Vinterfiske etter sjøørret – Den følelsen

Den følelsen ja. Den herlige og deilige følelsen når man står ute langs kysten i kulda, mens solen som bryter skyene avgir litt varme og gir følelsen av den varmere årstiden vi heldigvis er på vei til. Etter mange dager med kulde, gråvær og vind så var det godt å se og føle solen som denne dagen ga fra seg litt varme. Kanskje ga den ikke noe varme i det hele tatt og at alt bare var noe man følte på grunn av hvor mye man ønsker seg at våren skal komme. Uansett så er den følelsen for meg når man venter på en ny årstid og se de forandringene som skjer verdt mye selv om det er en stund før våren slipper til. Det har nok mye med det å gjøre at jeg trives ute alle årstidene vi har. Fiskemessig tilpasser jeg meg den årstiden vi er i og naturopplevelsene er like store enten det er vår, sommer , høst eller vinter.
De siste dagene skal det sies at kulda har satt sine spor ved å pakke igjen de fleste fiskeplasser med is. Mye snø på svabergene gjør det både tungt å bevege seg og litt skummelt med tanke på hvor du setter beina, men sjøørretfiske må man og heldigvis kjenner man områdene man fisker på godt.
New Image1

Sist fisketur så var en fiskekompis med meg ut til et område som er en veldig variabel sjøørretplass på denne tiden her i Kragerø, men man kan treffe på noen fine som gjerne beveger seg litt mer. Dette er et område som har noen viker som er litt avgrenset fra det åpne hav noe som kan gjøre at temperaturen i vannet kan ha en avgjørende temperatur forskjell.
Vi måtte jo prøve litt. Så utstyret ble rigget og en liten prat om dagens fluevalg måtte til.

New Image24

Sjøørretene ville ikke leke denne dagen for vi var verken borti fisk eller hadde noe følgefisk. Vi fikk fisket over området ganske dypt og prøvde diverse fluer. Slike dager på slike områder så er det bare å fiske, forflytte seg og håpe på å treffe fisk. Fiske dypt er lurt her, men ofte kan du se stor sjøørret helt oppe langs svabergene. Har sett stor sjøørret her de to siste vinterene og slutten av januar i fjor fikk jeg en på 2,1 kg i samme område. Det skal sies at de fleste turene ut hit på denne årstiden er bomtur. Så det at vi ikke var i nærheten av fisk i dag gjorde egentlig ikke så mye og ettersom fiskeplassene som var planlagt et besøk idag kun egnet seg for isfiske så ble det som det ble.

New Image25

Som jeg skrev i starten av innlegget om den følelsen av å føle på solen som gir varme og følelsen av at vi stadig rykker nærmere våren, så er dette bare en liten brikke i alle de følelsene vi har for denne lidenskapen. For meg starter gledene allerede hjemme før en fisketur. Det å planlegge, pakke sekken og vite at nå skal jeg ut på fisketur er verdens beste følelse. DEN FØLELSEN

Skitt fiske og ha en strålende helg

12512707_10154249103107841_663726217400667547_n
20E84FD6-EC9C-4CAC-B55249FAB39A4516-9474BFBB-6A31-42B7-9E3799E2B5F8802C

Blogglistenhits

spacer

2 comments on “Vinterfiske etter sjøørret – Den følelsen

 1. Magne

  Hei!
  Veldig bra blogg du har 🙂
  Hvilken flueboks bruker du?
  Den med to sider på bilde ovenfor .
  Mvh Magne

Leave a reply