Sjøørret eldoradoet Møn – Fiskedag 2

Så var det tid for siste fiskedagen på Møn. Dagen kunne ikke startet verre. Jeg våknet brått og fikk se det var lyst ute. Kastet meg over telefonen og så at klokken hadde passert 08.00 .  Aiaiai den var kjip. Vi skulle bortom å hilse på Ken ved fiskehytten og i tillegg starte fisket tidligere enn i går, men det ble jo da selvfølgelig en plan som gikk rett i dass.

Uansett så roet vi oss ned, pakket med mat for en hel dag ute og kom oss på veien innen kort tid. Denne dagen bestemte vi oss for å parkere ved Geosenteret som ligger 128 meter over havet og ta den ene trappen der som fører ned til stranden. Fant fort ut at det var en lenger vei og myyye tyngre trapp enn den borte ved Jydeleiet. Jaja det er første turen vår hit så koster litt å lære. Fikk se vandrefalk flere ganger på gå turen fra  Geosenteret og en nydelig utsikt så egentlig gjorde det ingenting.

Kom oss bort til dagens fiskeområde som ble ved samme plass som i går. Planen var å begynne her for så å prøve et par andre plasser vi var tipset om. Før vi startet fisket fordøyde vi noen «feite» sjokoladeboller vi fikk tak i på Superbrugsen. Anes så en fisk utenfor et rev der vi satt, så bolla gikk ned på rekord tid og fortom ble sjekket før jeg vadet meg utover. Anes gikk litt opp til høyre for meg og vi fisket over området.

bolle spising

Det var helt andre forhold i dag med fryktelig lavt vann. Vinden var rolig med lett farge i vannet. Lite liv i fisket før vi så noen rygger lenger bort fra der vi sto. Rett ut for der Anes fikk en fin en og jeg mistet en i går. Fiskene vi så var utenfor kastehold, men jeg bestemte meg for å vade/knote meg helt ytterst av steinene. Manglet en 20 meters lengde, men tok ikke lange tiden før jeg merket fisk. Ved mye dale tid på flua så ble det helt vilt der en periode. Innen kort tid mistet jeg 5 fisker og fikk 3. Helt rått. Sugde seg på når pattegrisen fikk lang dale tid. Det har, er og kommer alltid til å være like deilig når man ser den lina strammer seg når flua daler.
Anes prøvde seg en stund etter meg uten noe liv så fisken hadde nok forflyttet seg. De store kom aldri nærmere land eller i så fall ville dem ikke bite.

bbbbb

sjøøøret møn

Vi så at klokken fløy fra oss og vi hadde bestemt oss for å rekke å prøve et par andre plasser. Så da var det bare å psyke seg opp til turen langs stranden, opp en million trappetrinn og stien tilbake til bilen.

For å komme til den plassen vi ønsket å se og prøve litt måtte det en kort biltur til. Så en liten spasertur til så kunne vi se nok en plass som så fantastisk ut. Da uten klippeveggene bak oss, men fiskemessig så det ut som et kjempe område. Møtte på 2 dansker som var i samme ærend som oss og vi lot dem gå foran for å se hvor dem eventuelt gikk og startet fisket. Jeg fikk lyst til å prøve med en vaskebjørn i enden så fikk knyttet om før jeg startet fisket. Anes var allerede i gang.
Vinden var sur og beinhard midt imot og i tillegg var det veldig grumsete vann med null sikt så vi fisket egentlig kun over et lite område før vi ble enige om å forte oss til den siste plassen vi hadde planlagt før mørket kom.

fluer

Vår verste fiende denne dagen var klokka for mørket kom fort, men vi kan jo ikke klage ettersom vi ikke klarer å stå opp av vekkeklokkene på morran. Uansett det var litt liv i fisket i dag, men om det var bra til å være her nede vet jeg ikke. Jeg vet i hvert fall det at det ikke er noen selvfølge å få noe og de fiskerene vi møtte i løpet av disse 2 dagene hadde ikke sett eller merket noe. Så da burde vi være fornøyd. Det jeg egentlig er mest glad for er at Anes fikk seg en fin fisk og i tillegg satte ny pers. Det er moro å se hvor ivrig han har blitt på sjøørretfiske og han er en kjempe kar å være på tur med.

bloggdag222

bloggdag2

Møns klint er i mine øyne en plass som ikke kan beskrives med ord. I hvert fall ikke ord jeg klarer å finne nå. Her får man fantastiske fiskeområder, en ubeskrivelig natur med disse klippeveggene og en rikt dyreliv. Menneskene her nede er hyggelige og et lite sentrum som så ut som hadde det meste man trenger ikke så langt fra fiskeområdene.
Jeg kan ikke si annet enn at jeg føler meg veldig takknemlig som kan fiske og oppleve slikt. Det å fiske ved slike plasser får tankene til å røre på seg samtidig som man koser seg gløgg hjel. Se bare her på bildet hvor unikt det er her nede.

Møn

Så det var litt skriverier fra vårt fiske på Møn. Har du ikke fått lest fra dag 1 av turen kan den leses her Avreise og dag 1

Til slutt kan jeg legge med at ny episode av Jakten på sjøørreten er klar innen kort tid. Med tittelen «Magiske Møn» så skjønner dere sikkert at det blir film fra denne turen og jeg gleder meg til å vise dere denne plassen. Det blir sjøørret og liv i denne filmen så følg med. Abonner gjerne på min Youtube kanal her

Jeg kan også legge med at nå som jeg er hjemme i Kragerø igjen så blir det full fart på vårplassene mine som jeg kommer til skrive om og legge ut bilder her på bloggen. Det er straks påske og er sjøørrethøytiden for mange. Det betyr at de kommende dagene blir full fart langs kysten så da må jeg jo ønske Skitt fiske til alle sammen.

Link til filmen fra Møn Jakten på sjøørreten – «Magiske Møn» Fiskejegeren Production

vvt

spacer

Leave a reply