Sjøørretfiske Danmark, Møn – På tide med en ny tur

I morgen setter jeg meg igjen inn i bilen og setter kursen mot øya Møn i Danmark. Tidlig ute i år, men det blir en del fisketurer denne våren så det er bare å få kommet i gang.

Denne gangen blir Tommy Solberg og Bas med på tur. Tommy var med meg ned til Møn i høst der han lagde en artikkel om sjøørretfiske på Møn til bladet Alt Om Fiske. Noe jeg har satt stor pris på da jeg har et ganske stort fokus på det å formidle både innenfor selve lidenskapen for sjøørretfiske, men også det å dele av fiskeplasser som kan gi det lille ekstra. Øya Møn er en slik plass.

Foto: Tommy Solberg @magicflyfishing

Sist gang jeg besøkte Møn, i november 2019 så var fisket ikke på topp. Allikevel ble det et par fisker opp mot 2 kg, i tillegg til noen mindre fisker.

Turen i oktober leverte et forrykende fiske med mange fisker over 2 kg. Vi mistet også en del fine fisker der noen av disse var av slaget «XXL» som dessverre vant kampene.

Foto: Ole Martin Gilbu – Tommy kjører stor fisk

Hvordan fisket blir på turen vi skal på nå vet man aldri. Mitt reisefølge har aldri reist ned til Møn der vi har forventet å plukke mye fisk. Er det en ting vi både vet, og som vi takler bra, så er det nettopp det at vi vet vi kan bomme. Vi vet vi kan ha lengre perioder uten tegn til fisk, men vi vet også at det snur fort og at vi plutselig kan ha et helt annet fiske. Værforholdene spiller en viktig rolle, men også erfaringer innenfor selve fisket, erfaringer innenfor de tankegangene rundt det å lete opp fisk og ikke minst den tålmodigheten et slikt sjøørretfiske kan kreve til tider.

For meg skal sjøørretfiske være litt utfordrende og kreve litt av deg. Belønningen man ofte kan få ved å stå på, og det å stole på tankegangene sine er rett og slett deilig til tider.

Foto: Tommy Solberg @magicflyfishing

Så hvordan denne turen blir fangstmessig får dere vente å lese mer om på bloggen de neste dagene. Jeg skal uansett fangster eller ikke prøve å dele mye fra denne turen, og igjen gi dere flere glimt fra denne fantastiske øya.

Bare satse på nettet er bra der nede så det blir daglige innlegg. Ellers blir det full rapport når jeg kommer hjem igjen.

spacer

Leave a reply