Sjøørretfiske med utfordringer – En tid med jojo fiske

Den siste tidens sjøørretfiske har variert veldig. Etter en spesiell vår der jeg startet året med flere større sjøørreter, ja faktisk fra nyttår og frem til nå har det blitt 10 sjøørreter fra 1,8 til 2,7 kg
og mye fiske fra ca 1 kg i tillegg til en drøss med mindre fisker. Det som har vært en stor forskjell er at flere gode fiskeplasser har vært veldig dårlige, mens tidligere dårlige fiskeplasser har vært bra. Da vannet var kaldt tidligere i våres måtte jeg fiske dypt, store fluer og full fart på inntrekkene. Først da løsnet det, mens andre dager mye daletid. Det har vært fisketurer 2-3 dager på rad uten å se fisk eller merke noe før det plutselig ble et fantastisk fiske. Så ble bryteren skrudd av til dagen etter igjen. Så ja, det har vært en vanskelig vår. Ihvertfall for min del, men fornøyd med mange fine sjøørreter.

eprtt

De siste 3 ukene har fisket vært både ekstremt variabelt og vanskelig. Både områdene jeg fisker i Bamble og her i Kragerø har levert dårlig. Har sett fisk, stor fisk, men da alt for langt ut. Jeg vet jo etter alle disse årene med sjøørretfiske at det kommer slike perioder med dårlig fiske og lite å observere, men synes det har vært spesielt den siste tiden. Uansett så har jeg jobbet hardt med å lete opp fisk og har jo fått belønning for å stå på. Har hatt mine dager som det har vært helt dødt. En kompis av meg har vært med ut noen turer og vi har hatt noen skikkelig bomturer sammen, selv om vi har hatt noen flotte dager langs kysten for det.

fffss

Uansett så har det vært en spesiell vår synes jeg og sommerfiske er allerede i gang. Ja det har vært jojo fiske og tunge dager som sjøørretfisker, men vi har observert mer sjøørret enn noen gang og gytebekkene i høsten som var hadde mye mer fisk oppe enn de 3 siste årene jeg har bodd her nede og fulgt med.

Et lite tips fra min side er å skrive ned opplevelsene/erfaringene i en liten bok fra alle deres fisketurer. Jeg har nevnt og skrevet om det mange ganger før, men nevner det igjen. Om man skriver ned alt fra dagens værforhold, fangst osv fra fisketurene så kan man gå inn å se og sammenligne med tidligere sesonger. Det er både moro og ganske lærerikt. Noen ganger så ser man ett tydelig mønster.

sjøørretfiske

En ting er sikkert og det er at uansett hvor kjipt fiske man har enkelte dager og perioder så snur det fort. Plutselig skjer det og da treffer man enten stor fisk eller opplever litt eldoradofiske. Oppskriften er vel å finne en balanse på å ikke fiske seg lei og være tålmodig nok. Utenom det så kommer erfaringen inn som bygges opp for hver fisketur og enkelte ganger kan magefølelsene man får være en viktig brikke. Jeg selv har alltid dratt ut på fisketur uten å se på tidevann, forhold osv ettersom jeg vet at man kan få fisk i alle forhold så lenge man tror på det og har litt erfaring fra tidligere fiske i like forhold. Man har alltid en mulighet så lenge fisken ikke har trukket ut på dypere vann og utenfor kastehold.

rrrw

Sommerfiske etter sjøørreten for min del er ikke noe jeg bruker all min tid på. Noe blir det, men laksefiske står i fokus for meg nå. Det skal fiskes sjøørret i sommer og selvfølgelig håper jeg på å komme i kontakt med mr.Bass, ja sjølvaste havabboren som jeg etter alle de årene ennå har til gode å få lov å holde i. Jeg har vært nære noen ganger med havabbor helt inne ved håven, men ligger en forbannelse over meg når det kommer til havabbor. Den forbannelsen skal det gjøres noe med i år.

SnapShot(272)

Jeg vet hvor dem kan være og skal si såpass at i år har jeg et stort mål å kunne få en av disse tryte eksemplarene. Havabborene har jo så og si vært borte fra mange gromme havabbor plasser i noen år nå, men håper og tror det vil snu og vi igjen kan fiske på mer havabbor.

På slutten her legger jeg med et bilde der man ser en sjøørretflue som Dragan sendte nedover. Den går under navnet «vepsen» og som har vist seg å være en meget så bra sjøørretfanger for flere. Mye fint å velge mellom og mange gromme sjøørretfluer. Det er alltid moro med fluer og valgene man tar.

Så da var dette bare litt rabling fra min side og ble heller ikke så lange innlegget. Jeg benytter i hvert fall anledningen til å ønske dere skitt fiske fremover og husk at sjøørretene er der ute et sted. Noen havabbor også får vi håpe på. Tight lines

13305049_653969531426064_3152179573055829_o

spacer

Leave a reply