Stølefjorden er reddet

I går kveld vedtok Kragerø AP enstemmig å ta havbruk i Stølefjorden ut av kommuneplanen.

I dagens formannskapsmøte i Kragerø ble det flertall for at forslaget om havbruk i Stølefjorden skulle ut av kommuneplanen. Kun FRP stemte for havbruk i Stølefjorden. Sånn formelt så kan vel kommunestyret ta dette inn igjen, noe som virker svært usannsynlig med tanke på flertallet, men det er først 12 februar under kommunestyremøte at man virkelig kan juble. Jeg anser Stølefjorden som reddet nå og det er svært gledelig at Kragerø ikke ble den kommunen som godtok oppdrettsnæringen å etablere seg i sjøen langs vår kyst.

Mens jeg sitter her å skriver så er det selvfølgelig med en bismak. Jeg vet jo hvor store problemer det er ellers i landet der oppdrettsnæringen påfører enorme skader, men det er lov å være litt glad for at disse planene i friske områder ble stoppet.

Fra vi gikk ut i media i Kragerø med både en advarsel og bekymring for etablering av oppdrettsanlegg i sjøen i våre områder, frem til nå så har det vært så mange personer som har stått frem mot disse planene.

Jeg ønsker å nevne initiativtaker av Facebook gruppa «Stølefjordens venner» som på en utmerket måte har fått innhentet og videreformidlet viktig info, og klart å holde en saklig og god tone i gruppa. Ikke alltid så lett da slike saker ofte går på mye følelser for folk.

Ja det er så mange som har stått på at det å nevne alle lar seg ikke gjøre, men belønningen til hver og en er at Stølefjorden forblir slik den er.

Vi må kjempe for å bevare. Denne gangen seiret fornuften, og miljøet.

Ole Martin Gilbuspacer

Leave a reply