Sjøørretfiske – Helgen startet bra

Aa endelig helg kunne jeg si allerede i går etter jobben. Hver torsdag så gasser jeg på litt ekstra på hjem fra jobb for da begynner helgene for meg. Deilig med fri på fredagen må jeg si. Langhelg hver uke er ikke akkuratt noe å furte over når man har fiske som sin store lidenskap.

Torsdagskvelden ble brukt til å pakke utstyr og foran bindestikka. De områdene jeg hadde planlagt å fiske i dag gjorde at jeg valgte å binde opp noen små kutling varianter med litt lange haler.
Som alltid går klokka fort når man sitter å binder og koser seg. Klokken viste 03.00 og da var det greit å binge for å samle litt krefter før noen deilige timer langs kysten.

Nok en gang våknet jeg ikke til den forbanna vekkeklokka og uret viste over 09.00 før jeg spratt opp av senga. Alltid nedtur å våkne sent når man har planlagt å reise ut tidlig. Jaja lite å gjøre med det så var bare å gasse på.

fiskejegeren

Filmutstyret var selvfølgelig med og etter å ha roet kroppen litt etter en 30 minutters gå tur så var det tid for å rigge opp ustyret. I dag hadde jeg med meg en splitter ny Streamstix Seatroutseeker 9,3` #6 og den nye fluelinen fra Streamstix der Mikael Blomberg fra MKB design står bak. En Fast Intermediate line som virkelig virker bra. Ja faktisk kan det fort skje at dette blir en line jeg bruker fast fremover. Vi får se, må testes litt mer, men den gir meg hodebry ettersom jeg den siste tiden har testet ut både ASI sin nye micro-diameter line som var knall bra og LTS sin Zalt line som også traff godt. Jeg er i hvert fall opptatt av å ha en line som ikke bare har kasteegenskaper, men som fisker bra. Nok om det.

Jeg hadde glemt mine ferdig taperte fortommer hjemme, men heldigvis hadde jeg alle spolene mine med så jeg hadde det jeg trengte til å lage mine egne fortommr. Valgte en lang fortom i dag og ut i 0,21mm. I enden tok jeg på en av mine ferske kutlinger fra bindestikka kvelden før.

ee

Jeg spoler over den første timen og de første 4 plassene for der var det helt dødt. Verken så eller merket noe som helst.
Jeg bestemte meg for å gå til en lang bukt der det var sterk pålandsvind. Dette er en sånn enten eller plass. Kan til tider gå mye fin fisk her.
Jeg trengte kun ett kast før jeg fant ut at det var fin fisk inne. Flua lander, et par trekk, laaang daletid så sugde det seg på. Den følelsen går man jo aldri lei av.

hoppsjøørret

Inn til håven kom en feit blankis og den neste timen skulle bli ganske så bra. Fisket litt frem og tilbake i bukta. Prøvde å variere litt på inntrekkene, men var kun ved lange daletid på flua som dem tok. Etter en times fiske hadde jeg fått 11 sjøørreter fra 8hg – 1,3 kg. Alle var like fine, feite og spreke. Så liv ble det og mer hadde det nok blitt, men barnehagen nærmet seg stengetid og to små rampiser måtte hjem å lage liv i huset .

Kvelden nå skal brukes til mer fluebinding og litt familiepleie før turen går ut igjen i morgen tidlig. Og ja denne gangen skal jeg våkne av den vekkerklokka. Har en plan om å sette på tre stykk så da….

God helg alle sammen og skitt fiske.

wwww

spacer

Leave a reply