Sjøørretfiske Danmark – Isefjorden

Ventetiden til å kaste fiskeutstyret i bilen og sette kursen mot Danmark igjen har vært ganske drøy. Det er alltid noe spesielt med å dra på sjøørretfiske i Danmark og da muligheten for å ta en helgetur dukket opp, ja da var det bare å pakke og komme seg over til deilige Danmark.

Hver gang jeg har satt kursen mot Danmark så har øya Møn ventet på meg, men denne gangen var det nye fiskeområder som skulle utforskes. Isefjorden som er beliggende i nordvest Sjælland var turens mål.

Med på denne turen var Tommy Solberg ( Villmarksfotografen ), Vegard Rindal og Bas Sila.

Målet for turen var å prøve nye områder og lage en liten film, samt å møte Niels Lagergaard Pedersen som skulle vise seg å bli svært trivelig.

TORSDAG – AVREISE DAG

Turen startet som alltid med en stopp innom Skitt Fiske i Sandefjord for litt påfyll av diverse, i tillegg til å plage Magnus litt som var på jobb og som jeg vet er sugen på å komme seg over til Danmark igjen.

Bilen ble overfylt av fiskeutstyr og snuta ble vendt mot Color line båten fra Sandefjord. Som vanlig ble det middagsbuffet på båten hvor 1kg biff sammen med masse annet dritt ble kastet innpå før båten var i Strømstad og vi satte kursen mot Malmø og broen over til Danmark.

Det tar noen timer i bil nedover Sverige, men stemningen er alltid på topp med mye fiskeprat.

Vi fant ut at vi stoppet rett før Malmø for å overnatte. Vi var inne på et hotell klokken 01 på natten og sov til klokken 05 før vi måtte reise videre.

FREDAG

Vel fremme ved Isefjorden møtte vi Niels Lagergaard Pedersen http://fishingguidedenmark.dk/

Niels ventet på oss ved avtalt møtested og vi ble møtt av en blid og hyggelig kar. Vi hadde avtalt med Niels å få litt tips om fiskeområder med mer og han skulle være med oss litt utover dagen frem til en annen guide kom å tok over.

Vi fikk på oss vadebukser, gjort klar fiskeutstyr og klargjort filmkameraene mens Niels sto klar med kake og kaffe.

Fiskesugne som vi var så var det bare å komme seg ned til vannet.

Mens jeg og Tommy filmet litt sammen med Niels så gikk Bas og Vegard ut på et område Niels pekte ut og ba dem fiske over. Det gikk vel ikke mer enn 5 minutter før Bas fikk første sjøørreten. Ikke av de største, men en flott kgs fisk.

Utstyret mitt i disse områdene ble samme oppsett som jeg bruker hjemme og på Møn. Valget falt på min Loop Cross SW 9`#7 med Fast Intermediate line hvor jeg valgte å bruke litt lenger fortom enn vanlig ut i 0,23mm med en fersk vaskebjørn.

For å gjøre rapporten litt kortere så kan jeg si såpass at vi fant vakende fisk langs strekket. Vi kroket mye fisk, der noen av gjengen mistet mye, mens noen av oss fikk en del fisker. Noe smått, men også noen fine fisker. I tillegg mistet jeg selv en grom fisk som ble tippet til 3 kg + , noe som hadde vært en deilig start på Isefjord eventyret. Spiller egentlig liten rolle, for alle var i kontakt med fisk og hadde det moro.

Etter noen timers fiske så dro Niels for å hente mat og drikke til oss. Han kom tilbake med masse god mat som gutta kastet seg over, og jeg er sikker på at fiskere på andre siden av fjorden hørte hvordan noen sultne nordmenn gaflet i seg maten som om det var det siste måltidet. Viktig å kose seg på tur.

På vei tilbake til bilene etter maten så kom vi til en odde hvor det vaket en del langs et strømbelte. Da måtte vi jo prøve og flex ble det.


Vegard så et vak ved siden av meg innenfor kastehold for ham, så han la ut flua og fikk på en ganske sprek fisk. Nå var det liv i området med mye vakende fisk i det vinden tok seg opp.

Også Tommy fikk en nydelig fisk som endte som turens største som kom i håven.

Vegard med en fin sjøørret

Etter dette så kom regnet og vinden ble sterkere. I tillegg måtte Niels dra videre og vi fikk en ny kjentmann med oss videre.

Keld Juul Michaelsen http://www.fabulousflyfishing.dk/

Vi ble tatt med til noen nye områder hvor vi plukket litt mer fisk, men regnet tok seg opp og vi valgte å dra inn til Holbæk for å sjekke inn på hotellet og komme oss ut på byen for litt mat.


En avslappende og god frokost på hotellet dagen etter var godt for kroppen, men vi var veldig klare for å møte guiden Keld igjen på et nytt område.

Sidesporet hotell beliggende i Holbæk nede ved fjorden. Et flott lite hotell med fine rom og god mat. Sjekk ut https://www.sidesporet.dk/

Vi møtte Keld på en ny plass, denne gangen på andre siden av fjorden. Det blåste ganske mye og vi fikk vinden rett på, men er det er noe jeg liker så er det når vinden står litt rett på, så det var helt innenfor.

Dessverre leverte ingen av dagens første plasser noe fisk og vi endte opp på samme områder vi var på dagen før og fant fort vakende fisk igjen. Denne gangen så jeg flere flott fisker, men det var ikke så enkelt denne dagen. Vi fikk noen og var borti fisk, men tiden fløy fra oss.

OPPSUMMERING

Det er ingen tvil om at Isefjorden er en flott plass å fiske sjøørret. På den korte tiden vi hadde og fisket så fikk vi bra med fisk, var borti fisk og fikk gode naturopplevelser. Havørn kom svevende over oss, vi så en del niser som viste seg ganske så nærme oss og alt i alt en fin plass å være. Selve byen Holbæk var også helt innenfor med masse gode spisemuligheter og butikker.

Jeg skal garantert tilbake til disse områdene og jeg kan lett anbefale dere å ta turen til disse områdene. Jeg vet at alle prater om Bornholm, Fyn og Møn med flere plasser, men man har faktisk mange gode fiskeområder i Danmark.

Jeg ønsker å avslutte med å takke Niels Lagergaard Pedersen, det var svært hyggelig å få hilse på deg og jeg håper vi treffes på igjen.

En stor takk til Keld Juul Michaelsen også. Noen gromme plasser du viste oss som jeg skal besøke senere .

Har også lyst å nevne som jeg har gjort før, at det å bruke en guide som sitter med kunnskap om områdene er gull verdt. Jeg er selv en person som liker å utforske ting på egen hånd, men jeg anbefaler allikevel å bruke guide når dere kommer til nye fiskeområder. Det kan være med på å gjøre at du sparer både tid på å lete etter fiskeområdene, men er også med på å øke mulighetene for å komme der det er fisk i de ulike årstidene og værforholdene.

En liten film fra denne turen kommer, men det var svært utfordrende med alt regnet vi hadde så det ble begrenset hva vi fikk til, men noe ble det.

Liten film kommer om et par dager.

spacer

Leave a reply