Vaskebjørn i enden – En av mine topp 3 fiskefluer på Møn

Jeg må innrømme at jeg sitter å ler litt for meg selv her jeg sitter å skriver. For er det en ting jeg vet så er det jo at det finnes mange gode fiskefluer. Jeg burde vel egentlig hatt en overskrift som det sto «En av topp 100 fiskefluer» på Møn.

Nå har det seg slik at jeg har falt på noen få fluer som fisker svært effektivt på Møn. Noen fluer som passer fisket mitt der helt perfekt med mine tankeganger.

Nå er det slik at de fleste fluer fanger sjøørret. Saken er at om man har en boks full av for mange mønstre så er det fort å begynne å bytte fluer litt for ofte om fangstene uteblir. Ikke missforstå, det kan faktisk være lurt til tider å bytte litt fluer for å prøve seg frem. Jeg synes ikke det gjelder fluer som er ganske så like i form, bevegelse og samme størrelse.

Fisker du med en flue man vet hvordan oppfører seg i vannet med tanke på daletid, bevegelse under intrekket med mer, så har man kontroll. Dette i tillegg til at man har fått bra med fisk på den tidligere gir deg troen. Dette er faktisk viktig for å øke sjansene for fangst. Så ja vi er enige om at det finnes mange gode fiskefluer som fanger sjøørret, men at man burde begrense utvalget av type fluer som er ganske like til noen få mønstre i flueboksen din.

For min del er Vaskebjørn som jeg skriver om nå en flue som har alt jeg ser etter i en flue for mitt fiske på Møn.

For at den velkjente Vaskebjørnen til Christian Schanche er en god fiskeflue er det liten tvil om.

Vaskebjørn vil jeg si går under sjangeren attraktorflue, ettersom den ikke etterligner ett spesielt byttedyr. I mine øyne kan den lett oppfattes som flere forskjellige byttedyr.

Det kommer stadig nye fargekombinasjoner av Vaskebjørn. Jeg selv begynte å binde Vaskebjørn i en fluo gul variant i fjor, som har vist seg å fiske svært så effektivt. Særlig på Møn har den herjet godt fra seg.

Mye variasjon i inntrekkene, men hovedfokus på mye daletid da dette har vist seg å være svært effektivt på Møn.

Om fargen, fluen man bruker med mer har så stor betydning blir opp til hver enkelt å avgjøre. Jeg vet bare helt sikkert at for meg så er troen på det jeg fisker med viktigere enn noe annet. I tillegg velger jeg å fiske med fluer som passer det fisket og fiskeområdene jeg befinner meg.

Link til det man trenger

spacer

Leave a reply