Sjøørretfiske – Tid for vinterfiske

Så var det tid for å skrive litt på bloggen igjen. Jeg hadde planer om å være aktiv på bloggen denne høsten, men det har vært så mye annet som har blitt prioritert først. Jeg har jobbet med flere fiskefilmer, jobber med å fylle opp innhold her på nettsiden og i tillegg har jeg brukt mye tid rundt i bekkene i Kragerø.

Nå er jeg i hvert fall i gang igjen og jeg kommer til å skrive en del fremover fra turene mine. Nå er det vinterfiske som gjelder og vi har kommet litt ut i november  som er en av mine favoritt måneder når det gjelder sjøørretfiske i våre områder. Det er mange som spør meg hvorfor jeg setter november og desember så høyt på sjøørretlista, og svaret der er enkelt. Jeg synes det er nå man får de flotteste sjøørretene rundt i mine fisketrakter. Sjansene for store, feite og blanke sjøørreter er bra nå og i tillegg synes jeg det er noe spesielt med å gå langs kysten kledd i hvit drakt, gjerne med litt sol som lyser opp og får det til å glitre litt. Bruker ikke mer tid på å skrive om dette nå annet enn at jeg anbefaler folk å ikke legge utstyret på hylla frem til våren ennå. Prøv lykken fremover nå så kan det hende man får en positiv opplevelse.

HELG BETYR SJØØRRETFISKE

14975693_10154983224112841_862449305_o

Ja da det skal ikke mye til å glede meg. Jeg trenger bare synet av kysten så er jeg i min egen verden. Jeg har hatt noen flotte dager med sjøørretfiske den siste tiden der det har blitt en del fisk. En del smått, men også en del fin fisk. Det har vært noen områder det har vært ekstremt mye smått som biter lett og da har det bare vært å forflytte seg videre. Det gjør i hvert fall jeg når jeg kommer over slike samlinger av småfisk, men plutselig kommer man til et nytt sted med litt finere fisk. Har truffet en del slike plasser den siste tiden.

15034072_10154983225207841_1370109046_o-2

LØRDAGEN

Etter en lang dag på jobb fredagen så var det deilig å komme hjem for å pakke fiskeutstyr og se litt på tafatte landslaget vårt i fotball. Like greit at jeg la meg tidlig for å lade opp batteriene til en dag langs kysten.

Vekkeklokka hadde tydeligvis ikke ringt… Eller kanskje jeg som hadde skrudd den av… Uansett jeg kom meg aldri ut tidlig slik jeg hadde planlagt.
Spiller egentlig ikke noe rolle da jeg ikke stresser så med morgen fisket på denne årstiden. Ville mest ut for å filme inn litt soloppgang klipp til kommende fiskefilm.
I stede ble det en rolig start på dagen med god frokost og null stress. Helt perfekt.

Vi hopper direkte til fiskeplassen. Da jeg kom frem til første spott for dagen så jeg flere fisker vise seg.

snapshot427

Jeg rigget lang fortom med en lang spiss ned til 0,21mm med en kobberbass i enden. Ganske klart og rolig vann som avgjorde det valget der og i tillegg er jeg ikke så redd for å fiske tynt selv når det biter på større fisk. Fisker til vanlig med 0,26mm og 0,23mm ut ifra forhold og fiskemetoder, men går gjerne ned til 0,21 ved veldig klart og rolig vann.

Allerede første kastet suger det seg på ved lang dale tid. Det er så deilig og vil alltid være like deilig det øyeblikket det tar på dale tid. Lina strammer seg og så er man i gang. En kjempe flott sjøørret har tatt loppa. En knall blank og feit sjøørret på ca 1,2 kg

15044743_10154995077587841_1069003322_o

Gikk over fortommen etter å sluppet denne sjøørreten tilbake. Det velger jeg å gjøre etter hver fisk jeg får. Fort gjort å se over fortommen og flue/krok.

