Sjøørret eldoradoet Møn – Avreise og fiskedag 1

Torsdagen kjørte vi ( meg og Anes ) inn på ferja fra Larvik der vi sammen med Magnus Riksfjord og co måka på med det som var å få tak i på frokostbuffen. Vi ble sittende å prate hele overfarten og plutselig var vi på Dansk jord. Magnus og de skulle til Fyn mens jeg og Anes skulle noe lenger, nemlig til Møn for å fiske under de fantastiske klippene som strekker seg langs kysten der.
Kom ganske sent frem til campingen vi skulle overnatte ettersom vi hadde en del stopp på veien. Vi måtte jo selvfølgelig stoppe innom Go Fishing som ligger i Odense. En butikk fylt med det vi godt kan kalle fiskegodis. Ble stående å prate fiske selvfølgelig med en av gutta der.
Kvelden på hytta gikk til å se på kart over området vi skulle fiske, klargjøre film og fiskeutstyr.

mønsklintluft

Fredagen – Første fiskedag

Ja så kom fredagen. Vekkeklokkene var satt til å hyle presis klokken 05.00, men av en eller annen grunn så ble den vekkeklokka utsatt 10 minutter gjentatte ganger så den klokka viste 06.00 da vi spratt opp. Vi fikk kastet utstyret ganske kjapt i bilen og satte snuten mot dagens destinasjon. Vi fant veien til parkeringsplassen relativt kjapt. Vi var forberedt til at vi måtte gå et stykke for å komme til trappene som fører ned til stranda. Så da var det bare å traske på. Synet som møtte oss var bare helt fantastisk. For en plass.

SnapShot(60)

Jeg nyter utsikten før den lange turen ned til stranden begynner

Møn er virkelig en perle og jeg var jo klar over at det nok skulle være fint der ut ifra bilder man kan se på internett, men det tok virkelig kaka å se dette live. For min del banket sjøørrethjerte 200 ganger fortere enn normalt og de følelsene jeg har for natur ble ikke akkurat noe mindre av å se denne naturen her.

mønsklint

Så var det bare å sette seg ned og begynne å summe tankene litt. Noen tips hadde jeg fått på forhånd så jeg viste sånn ca hvor vi skulle fiske, men jeg liker veldig godt å utforske selv. Det er noe av det jeg synes er veldig moro ved å komme til nye områder, men så har det seg slik at det å lære seg slike fiskeplasser på kort tid går ikke. Så vi gikk derfor i retning plassen vi hadde blitt tipset om. Et lite stykke å gå, men den unike rammen rundt seg gjorde den turen lett.
Mens vi gikk så fikk jeg øye på noen steiner ca 15 meter ut fra land. Det første som slo meg da var at der må vi bare prøve. Tror også dette var en av plassene jeg hadde blitt tipset om.
Anes satte på en variant av Pattegrisen i enden av snøret. Det tok ikke mange kastene før Anes ropte og stangen sto i full flex. En kul kamp med en rå sprek sjøørret endte i håven og Anes kunne gratuleres med den første på turen. Den veide ca 2,5kg. En nydelig fisk
Like etter legger jeg ut min Vaskebjørn på samme spotten og et par inntrekk så sitter den også for meg. Dessverre så mister jo selvfølgelig jeg den ganske kjapt. Virket som en 2,5 – 3 kgs fisk.

fisk

Jeg koser meg litt her

flex

Koser mer her også. Full flex

Ikke lenge etterpå så gikk jeg bort til en plass et stykke lenger bort der jeg så en annen fluefisker hadde stått en stund uten liv før han forflyttet seg videre. Jeg vadet meg ut og la 5-6 kast før det igjen biter. Et rått utras først så noen ganger i luften. Er det rart vi digger dette fisket og på en slik plass da. Helt konge.
Fikk fisken inn og opp i håven. Nok en flott fisk på ca 2,7 kg.

Dagen hadde begynt ganske bra og dette etter kun 2 timers fiske. Det blåste surt og vi hadde glemt en del filmutstyr på hytta som vi gjerne ville ha til senere på dagen så vi dro tilbake. Innom sentrum av Møn og kjøpte med et par pizza som gikk ned på høykant før vi dro tilbake til fiskeområdene. Vinden hadde løyet, og en del mer farge i vannet. Vi så en fisk vise seg ganske nærme land som vi begge prøvde på uten hell.

New Imagemønfiske

Fisket over området ganske godt og da jeg fikk se en virkelig stor fisk vise seg et stykke ut prøvde jeg å fomle meg utover noen store steiner. Sleipt på steinene og mange tilfeller av nesten uhell stoppet meg ikke og kom meg et godt stykke ut. Kastet, kastet og kastet uten noe liv. Sånn er det, men den følelsen av å stå der var som jeg skrev lenger opp en helt unik følelse.

bunn

Anes hadde heller ikke merket noe så vi tok en pause før vi skulle prøve litt mer i skumringen. En fantastisk solnedgang kunne skimtes i den ene retning og mildt sagt så ble den en nydelig avslutning på en fantastisk dag langs kysten av Møn. I morgen skal vi innom å hilse på Ken Holmsted Sørensen som er en som kjenner disse fiskeområdene ganske godt. Skal bli hyggelig å hilse på han og kanskje er man heldig å får noen gode tips. Så skal det jo selfølgelig fiskes videre på nye plasser her og filmkameraene skal jobbe.

20160318_183808

Så da takker jeg for dag 1 og gleder meg til i morgen. Anes har allerede sluknet her på hytta etter 2 øl så han er nok ganske utslitt. Jeg er veldig glad for at han fikk seg en flott fisk i dag. Det gledet meg mye. Nå er det snart natta for min del også så GOD NATT ønsket fra MØN

Link til filmen fra Møn Jakten på sjøørreten – «Magiske Møn» Fiskejegeren Production

måne10004049_619547868201564_7281043637666996201_n

spacer

One comment on “Sjøørret eldoradoet Møn – Avreise og fiskedag 1

  1. Pingback: Sjøørret eldoradoet Møn – Fiskedag 2 | Velkommen til Fiskejegeren

Leave a reply