Sjøørretkonkurransen i Tønsberg 21-23 april 2017

Så var det tid for sjøørretkonkurransen i Tønsberg igjen. En helg fylt med sjøørretfiske og hyggelig selskap. De siste par årene har jeg fisket sammen med Magnus Riksfjord, Mads-Arve Moe og Bård Isaksen. Bård tok turen over fra Østfold. Magnus vartet opp med soveplass og middag, men i år fikk jeg ikke muligheten til å sove der da litt familie hensyn måtte prioriteres på kveldene. Mads kunne ikke være med i år. Han er en trivelig kar og rå å fiske sammen med, så det var litt synd.

FREDAG – PÅMELDING

Bård kom over med Strømstad ferja til Sandefjord og vi avtalte å møtes på Skitt Fiske. Bård koser seg i butikken der og handler alltid litt så det har blitt en fast greie at vi møtes der. Vi plukket opp Magnus før turen gikk bort til Furustrand i Tønsberg hvor basen for arrangementet pleier å være.

Lite folk da vi kom. Vi var litt tidlig ute, men flere kjentfolk dukket opp og som alltid blir det mye fiskepreik.

Etter vi fikk stemplet påmeldingskortene klokken 19:00 som noen av de siste som var igjen der, så måtte vi nedom Robert Selfors som sto å hadde en liten demo på nye Arcticsilver stenger. Vi måtte jo teste litt da det alltid er moro å prøve noe nytt. Jeg har selv hatt gledene av å teste denne nye serien fra før dem kom på markedet hjemme i Kragerø, så jeg trengte ikke prøve så mye, men de andre slo seg løs. Må bare si at jeg ble litt imponert over Robert som jeg så var ganske kald etter å ha stått å vist frem stenger ganske lenge i kraftig vind og snø i luften som gikk over til en god regnskyll.

LØRDAGEN – TID FOR FISKE

Vekkeklokka hylte på morgenkvisten og jeg dro for å hente Magnus og Bård. Det ble ikke noe fiske på fredagskvelden. Vi pleier ikke å fiske før lørdagen. Fredagskvelden har heller blitt brukt til god mat og prat. Uansett nå var det tid for fiske.

Lørdagen ble en dag med mye forflytning. Vi fisker på noen helt rå områder som kan levere mye fin og stor sjøørret, noe som også var målet. De fleste fiskeplassene var det ikke fisk å føle eller se. Ble noen strøfisker her og der, men bare smått. Magnus er jo lommekjent i område rundt Larvik og jeg vet hva han har fått av stor sjøørret opp med årene. Jeg er selv oppvokst i Larvik og startet min sjøørretfiske karriere der, men mange plasser jeg ikke har vist om før for 4-5 år siden. Områder som i dag er noen av de jeg trives best ved.

Magnus måtte på jobb en liten tur, så jeg og Bård testet noen andre områder. Det ble mye tråkking da vi dro til et ormåde man må forflytte seg mye. Vi måtte jo bare fiske av alle plassene, men her var det ikke tegn til sjøørret.

Klokka går fort når man fisker og det nærmet seg tid for å hente Magnus på jobb, så vi tok en «pitstop» på Skitt Fiske. Bård handlet litt mer som vanlig…

Så var det å plukke opp Magnus igjen og fisket fortsatte for fullt. Nytt område. Et område jeg har vært mye å bada da jeg var yngre. Er det bra her da spurte jeg Magnus… Han bare lo. Måten han lo på har jeg lært at betyr JA med store bokstaver.

Kraftig vind og ustabilt vær denne dagen. Vi sto med litt sol før det plutselig begynte å snø. Helt sprøtt, men skal nok litt mer til enn kraftig vind, snø, regn og kaldt vær til å stoppe noen sjøørretfiskere.

Hvor var sjøørreten denne dagen er ikke godt å si. Vi så noen større fisker vise seg og Magnus var i kontakt med en skikkelig en og jeg hadde en ganske grei følgefisk.

Mørket kom sigende og på tide å gi seg for dagen. Unormalt lite fisk på noen av plassene som ble besøkt i dag.

 

SØNDAG – SISTE MULIGHET

Så kom søndagen. Litt flaut å skrive dette, men bråvåknet på morgenen. Så ut vinduet og så at det var lyst. I hel… tenkte jeg og fant frem telefonen. Som fryktet så var klokka over 07:00. Tapt anrop fra Magnus i tillegg. Så det var bare å få på seg utstyret og stoppe innom bensinstasjonen for litt frokost. Baguetten gikk nesten ned på høykant og jeg var ganske stresset. Jeg ringte opp Magnus og fikk vite at dem hadde hatt litt rått fiske på morgenkvisten. Han hadde fått og mistet flere. Største på 1,3 – 1,4 kg, men for tynn så ble gjenutsatt. Bård hadde også fått og mistet.

Jeg fikk endelig karret meg frem til dem og fokuset gikk vekk fra stresset og over til sjøørret. Vaket bra med fisk da jeg kom, men bettet hadde roet seg betraktelig.

Vi ble egentlig enige om å forflytte oss ganske kjapt. Så det ble tilbake til områder vi hadde prøvd dagen før.

Her tok jeg bare 3-4 kast før en sprek fisk tok pattegrisen. Så etter hvert at den var for liten, men en feit blank kgs fisk var det.

Tiden gikk fort mot siste frist vi hadde satt for å eventuelt rekke bort til Tønsberg for innveiing av fangst. Vi spredde oss utover i området og jeg gikk til en bukt Magnus har fortalt meg kan være ganske rå til tider. Gikk til en plass i bukta der hvor jeg har fått noen fine fisker før. Første kastet og et inntrekk så smeller det. Merker jo fort at det er større fisk. Et deilig utras, før den snur og kommer litt i mot. Jeg får strammet opp, den snur og skal på tur igjen. Jeg holder litt igjen og da skjer det. Det som ikke skal skje og som jeg ikke en gang kan huske sist gang skjedde. Fortommen røk. Var først forbanna for at den slapp. Er normalt sett ikke det, men dette var en potensiell vinner fisk og jeg følte meg halvveis til Alaska som var 1.premien.

Da jeg så at det var brudd midt på den taperte fortommen, ja da var jeg ikke blid. Jeg sjekket fortom oppsettet før jeg la kastet. Noe jeg gjør ganske ofte, nettopp for å unngå slikt.. Jaja, lite å gjøre med dette og det ble faktisk noe av det siste som skjedde.

En ny flott helg var over og kan egentlig ikke si så stort annet enn at det ble en knall bra helg sammen med Magnus og Bård. Litt skuffet over at det ikke var noe særlig fisk inne på de ulike områdene, men dette har man opplevd før og man vet at det ikke alltid klaffer. Det som er litt rått med sjøørretfiske er nettopp det at man aldri vet, selv om erfaring og kunnskap er med på å øke sjansene for fangst med å velge de riktige fiskeplassene, så betyr ikke det at man er sikret fangst. Og for min del så lærer jeg noe nytt på hver eneste fisketur og det kommer jeg til å gjøre helt til den dagen jeg ikke kan løfte armen lenger.

Takk til gutta, Magnus og Bård for en flott helg i de salte elementene. Neste år så håper jeg Mads er på plass igjen og en ny flott helg i vente.

Nå førstkommende helg er det Skitt Fiske sin store messe. Jeg tar turen oppover og gleder meg.

Skitt fiske videre og husk, sjekk fortom … 😀

 

spacer

Leave a reply