Laksesesongen 2016 – Ventetiden er over

Kalenderen har strekt seg til 5 juni og det er allerede full rulle i mange elver. Det ser ut som det har vært en god start på årets laksefiske i flere elver og da en del større laks.

Jeg selv har kun fått 2 små turer ut til et vald jeg leier på i Numedalslågen i år. Jeg må vente litt til for å få fiske i mine faste elver, men fra 1 juli blir det bånn gass og det begynner med Lærdalselven som første stopp.
Et par andre elver jeg fisker en del i er åpent for fiske, men med det været som er om dagene så er vannføringene dårlige. Jeg sitter å følger med på yr sine nettsider hver dag nå og håper det melder noe skikkelig «møkka» vær snart.

Valdet jeg har i Lågen i år er et vald jeg kjenner godt til ettersom faren min og folk jeg kjenner har fisket der i mange år. I tillegg har jeg fisket mye der selv i ungdomstiden. Jeg bodde 5 minutter fra elven så ble en del turer i løpet av sesongene.
Valdet blir mest brukt med båt, men det er 2 plasser som egner seg godt til fluefiske. Dette er nedre del av Lågen og ligger mellom Åbyfossen og Nordbyvaldet. Jeg fisker også Nordbyvaldet i år.

20160604_075256

Foto: Venter på laksen.

Litt kort om mitt fiske til nå.
Følelsen av å komme til elven igjen var ubeskrivelig. Gikk ned til det som kalles «svingen» som er en god plass for fluefiske. Elven var stigende med vannføring på ca 130 kubikk. Strålende sol og sykt varmt, men laksesuget var stort og ble bare mer sugen da de første laksene satte sine spor i elven. Helt tydelig at det gikk en del fisk, men virket som den hadde god fart oppover. En fiskekompis var med for å hjelpe til med litt filming og tror han ble litt fiskesugen selv.

SnapShot(274)

Foto: Endelig i gang

Utstyret jeg hadde med var den nye Streamstix Salmonseeker MKB Design 13` #8/9 og 15` #9/10 + de nye klumpsettene til MBK Design. I tillegg hadde jeg tatt med enhånds stanga kun for å teste line til den.
Jeg kommer til å bruke og teste disse stengene denne sesongen så det gleder jeg meg stort til.

lakseblogg1bilde

Foto: Sommerkveld med laksefiske

Lite fart i selve fisket, men da kvelden kom snikende så vi en stor laks ganske nærme land. Jeg kastet selvfølgelig systematisk over som alltid, men nei da, ingen flex. Tankene var der ennå etter å ha sett en stor blank laks og man vet at sjansene er gode for at flua sniker seg foran trynet på laksen. Forflytter meg nedover og et par kast etterpå strammer lina seg og verden stoppet opp. Den deiligste følelsen som man har ventet på i så lang tid kom. Føltes stor og tung ut før et par bra utras, men så føltes det litt rart. Ikke typisk lakseoppførsel og kort tid etter ser man tydelig at det er en gjedde på ca 5 kg som har sugd i seg flua. Den nedturen var bare drøy.

lakseblogg1bilde2

Foto: Soloppgang og nyter livet langs elven

Så var det morgen fiske. En del fisk å se også denne dagen. Fisket med samme oppsettet som dagen før, bare med en annen front med mer synk. Timene gikk, mer og mer trøtt i trynet, sola sto på for fullt, men plutselig biter det. Endelig, men gleden var kortvarig. Slapp etter kort tid, men årets første laks var i det minste innom å hilste på.
Gleden var stor og selv om det var ganske så dødt etter denne så var både gleden og humøret på topp da jeg vendte snuta hjemover igjen. Litt selvfølgelig på grunn av kontakt med fisk, men mest for at sesongen endelig er i gang.

Som jeg ofte skriver så er og forblir laksefisket et eventyr.

20160604_074329 (1)

Foto: Ny line fra MKB Design

spacer

Leave a reply