Sjøørretfiske Møn – Dag 3

Så kom den siste dagen før hjemreise. En dag som virkelig skulle nytes. Vekkerklokkene hylte klokken 04.30 å jeg hørte Roar og Morten var raskt oppe av sengen nede. Merket jeg var ganske så redusert denne morgenkvisten, men da jeg kom på at det var siste dagen vår her tok jeg å spratt opp i rekord fart.

Samme rutinen denne dagen, der ramma skulle besøkes, pakking av matpakker og enkelte startet dagen med en øl. En deilig morgen på Møn med mindre vind og klart vær.

Vi hadde bestemt kvelden før hvor vi skulle begynne. Valget falt på Pomlerenne. Samme plassen som vi dagen før traff bra med finere fisk. Vi mistet flere fine fisker fra 2 – 3 kg. Jeg, Morten og Roar tok også en hver på 1,9 – 2,2 – 2,2 kg. Alt skjedde innenfor ett par timer. Vi så også flere fine fisker.

img_3076

 

Vi kjørte ned mot Pomlerenna og kom oss ned til stranden mens det ennå var mørkt. Vi delte oss opp i to grupper der Dragan, Anes og Morten gikk sammen. Roar og jeg satte kursen i motsatt retning.

Jeg hadde rigget litt lenger fortom denne dagen og på med en size 6 vaskebjørn ettersom det var helt flatt vann. Vi rakk å fiske over plassen vi ønsket mens det ennå var ganske mørkt, men lyset kom fort. Ingenting å merke før jeg så et vak ca 40 meter ut fra land. Her ble det ganske dypt nærme land utover, men det lå noen store steiner på rekke utover som gjorde at jeg fikk karret meg utover. Kom ut til siste steinen og så et nytt vak. La flua midt i vaket, 2 trekk, daletid og pang.. Fin sjøørret som tok flua og gikk rett i lufta før den satte fart rett mot meg. Den forsvant ganske så fort dessverre. Etter denne tok jeg vel 10 kast der jeg fikk 3 og mistet 5, men disse var mindre fisker.

14572610_10154873558377841_1409282556_o

Foto: Roar i aksjon

 

Vi fisket på videre, men ble lite liv. Vi valgte å gå tilbake til de andre og da kunne Morten fortelle at han hadde fått en på ca 1,5 og mistet en i samme size.

14572050_10154873557212841_1358126028_o

 

Etter en fantastisk ramme på morgenfisket så dro vi videre til det området jeg liker meg best her nede. Der klippene rager bak deg.

Vi ville tilbake til et rev som Morten og Roar fikk hver sine fine sjøørreter dagen før.  Dette er også der jeg og Anes fikk våre første sjøørreter på Møn første gangen vi besøkte dette området.

Morten og Roar feiret litt for hver fisk.. Med andre ord så storkoset dem seg med sjøørretfiske med tilbehør ,og den berømte setningen «DET ER DEILIG Å VÆRE NORSK , I DANMARK» passet perfekt her.

rrr

Foto: Morten og Roar med «en lile» for hver fisk.

 

Før vi begynte turen ned mot fiskeområdet stoppet vi å kikket litt ved fiskehytta som ligger rett før parkeringen. Der hang det flere bevis på at det har blitt tatt ganske så deilige fisker her.

Man kunne lese om noen av fiskene som har blitt tatt her av Ken Holmsted Sørensen som kjenner disse områdene meget godt. Sjekk ut hans facebook side. Man finner den under Kens blog Havørred Møn. Om jeg ikke tar helt feil driver han med guiding og i så fall anbefales dette sterkt fra min side. Da sparer man enormt med tid og får gode tips ut i fra vær og forhold om hvor man burde fiske.

14571902_10154873555692841_811104309_o

Fiskeområdet nedenfor her var det flotte forhold ut ifra hva jeg hadde blitt fortalt tidligere. Lett farget vann, litt vind og i tillegg var det mye høyere vann denne dagen enn dagen før. Da var det jo ekstremt lavt. Dessverre viste det seg at det lå grass overalt. Det huket seg på nesten uansett hvor man kastet. Så vi ble egentlig ikke så lenge her ute, men måtte jo prøve godt over før vi gikk videre. snapshot228

 

snapshot223

444

 

Vi fisket hardt alle mann. Som sagt forholdene virket bra og mye var likt som forrige tur vi var her der vi både fikk og så store fisker. Dessverre som nevnt lenger opp var det ekstremt mye gress som lå i strømbeltene som kom innover.

