På tur med god følelse – Ny kommende Arcticsilver stang og nye Micro-Diameter linen

Da jeg fikk muligheten til å teste en ny kommende ASI (Arcticsilver) stang med den nye ASI MD (Micro-Diameter) Intermediate linen trengte jeg ikke mer enn et par hundredeler med tenketid.
For det første så hadde jeg allerede hørt masse varmt om den nye MD linen og i tillegg hadde jeg lenge ønsket meg å få prøve en ASI stang. Jeg kommer til å skrive litt mer om MD linen til slutt, men tar først noen ord om stangen og om selve komboen stang/line.
Vi går rett på stangen, men vil først legge med at stangen er en prototyp og vil ikke bli helt slik som man ser på bildet. Jeg skriver lenger ned i innlegget om de forandringen det blir.

arctric stang (2)

Først vil jeg bare skrive noen få ord om opplevelsen av å endelig få holde i en ASI stang. Denne kommende ASI Coast 9` #7 ble mitt første møte.
Jeg har jo fått med meg en og annen diskusjon om håndtaket på disse stengene. Noen har ment dem var alt for tykke, vonde å holde i osv. For min del så passet håndtaket perfekt og grepet var det ingenting å si på. Personlig syntes jeg stangen var skikkelig tøff og ekstra tøft var jo selvfølgelig snellefestet. Dette Quick-Lock systemet var ganske kult.

Forventningene før jeg skulle legge ut første kastet bygde seg bra opp. Nå har det seg slik at jeg er langt unna gode fluekastere når det kommer til teknikk, men har fisket i så mange år nå med flue at jeg kaster det jeg ønsker og er mest opptatt av min egen følelse mellom meg, stang og line. Så det kommer ikke noen ekspert råd innenfor kasting fra min side her nå, men det jeg vil få frem var hvor god følelse som etter en stund med kasting kom sterkere og sterkere frem. De første kastene med ASI stangen funket dårlig for meg. Jeg gasset på slik jeg alltid har gjort og prøvde å huske på hva jeg har blitt fortalt om det å ta det rolig og være litt mer tålmodig i kastene.

Når jeg etter en liten stund fant litt ut av det så kom den følelsen jeg ønsker å ha når jeg fisker. Følelsen av å mestre stangen og i tillegg få til noen lange kast med såpass liten kraftbruk var uvant for meg. Jeg er jo vandt til å kjøre på og kaster ganske så hardt når jeg setter i gang. Her måtte man omstille seg og jeg overdriver ikke når jeg sier at man faktisk måtte slappe mer av. Jeg fikk en veldig god følelse av dette og det å føle på hvor samkjørt line og stang føltes ut som så ble dette en veldig positivt opplevelse.

MEN ja det kommer ett men her fordi det er en ting som jeg bare må få med her og som gjorde at jeg smilte ganske så mye mer enn jeg har gjort på lenge når jeg fighter fisk. Jeg tok med stangen og fisket over flere av mine gromplasser etter sjøørret i Kragerø en tidlig morgen rett før påsken startet opp. Jeg fisket ganske hardt for ønsket å få føle på det å flexe på en litt større fisk på denne stangen. Etter et par harde timer med konstant kasting så suger det seg på flua og jeg føler en enorm glede innen kort tid. Denne stangen ga så mye fiskeglede ettersom jeg følte flexen i stangen ned til knærne. En deilig sjøørret var kroket og en ennå deiligere fight var i gang. En flott overspringer på litt over 2 kg kom i håven og den følelsen av å kjøre fisk på denne stangen var bare helt rå. Så da har jeg fått sagt det. Det var det første jeg tenkte da jeg hadde på denne fisken at dette må jeg bare få skrevet med på innlegget. Det kommer filmklipp av denne fisken i en av de neste sjøørretfilmene jeg kommer med.

SnapShot(83)

Foto: Magic moments, sjøørret over 2er grensa

Nå kan jeg jo ta litt om hva som blir oppgradert på denne kommende ASI stangen kontra den gamle. På bildet av stangen lenger opp så ser man det gamle håndtaket og snellefestet.

– Ny nano klinge som er 8-10% sterkere samt mer spenstigere
– Nytt oppgradert snellefeste
– Koksgrå matt finish klinger
– Sterkere titan ringer
– Alle deler saltvannsbestandig
– Ny logo på Håndtak
– Koksgrå grepsone Håndtak

Ut ifra disse oppgraderingene så høres ikke det så dumt ut ettersom disse stengene er ganske så rå fra før så blir jo dette her nok veldig bra. Jeg personlig likte stangen veldig godt og må få frem en gang til den gode følelsen det var å fighte fisk på denne.

Når det kommer til den nye MD linen deres sammen med denne stangen så føltes alt veldig bra sammen. Nå har jo ikke jeg prøvd noe annet enn denne nye linen på denne stangen så er jo vanskelig for meg å si så mye om det annet enn at jeg fikk følelsen av at dette passet meget bra sammen. Jeg skulle gjerne hatt denne stangen i samlingen min for den hadde nok blitt en god kompis som jeg hadde luftet mye.

New Imageddddv

Foto: Nye Micro Diameter Intermediate linen fra Arctic Silver

Så over til nye MD linen. Jeg hadde gledet meg stort til å prøve denne nye linen. Det har allerede blitt pratet varmt om disse og nysgjerrigheten min var stor. Jeg har jo blitt fortalt at disse nye MD linene er skreddersydd til ASI stengene, men at de selvfølgelig også skal kunne brukes på andre stang merker. Jeg har fått prøvd denne linen litt nå i Intermediate utgaven og i #7. Jeg har fått testet den på min Loop Cross S1 9,6` #7 og kan si jeg har fått en ny topp 3 favoritt line. Det er jo mange gode liner på markedet nå, men syntes denne traff meg bra og passet den stangen jeg bruker mest veldig bra.
Nå testet jeg Zalt lina fra LTS for en stund siden og var strålende fornøyd med den også samt den nye linen som kommer fra MKB. Så valgene fremover blir ikke lett, men jeg vet at denne MD linen fra ASI skal være med på mange fisketurer og jeg kommer til å skaffe meg et par til i de andre klassene.

Jeg vil skrive litt mer om denne MD linen om ikke så lenge her på bloggen. Jeg ønsker å teste den litt mer i litt forskjellige forhold selv om jeg til nå synes den er knall bra.

linearctic

Foto: Nye Micro Diameter Intermediate linen fra Arctic Silver

aa

Foto: Nye Micro Diameter Intermediate linen fra Arctic Silver

Så da har jeg fått skrapa sammen noen ord om min opplevelse av en ny Arcticsilver stang og deres nye MD line. Jeg er jo en slik person at jeg kun skriver hva jeg selv føler og tenker. Jeg har noen ganger litt lett for å la meg rive med ettersom jeg er så lidenskapelig av meg innenfor nettopp fiske og fiskeutstyr, men her fikk jeg prøve noe som gikk på mine fiskefølelser. Fluefiske handler jo om mye følelser, i hvert fall for mange. Det å ha utstyr som ikke alle andre digger, men som man går i ett med og som fungerer i dine hender er viktig. For meg leverte Arcticsilver her nettopp disse følelsen til meg.

Kanskje er det derfor jeg stadig liker Arcticsilver mer og mer ut ifra det jeg har sett og lest om bakgrunnen for konseptet deres og tankegangene. Verdiene dem har og det dem ønsker å få til står det stor respekt av.

Arctic silver i aksjon

Foto: Arcticsilver i aksjon

FREE_FLEX_2016_LL2

spacer

Leave a reply