Sjøørrettreff i Kragerø – Vi deler lidenskapen

Velkommen til sjøørrettreff 13 – 15 april. 

De siste årene har jeg arrangert flere fellestreff i mine fiskeområder Kragerø. Målet med disse treffene er å samle flere med samme lidenskapen. Det sosiale i tillegg til at jeg ønsker å vise frem flotte fiskeområder gjør at jeg også i år ønsker velkommen til Kragerø.

Dette treffet er åpent for alle. Her skal man ikke være redd for å møte opp om man er ny innen dette fisket eller hvordan utstyr man har.  Er man ny så er dette en perfekt anledning til å lære og få litt inspirasjon fra andre.

Her er det fiskeglede og lidenskapen som skal deles.

Treffet starter fredag 13 april klokken 17:00 og avsluttes søndag 15 april klokken 16. Det er selvfølgelig valgfritt når man kommer, om man kan fisk bare noen timer, en dag eller hele helgen. Jeg valgte å ta hele helgen for at flere skal få muligheten til å treffe både meg og andre.

Jeg er selv ute ved Portør klokken 17:00 på fredagen. Portør ved himmel og hav er oppmøte plassen både fredag, lørdag og søndag. KARTLINK TIL OPPMØTEPLASS

Portør Hytteutleie ligger kun 5 minutter gange til oppmøteplassen. Jeg vet det er noen som har leid hytte her ute, men vet ikke hva som er igjen av ledige hytter om noen er interesserte. Det kan man eventuelt sjekke her PORTØR HYTTEUTLEIE

Jeg har prøvd å få noen svar på om det er mulig å parkere bobil ved Himmel og hav sin parkering uten noen gode svar. Her får man eventuelt kontakte Portør hytteutleie for å forhøre seg om muligheter.

LITT OM HELGEN

Vi kjører også i år en liten konkurranse i løpet av treffet. Les mer om det lenger ned i innlegget.

FREDAG

Fiske i nærområdene fra klokken 17:00 for de som ønsker. Jeg viser og forteller om fiskeområdene til dem som ønsker det. Bål på kvelden ved vannkanten.

LØRDAG

Felles oppmøte klokken 10:00 ved OPPMØTEPLASSEN

Til de som kommer senere og ønsker info om fiskeplasser med mer kan kontakte meg. Kontaktinfo nederst i innlegget.

Klokken 17:00 blir det grilling ved vannkanten ute ved Portør. GRILLOMRÅDE

Her blir det gratis pølser og sjokolade. Selvfølgelig bare å ta med seg det man vil ha selv også og grille i vei. Veldig fint fiskeområde rett der vi griller, så her kan man fiske, prate og juge til kvelden kommer. Jeg tror dette vil bli en hyggelig avslutning på dagen

SØNDAGEN

Oppmøte likt som lørdagen.

Vi fisker på og nyter kysten. Kanskje er det denne dagen gromfisken biter på.

Vi avslutter med felles oppmøte klokken 16:00 på OPPMØTEPLASSEN

Der blir det også utdeling av premie til den heldige.

Roar Alvestad dro det lengste strået i fjor.

 

HVA KAN MAN FORVENTE AV FISKE

Hele Kragerøkysten leverer et bra sjøørretfiske. Portør som er utgangspunkt for denne helgen er et område man kan oppleve et herlig sjøørretfiske, men også det motsatte. Om Portør områdene ikke leverer så har man områder rundt Stølefjorden i tillegg til noen gode områder i Kragerøfjorden.

Jeg deler av den kunnskapen og erfaringen jeg har fra områdene til dem som ønsker å få litt mer info. Da er det bare å huke tak i meg eller ta kontakt under treffet.

Vinteren har vært hard i områdene og det ligger fortsatt is i enkelte bukter og i fjordsystemene. Vanntemperaturen er lav og fisket har vært tregt en lang periode, men jeg tipper at fisket vil ta seg opp betraktelig innen denne helgen.

Vekter på tidligere fisker fra de tidligere treffene har vært på både, 1,5 – 1,2 – 1,4 -1,7 osv. Fisket har ikke vært på topp de tidligere treffene, men allikevel blitt tatt fine fisker. I tillegg har noen mistet noen skikkelige fine fisker. Så ja, jeg har troen på sjøørret i håven og mye fiskeglede.

 

OM KONKURRANSEN 

Konkurransen går ut på å få den største sjøørreten. Det er en «catch and release» konkurranse, altså fang og slipp som gjelder. Det trengs ikke noe form for bilder eller bevis, men ta gjerne bilde om mulig da det er moro å dele etterpå.

Selvfølgelig om man ønsker å ta med seg fisken hjem så gjør man det som man selv vil, det er jo tross alt valgfritt.  Bare ha respekt for gjeldene ordinære regler for sjøørretfiske i sjøen. Ta ansvar og slipp tilbake tynn/ utgytt sjøørret.

Meningen med denne konkurransen er mest for å gi fellestreffet litt mer krydder.

Kall det litt sånn «Old School» fra den gangen man ikke absolutt trengte bevis på fiskene man fikk og gjenutsatte.

Den som har fått den største sjøørreten gjennom helgen vinner.

LITT SMÅTT INFO OM ANBEFALT BEHANDLING VED GJENUTTSETTING

Først vil jeg bare minne på at det å ta med seg matfisk hjem i blant er helt innenfor. Det er viktig å respektere alle sine meninger enten om man er i mot eller for gjenutsetting av fisk. Det viktigste er å ha respekt for minstemål, gytefisker/utgytte fisker, de ordinære gjeldene reglene for sjøørretfiske i sjøen med mer.

Det er litt mer å ta hensyn til i de kaldeste månedene av året med tanke på gjenutsetting, men tar ikke med det nå.

Om man først skal bedrive «fang og slipp»  bør man utføre det på en måte som gjør det så skånsomt som mulig for fisken. Da var det nevnt.

HER KOMMER DET ET PAR PUNKTER OM FANG OG SLIPP AV SJØØRRET I DEN ÅRSTIDEN VI ER I NÅ. 

–  Vær fuktig på hendene når du håndterer fisken og hold den i vannet, eller la den ligge på våt tang i vannkanten.  Kjapt bilde er nok ikke skadelig ( min mening ) men gjør det kjapt og effektivt. Unngå å legg fisken på tørt land, svaberg, sand osv. En knutefri håv er et svært godt alternativ for en god behandling av fisken.  Fisken tåler kanskje mer enn vi tror, men det er bedre å la den tvilen komme sjøørretene til gode.

– Ikke løft fisken etter halen og unngå å ta fingrene inn i gjellene. Bruk gjerne en avkrokningstang om fluen sitter dypt. Slukfisker så kan man eventuelt bytte ut treblekrok med enkelkrok. Innklemte mothakere er også et bra grep.

– Ikke farlig å presse fisken litt for å unngå å slite den helt ut. Skadet fisk settes ikke tilbake. Hver og en av oss sitter med svaret på hvilket valg vi velger, men å ta litt ansvar så er vi på gli.

 

Kontakt info angående denne helgen.

Ole Martin Gilbu
Telefon 93611749
Epost: Fiskejegeren@hotmail.no
eller kontakt meg på Facebook

DA ØNSKER JEG DERE VELKOMMEN TIL KRAGERØ OG TIL NOEN GODE OPPLEVELSER LANGS KYSTEN PÅ JAKT ETTER SJØØRRETEN

spacer

Leave a reply