Tid for kanskje det eneste negative å si om Møn. De berømte trappene som fører ned fra toppen av klippene og til stranden. Er jo greit å gå ned, men turene oppover er hardt hehe.. Melkesyra kommer fort, men egentlig en billig pris med tanke på hva man opplever.

20160930_150354

Foto: En del av trappene som fører fra topp til strand

 

DAGEN GIKK FORT

Vi dro tilbake til hytta en tur og innom butikken for litt påfyll av mat. En rask pause før turen gikk ned til Pomlerenna igjen. Dagen før hadde jo levert bra rundt dette tidspunktet vi dro ned igjen, så trua var på topp.

 

img_3084

 

Merket fort at kvelden nærmet seg. Det er så kjipt når plutselig klokken viser noen annet enn forventet. Kun 3 timer igjen før mørket skulle komme. Alle mann fisket ekstra hardt på. Forholdene så perfekte ut og da vi kom ned var det mange fiskere her spredd utover. Jeg telte vel 8 mann totalt utenom oss.

Jeg mistet en ganske kjapt da jeg gikk en runde med Anes. Utenom dette var det helt dødt for vår del. Mørket kom sigende så alt for fort. Da Jeg og Anes setter kursen mot de andre ser vi så vidt Dragan kle av seg klær.. Jaja tenkte vi, nakenbading på gang ?? Kom bort til han og fikk høre at han hadde tatt seg et deilig, ufrivillig bad da han skulle gå ned fra en stein. Latteren har sittet løst på denne turen og den ble vel ikke spart på nå heller hehe..

snapshot227

 

Det ble ikke flere fisker eller noe mer fiske denne kvelden og det slo inn over meg at nå er fisket her nede på magiske Møn ferdig for denne gang. Jeg bare elsker disse områdene. Det er så mange faktorer som spiller inn som gjør dette til et fantastisk område. Selve øya Møn, fiskeområdene, naturen, dyreliv og selvfølgelige er det gromme sjøørreter her. Alt er perfekt synes nå jeg.

Det er mye følelser i sjøørretfiske og jeg måtte snike meg inn som linselus på bildet av Roar sin sjøørret tidligere på turen. Måtte bare vise litt følelser.

14571877_10154873559067841_871143874_o

 

Resten av kvelden ble brukt inne i Stege. Der ble det litt mat og hygge før turen gikk til hytta. Pakking og vask måtte til før det ble tidlig kvelden.

Jeg vil takke Roar, Morten, Dragan og Anes for en kjempe hyggelig tur. Det ble mye latter og moro samtidig som alle fikk fisk. Totalt ble det 18 sjøørreter om jeg ikke husker feil. De fleste veide fra 1,4 til 2,2 kg. Altså mye fin fisk, men de største ville jo selvfølgelig ikke bli med inn til land. Spreke var dem. Av disse 18 fiskene beholdt vi 2 sjøørreter. En på 1,9 kg som Morten tok og en 2,2 kg som jeg fikk. Jeg prøvde å la den gå, men hadde kroket for dypt. Uansett så ble det en fin tur til Møn

14274296_10154873556607841_1703697687_o

 

LYST Å REISE TIL MØN ??

Det må beregnes litt reisetid for å komme seg til Møn. Alternativene er båt over til Hirtshals fra eventuelt Larvik, Langesund eller Kristiansand. Etter båtreisen må man sitte ca 5 timer i bil. Man kan også kjøre om Sverige.

OVERNATTING

Vi har overnattet på Keldby camping på våre turer http://www.keldbycampingmoen.dk/

Det er mange muligheter for overnatting her ute og jeg har blitt anbefalt denne plassen også http://www.moensklintresort.dk/

FISKEOMRÅDENE

Dette skriver jeg ikke noe om nå, men kan være lurt å sjekke opp muligheter for guide. Da kan man få verdifulle tips om fiskeområdene, hvor man skal fiske under hvilke værforhold osv. Dette anbefales alle plasser man besøker for første gang om mulighetene er der.

UTSTYR

Fiskeutstyr går i det samme som hjemme. For min del har jeg på mine turer hit fisket med Ridge Clear Fast Intermediate line, ekstra lang fortom og små pattegriser/vaskebjørner. Dette er det jeg har fisket med og betyr ikke at det er det som skal til, men har fungert utmerket for min del.

Vadestav anbefales sterkt og vadere må selvfølgelig til om man ønsker å komme seg ut på diverse steiner.

 

Så til dere som vurderer en tur til Møn har jeg bare en ting å si. GASS PÅ og kos dere.

 

snapshot237

 

spacer

Leave a reply