjellige plassene som pleier å levere bra fiske på denne tiden. Jeg tok en titt i «dagboken» min der jeg har skrevet ned fangster fra da jeg flyttet ned hit til Kragerø. De siste to årene har det vært meget bra sjøørretfiske i samme tidsrom som nå, men som sagt så har sjøørretfisket vært tregt siste uken. Det er sjøørret å få, men da en del smått. Plassen man ser under på bildet er en plass det er normalt å få fine overspringere i den perioden vi er inne i nå. Siste tiden har det vært kun et par følgefisker. Da av fin størrelse, men ellers lite liv. 20151126_120631

Den siste uka har jeg ikke fått fisket så mye som vanlig, men har da fått noen turer ut. Lite liv og aktivitet har vært en gjenganger i løpet av uken. Det har blitt noen sjøørreter, men mye smått. Jeg har prøvd det meste av fluer, ulike tekniker og dybder. Det har blitt en del maratonfiske altså mye forflytninger til forskjellige plasser det normalt sett har levert. Jeg må jo si at selv om jeg har prøvd ulike fluer så har jeg falt fort tilbake på pattegrisen og speykutlingen / redhead kutlingen. Særlig speykutlingen er en høst/vinter favoritt før diverse lopper kommer ut av flueboksen i den kaldeste perioden av vinteren. Uansett har jeg fisket bra over ulike plasser og det har vist seg å være best i diverse lommer og inne mellom skjær og øyer ytterst i havgapet. Jeg har fisket kutlingen nærme land og ganske fort noe som har gitt resultater.

20151126_120604

For 14 dager siden var det mye stor fisk der jeg mistet noen skikkelige fine fisker. Det har også vært mye mer småfisk å få i områder som pleide å levere lite fisk, men gjerne litt større fisker. Uansett så tror jeg fisket tar seg opp bra nå i desember.

Selv om fisket ikke har vært på topp noen dager nå så har jeg storkost meg langs kysten. Denne årstiden vi har kommet til er min favoritt tid langs kysten og med disse dagene der det er kaldt om natten og morgenene er det utrolig deilig å komme seg ut. Det har jo vært et par dager med sol og da er det ekstra deilig å sette seg ned i solen og bare nyte utsikten og speide etter aktivitet.

20151126_122315

Jeg reiser en tur til Marbella i Spania til lørdagen i jobbsammenheng og blir noen dager der, men kommer til å bruke tiden til å lade opp til sesongåpning Norgescupen i Trysil som går av stabelen neste helg. Ned hit i varmen så skal selvfølgelig fluestangen være med sammen med kameraene. Så en liten film fra Marbella kommer om en ukes tid. Episode 4 av Jakten på sjøørreten er rett rundt hjørnet. Imorgen er det opp å møte Mikael Blomberg for å teste mer av hans nye liner og selvfølgelig fiske litt sjøørret. Det kommer mer om det her på bloggen i løpet av helgen. Så da avslutter jeg med å ønske dere en god helg og skitt fiske.

20151126_144613

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply