Da var eventyret i gang igjen – Laksefiske 2018 «Mandalselva» 1 Juni

Ventetiden er endelig over. Jo da, laksefiske har tjuvstartet i noen få elver, men det er 1 juni det virkelig smeller i de fleste elvene. Noen elver er det fortsatt litt ventetid igjen, for eksempel Nærøydalselva som åpner 1 juli, og som jeg merker jeg gleder meg stort å komme tilbake til.

1 JUNI – MANDALSELVA

I år var planen å fiske i Lygna på åpningen slik jeg gjorde i fjor, men det ble lite aktuelt etter uker med solfylte dager og ingen tegn til edle dråper fra himmelen. Svært lav vannføring i de fleste elvene i sør, men Mandalselva og Otra var det muligheter, Sistnevnte er en elv jeg ikke trives så godt, men Mandalselva derimot er en elv jeg trives ved.

Jeg fikk en telefon noen dager før åpningen fra Bjørn og Erlend, to kompiser fra Bergen, de var ganske gira på å komme sørover. Så vi avtalte å møtes i Marnardal kvelden før fiske startet. I tillegg var en annen kompis allerede på plass, Mikael Blomberg, som jeg skulle fiske morgen økten med.

Man kan si hva man vil, men den følelsen man får når man har pakket utstyret i bilen og setter kursen mot en lakseelv, den er ubeskrivelig. Kragerø til Marnardal ble en tur fylt med nye forhåpninger og gleden av at nedtellingen endelig var over.

 

Jeg møtte Bjørn og Erlend på Mjåland Camping i Marnardal for å få desinfisert utstyr. Helt topp å hilse på disse gutta igjen.

Jeg tok dem med på en liten runde i sone 3 for å peke ut noen fiskeplasser. Jeg er jo ikke spesielt kjent i denne elven, men har fått gode tips av Mikael Blomberg, som jeg har fisket med her tidligere, i tillegg til gode tips fra et par andre. Så delte selvfølgelig det lille jeg hadde av info videre til Bjørn og Erlend.

Midnatt kom fort og årets laksefiske var i gang. Jeg valgte selv å drøye med å fiske frem til soloppgang, men jeg ble med Bjørn og Erlend ned til elva.

Jeg beveget meg opp til bilen etter en liten stund for å få et par timer på øyet.

Klokken 05.00 møtte jeg Mikael og vi dro til en plass jeg ikke hadde fisket før og som første glimt fra veien så rimelig kjipt ut, men viste seg å være en ganske lur plass, bare man fikk studere spotten litt bedre.

Jeg tok det første sveipet. Trua var jo helt på topp, men det er den alltid uansett så det spilte liten rolle, men fy å deilig det var å være i gang.

Jeg fisket med en 13` #8/9 rigget opp med Loops nye SDS Scandi-system. Flyt klump med 6,5 meter lengde, 26 gr + en synk 7 spiss, 4,5 meter,10 gr. Et oppsett som ble testet et par dager før og som fungerte helt ypperlig.

Mikael fisket bak meg med et litt annet oppsett. Han fisket med en av sine nye klumper som jeg mener han har tilgjengelig for salg nå. I så fall kommer det nok info om det på MKB DESIGN sine FB sider en av dagene. Var uansett et rått oppsett.

Det tok ikke lange tiden før Mikael ropte klart og tydelig YES bak meg. Den deilige lyden og første glimt av bøy på stanga da jeg snudde meg var jo ikke så verst da.

Ved første øyekast så det ut som en flott sjøørret, men da den kom inn til land så var det lett å se at dette var en smellfeit og nyankommet laks. Mikael var selvfølgelig fornøyd, det samme var jeg. Dette er øyeblikkene vi venter på. Både når man selv får laks, kompisene får laks, livet ved elva med mer..

Et kjapt bilde før den fikk svømme videre oppover Mandalselva. En perfekt start på årets laksefiske og nå gjenstå det bare for meg å åpne kontoen. Det skulle vise seg å ikke bli så lett etter solen sto opp for fullt. Det ble en varm dag langs elva uten å se eller være borti noe fisk. Det ble jo tatt noen fisker rundt i sone 3 denne dagen, men min egen konto ble ikke åpnet denne dagen.

Det var som sagt helt rått å være i gang igjen med årets laksefiske og hyggelig å hilse på Bjørn og Erlend igjen. Vi skal fiske mer sammen utover sesongen hvor mye moro venter.

Årets første dag langs elva er over og jeg må vente en stund før jeg får tatt en ny tur, men førstkommende helg så blir det ny tur tilbake til Mandalselva. Da får man satse på at lina strammer seg, løfte stanga og bare suge i seg all den deilige gleden dette gir.

 

spacer

Leave a reply