Neste kast var det fisk etter igjen og nytt kast ble lagt. Mens flua daler så ringer det på telefon. Står med store bokstaver ELSKLINGEN MIN. Man tuller ikke da så den telefonen måtte jeg svare på. I det jeg sier «hei» så strammer lina seg. Dette føltes større ut og ga meg inntrykk av at den var mye større enn den var. Nok en flott sjøørret som faktisk lurte meg til å tro den var større enn den var. For en start.

snapshot432 snapshot433

Etter en slik start så var det bare å lene seg litt tilbake og nyte at solen trengte seg gjennom skyene. La det roe seg ned litt og nyte en god start av fiskedagen på.

Flueboksen med rekene var med i dag, men fisket selvfølgelig videre med kobberbassen og oppsettet jeg hadde ettersom det hadde levert 2 flotte sjøørreter på 3 kast.

15053186_10154995077322841_306170348_o

FISKEOMRÅDER

Dagens fiske område var faktisk 30 minutter vekk fra Kragerø retning Bamble. Jeg har begynt å utforske dette området mye og fant meg noen skikkelige gromplasser i fjor. Jeg har fått en del tips av noen fiskekompiser som kjenner områdene godt og leitet meg frem til noen plasser på egen hånd. Det viktigste i disse områdene er å holde seg vekk fra et par plasser som det kommer en del bekker ut og en liten elv. Mye bedre å trekke litt vekk og ut. Flotte områder og tar gjerne noen turer oppover hit for litt avbrekk fra Kragerø noen ganger.

Så litt fiske igjen. Timene går fort og dessverre er det ikke like lenge lyst for tiden. Kjipt, men sånn er det. Da var det bare å fiske på litt til. Nå var det litt tregere og ingen fisk å se. Fisket meg godt over plassen før jeg valgte å fiske dypere ved en markant marbakke.

Dale, dale, dale så noen kjappe små inntrekk. Bang så bøyde stanga seg. Tar ut line før noen luftige svev. Fortsatt ingen stor fisk, men var rundt 1,2 -1,3kg. Med andre ord en flott fisk.

15052204_10154995629787841_1922513919_o

Fisket høyt igjen på de neste kastene uten uttelling og da var det bare å fiske dypere igjen. Samme regla igjen og nok en gang stram line.

snapshot430

Etter denne ble det ganske så dødt. Prøvde en del mer over plassen, men det bettet jeg hadde hatt var over. I hvert fall her. Jeg valgte derfor å gå litt videre til en annen spott litt lenger ut. Der traff jeg selvfølgelig på mindre fisk. Mye fisk. Man kan sikkert stå å fiske og håpe det kommer en større fisk, men her var det såpass mye smått som hiver seg over det meste at jeg valgte å gi meg.

Må vel egentlig si meg veldig fornøyd med 4 sjøørret fra 1 kg til ca 1,3 kg. Resten var alt fra 300 – 800 gr. En ble med hjem som skal være middag i morgen. Rett i ovnen sammen med litt tilbehør. Ingenting er bedre enn en selvfanget fersk fisk. Selv om jeg gjenutsetter det meste så tar jeg med matfisk i ny og ne når behovet er der. Det synes jeg er viktig at man gjør selv om jeg støtter catch and release slik jeg gjør. Nok om det.

Det var ganske så deilig ute langs kysten i dag. Mildt og flotte forhold. Som sagt jeg liker sjøørretfiske i disse tider svært godt og ser frem til mange turer fremover. Dagens blogg ble bare litt skriverier for å komme litt i gang igjen. Bruker mye tid på film og kommende prosjekter med Fiskejegeren for tiden og da er det ekstra godt å komme seg ut..

Til slutt ville jeg bare ønske alle SKITT FISKE. I morgen er det søndag og det er jo en flott dag å bruke til litt sjøørretfiske. Ha en fortsatt god helg.

15008031_10154995077562841_1778601050_o

TIL DERE SOM IKKE HAR SETT MIN NYESTE «JAKTEN PÅ SJØØRRETEN» FILM SÅ KAN MAN SE DEN HER.

spacer

Leave a reply