Sjøørretfiske i Kragerø – Så var det tid for sjøørretjakt igjen

Etter en flott tur til Danmark noen dager så var det litt deilig å komme hjem til sin egen bakgård igjen. Ikke det at man kan sammenligne disse to plassene, men det er noe med det å bare ta seg en tur ut til sine egne nærområder.

Vi kom hjem fra Danmark søndagskvelden og i dag er det onsdag, så det er merkelig at jeg ikke har vært ute langs kysten her før nå. Jeg ble ganske dårlig etter turen og trengte en dag fri fra fiske og diverse. I tillegg hadde min kjære kone bursdag i går. Da ble det prioritert roser og middag laget av meg. Ikke noe Fjordland eller mikro mat, men faktisk skikkelig middag.. Går ikke inn i detaljer, men kunne like godt servert MR.Lee hehe… Dårlig kokk med andre ord. Sporet av litt nå, så nok om dette.

14551000_10154879018602841_1438779494_o

Førstevalget mitt i dag med nordøst vind ble til et område ute ved Portør. Dessverre var det lavt vann og kun lyr å få der. Noe positivt ble det med det lave vannet. Jeg fant nye topper under tanga som kunne føre meg helt ytterst av øyene. Dette har jeg alltid hatt lyst til og nå har jeg lært hvor jeg skal gå. Helt toppers.

Prøvde diverse fluer. Lyren tok jiggyen min brutalt og byttet over til noe mindre. Hadde faktisk en sjøørret etter med det samme jeg byttet.

14571997_10154879019567841_1967217293_o

De områdene som jeg fisker her ute mellom Portør og Gjernes vil ta seg opp mye utover nå. De kaldere månedene her ute er fantastiske. Mange øyer og skjær, små renner og grunner med dype basseng, gjør disse områdene til et av mine favoritt områder her i Kragerø. Mye liv i vannet her og til tider som å fiske i en elv når det strømmer på noen av plassene her. Jeg pleier å få mye fin sjøørret her så jeg gleder meg mye fremover. Husker Roar Alvestad som var med på et sjøørrettreff hadde stått ute ved en av disse plassene og han hadde sett noen beist som kom etter flua hans. Det er rått og jeg kan selv skrive under på at dem liker seg der.

14614392_10154878877207841_279553882_o-1

snapshot267

Kalenderen viser 5 oktober i dag og selv om vinden var litt sur så var det ganske så deilig å slappe av litt i sola som varmet godt. Er tross alt ikke lenge til det biter i huden og lua må på.

Når man sitter slik å ser utover havet er det lett å drømme seg bort litt. Tenke litt tilbake på tidligere turer, opplevelser og fangster. I tillegg tenker man på nye kommende fisketurer. Det er bare så deilig å koble ut alt annet noen ganger. Kun lyden av havet som slår mot svabergene og noe måkeskrik som bakgrunnsmusikk.

NYE OMRÅDER

14600570_10154879019942841_1137948012_o

Turen gikk videre til en annen plass nærmere hjemme. Stølefjorden som strekker seg innover på baksiden av Portørlandet og inn mot Levang. Disse områdene er veldig giftige med tanke på sjøørretfiske. Helt innerst i fjorden kommer det noen bekker som jeg hver høst har sett flere fisker på både 3 og 4 kg. Altså ganske stor fisk inne i systemene her. Uansett , den plassen jeg dro til ligger ut mot åpent hav og er en ganske kjent fiskeplass for mange her i Kragerø. Det gjelder kun å være tålmodig her. Fisk går det i renna og man ser stadig fin fisk vise seg. Også her er favoritt årstid nå og utover vinteren.

14599676_10154879019627841_1594787445_o

Fluebytte skjer jo stadig vekk. Denne plassen liker jeg å bruke speykutlingen. Ja får sikkert mest på den her av den grunn at jeg fisker mest med den, men har ekstra trua når speykutlingen er i enden. Valget falt allikevell på en pattegris size 6. Godt brukt en også, men den leverte ganske bra med fisk. Tok ikke lange tiden før en sjøørret ville smake på den.

14614439_10154879019827841_277857675_o

Moro når sjøørretene biter, men dessverre ble det ganske mye smått. Mest mellom 6-8 hg. Traff på en finere sjøørret på ca 1 kg, men ellers var det mye smått. Prøvde å flytte meg videre utover forbi en strand og mot noen dypere partier. Også her var det mye smått. Ble vel rundt 15 sjøørret, men er ikke disse små man er ute etter selv om turen ble ganske så bra. Heller en større fisk enn mange små. Synes nå jeg da.

snapshot262

Uansett så er Kragerø sjøørretene i farta. Det var deilig å komme seg utover i disse områdene igjen og jeg vet de større fiskene kommer snart. De neste dagene etter jobb og til helgen skal jeg ta flere runder på alle mine fiskeplasser her nede for å få litt kontroll igjen. I tillegg har jeg gjort klar alle informasjons skiltene som skal settes opp rundt ved forskjellige gytebekk/ populære fiske områder. Høstens eventyr er snart i gang i bekkene også og det må det brukes litt tid på. Utrolig morsomt å gå å kikke litt fremover.

Det blir mye skriv fra sjøørretfisket i Kragerø fremover og utover vinteren. Mange flotte opplevelser og turer skal deles her på bloggen.

Da sier jeg bare SKITT FISKE. Høsten er her og kaldere tider er godt på vei.

14550594_10154878876497841_1544674381_o

spacer

3 comments on “Sjøørretfiske i Kragerø – Så var det tid for sjøørretjakt igjen

 1. ernst

  Hvordan får du bølgene til å komme innover på Støle med NordØst vind?

  1. Fiskejegeren

   Var lite vind innover mot Støle, lenger ut og opp over heia sto vinden hardt på og flaggene vaiet nord – øst i hvert fall.

 2. Namhee Kim

  Det var alltid moro å.lese artikkelene dine. Jeg føler meg jeg har hatt en flott tur sammen med deg. Ikke minst lærerik. En dag må jeg dra til Kragerø.
  Skitt fiske framover i den fantastiske årstiden

Leave a reply