Sjøørretfiske – Full klaff på årets første tur

Nyttårsaften ble avsluttet med et smell og et år fylt med herlige opplevelser er nå historie. Når en dør lukker seg så åpner det seg en ny. Et nytt år er allerede i full gang.

Det har blitt lite fiske etter sjøørret hjemme i Kragerø etter nyttår. Andre fiskerelaterte prosjekter har blitt jobbet med. Noen turer har det blitt. Første turen ble det full klaff, mens de andre turene har vært laber fangstmessig.

Den første dagen av det nye året ble selvfølgelig brukt til en tur langs kysten. En mild dag, med mye vind og bevegelse i vannet. Min datter Ada som snart fyller 5 år er svært interessert i fiske og natur, så hun ville være med en tur.

Turen gikk ut til områder hvor det er bukter med direkte tilgang til havet. Mye vann presser inn og temperaturen i vannet er noen hakk høyere enn andre plasser her nede. Denne dagen målte jeg temperaturen til 6 grader.

Området jeg valgte å begynne på er en plass jeg har fått flere store sjøørret. Noen dager får man bare en følelse på at det skal klaffe. En blanding av erfaring, overtro og flaks spiller nok inn. Sistnevnte ordet slår alltid sterkt ut. Flaks, rett sted til rett tid. Uansett, det skulle bli full klaff, igjen.

Jeg og Ada ruslet utover til de ytre delene av bukten. Bølgene slå over ytterskjærene og mye bevegelse i vannet innover i bukten. Perfekt i mine øyne, i hvert fall når det kommer til å jakte på de litt større fiskene.

Jeg fisket over en stund uten noe liv. Jeg fisket rolig, med mye heng i flua. Flua blir drevet med strømmen og rolige inntrekk. En effektiv fiskemetode på slike plasser i slike forhold. Variasjon er viktig så jeg la stangen under armen og økte hastigheten på inntrekket mye. Da smalt det allerede på første kastet. Merket fort at det var en fin fisk, men et øyeblikk trodde jeg drømmefisken var på. Lina fløy ut av hånden og linekurven. Over til backing og rett ned i dypere vann. Første jeg tenkte da den dykket så rett nedover var at det var en stor lyr. Lina gikk rett ned i dypet og plutselig hopper fisken til høyre for meg.

En deilig sjøørret. Ser at den ikke er så stor som førsteinntrykket ga meg, men at den var av det hissige slaget, ja det var helt sikkert.

Fikk den inn i håven og Ada sa vi måtte slippe den tilbake. Det ble den ikke. Den hadde kroket seg bakerst i gapet og blødde kraftig. I tillegg skulle jeg ha med en sjøørret til en kommende middag, så da ble den knerta.

En kort, men ekstremt feit sjøørret. En skikkelig kubbe med andre ord. Vekta på håven viste ca 2 kg, så det var ikke drømmefisken som hadde tatt flua, men at det var en flott sjøørret er det ikke tvil om.

En kjempe glad jente fikk lov å holde sjøørreten for et bilde da vi skulle hjem et par timer senere og prater om den store sjøørreten vi fikk på tur nesten hver dag.

Den fisken hadde nok tatt det meste den fikk servert av fluer denne dagen i de forholdene som var, men viser frem flua for det. En svært enkel en med selull kropp og kuleøyne. En svært artig gange på denne og som fisker svært bra. Trollet som jeg sier, på grunn av nesen på den 🙂

Så det ble en veldig bra start på årets sjøørretfiske sesong. En sesong som varer året rundt. Sjøørretfiske alle årstider og alle værforhold. Livet langs kysten på jakt etter sjøørret er magisk.

SKITT FISKE folkens. Nyt kysten, naturen og sjøørretfiske året rundt

spacer

Leave a reply