Sjøørretfiske i Kragerø – Noen timer langs Portørlandet

Tilbake i min bakgård igjen. Etter å tilbrakt påsken i Danmark i skikkelig dårlig værforhold som gjorde det umulig å fiske, så var det litt deilig å komme hjem til min bakgård igjen. Kan også legge til at det kom litt snø mens vi var der nede.. En flott tur ble det uansett og fikk endelig tid til å utforske mer av Møn.

Foto: Fredagen var det bar bakke, sol og vår i luften. Lørdagen våknet vi til dette.

Foto: Ufiskbare områder denne turen, men fy å fint det er her nede. Alle årstider har sin sjarm.

 

HJEMME LANGS KYSTEN AV KRAGERØ

Selv om det er kaldt og værmeldingen forteller om kommende snøvær, så var det skikkelig tegn til våren denne dagen. Vegard Rindal, en ivrig fisker fra Sandefjord hadde tatt turen ned til Kragerø. I tillegg hadde min fiskekompis Anes våknet litt fra vinterdvalen. Jaggu på tide…

Vanntemperaturen og forholdene er ikke på topp i disse traktene ennå, men mulighetene er der. Valget falt på Portørlandet i dag, som jeg var klar over at ville bli vanskelig ettersom flere av buktene er dekt av is ennå, men valget falt på de områdene for å se og observere litt. Områdene er ganske så fine å nyte en slik soldag.

Foto: Anes og meg selv speider etter sjøørretaktivitet

 

Langs Portørlandet er det mange flotte bukter som til tider kan være helt drøye å fiske med fin sjøørret som er inne. Jeg har brukt så mye tid i disse områdene i alle årstider og værforhold at jeg kjenner fiskeplassene svært godt. Fortsatt mye å lære og utforske, men føler meg ganske trygg i disse områdene.

I bukten på bildet over nærmer det seg tiden for vakende fisk og kikkefiske. Er ganske moro når man går oppe på toppene og ser flere fine sjøørret svømme rundt i de grunne buktene. Denne bukten vi startet ved i dag har en del ålegress i en del av bukten og litt mudderbunn. Et lite islag lå igjen innerst i bukta. Ved bukta ved siden av er det mye mudder. Denne er også svært bra når sola får varmet opp litt. Her lå det is i hele bukta. Det ble noen kast i områdene, men ble mest prat og å nyte områdene igjen.

Timene går ganske fort når man er flere på fisketur. Selv om vi ikke fisket så mye så blir det mye prat, jug og annet som får tiden til å gå. Vi valgte etter en stund å reise rett over grensa til Risør, til områder jeg også bruker mye tid.

HAR DU UTSTYRET KLART TIL VÅRFISKE BEGYNNER FOR FULLT ??

Vi dro til en plass som har levert flere fine sjøørreter rundt disse tider vært år, men vanntemperatur var over 2 grader kaldere på denne plassen enn til samme tid i fjor. Denne dagen var det helt dødt og heller ingen tegn til byttedyr.

På vei hjemover utpå ettermiddagen så stoppet vi på en plass i Kragerøfjorden som nesten alltid leverer sjøørret når det er kaldt i vannet.

Vi delte oss, hvor Anes tøk høyre siden inn mot fjellkanten, jeg vadet meg utover mens Vegard fisket av venstre siden mot en liten bukt med ålegress.

Tok ikke mange kastene før Anes mistet en. Neste kast så brøyt en sølvblank sjøørret vannflaten og Anes ropte de velkjente ordene DER SITTERN.

Foto: Anes med flexJeg fikk med meg da den tok og så at inntrekket var ganske kjapt. Deilig for Anes å kjenne litt flex igjen etter en lang vinter hvor han ikke har fått fisket så mye. Jeg og Vegard kjente ikke en dritt denne dagen. Vegard hadde fått en fin en på 1,5 kg hjemme i Sandefjord noen dager før, mens jeg har hatt noen turer nå uten fangst. Møn turen i påska ga meg 2 timers fiske totalt på 3 dager, så kan ikke forvente så mye annet da, men de siste turene hjemme i Kragerø har det heller ikke blitt sjøørret.

Slike perioder kommer og snur fort. Viktigste å huske på er å nyte hver eneste fisketur maksimalt. Sjøørret blir det garantert fremover for mange og nye flotte opplevelser langs kysten.

La våren komme for fullt nå da. Kjør på og kos dere langs kysten.

 

 

 

spacer

Leave a reply