Sjøørretfiske i Kragerø – Ny årstid har ankommet

Så var august historie, og kalenderen forteller at september nå er i gang.

September er den måneden jeg igjen setter i gang for fullt med sjøørretfiske i sjøen. Det etter laksefiske som ofte stjeler mye av tiden min i løpet av sommeren.

Denne årstiden på jakt etter sjøørret i sjøen er spennende med gode muligheter for mange flotte opplevelser. Da ikke bare fiskemessig, men å se naturen forandre seg der den slår til med flotte farger. Ja det er en opplevelse i seg selv.

Foto: Kysten av Kragerø

DEN SISTE TIDENS FISKE

Fisket i Kragerø områdene har vært fantastisk den siste tiden. Det mest positive for meg er å se hvor mye gytefisk vi har truffet på over hele linja. Mye hofisk og bra snitt på fiskene vi har fått. Nå er det selvfølgelig ikke de fiskene vi jakter, men de er ikke til å unngå ettersom man fint treffer på de hele veien her nede nå. Det viktigste er å la dem få svømme fint videre, da det er disse som snart skal i gang med høstens eventyr i bekkene. Grunnlaget for det gode fisket vi har er jo resultater av at slike fisker kommer seg i bekkene.

På bildet under her slipper Vegard Rindal en av disse tilbake.

Foto: Vegard Rindal med release

Jeg har allerede fått fisket godt over alle mine faste plasser på denne årstiden og har bra kontroll på fisken for tiden.

Noen av fiskene jeg har fått har gitt rå fighter, noe som er litt moro med denne årstiden da de er i knallform. Fisken jeg fikk på bildet under her var en av de som ikke ga seg lett.

BESØK I BAKGÅRDEN

Det å få besøk av kompiser ned til kysten av Kragerø er alltid stas. For noen dager siden kom Tommy Solberg , Roar Alvestad og Gro Juve på besøk. Anes Spahic som bor rett bortenfor meg i Kragerø var også plass.

Foto: Gro Juve. Modeller, fra venstre Anes Spahic, Ole Martin Gilbu og Roar Alvestad

De to bildene ovenfor beskriver noe av det jeg setter mest pris på slike fisketurer. Fangst og fiske kommer i andre rekke, mens fiskepreik og latter settes høyt.

Når det er sagt så er det alltid moro når det biter, som her hvor Anes har fin sjøørret på.

Foto: Anes med sjøørret

Tommy Solberg like etter med fin fisk på..

Foto: Tommy med flex

Så ja, fisket har vært veldig bra til nå og jeg spår en fantastisk høst/vintersesong i bakgården. Ekstra spennende blir det når de større fiskene siger litt mer innover i noen av systemene her.

Mange tar kontakt å spør om hvilke fluer som funker utover nå. Jeg vil nok si det meste funker denne tiden da det er rikt med alt av byttedyr og god gang i fisken. Dette med valg av fluer for meg drives av både erfaring og tankegang. Så jeg liker ofte å bare si at fisk med det dere har troen på. Skal jeg nevne noe rundt mitt fluevalg så kommer det helt an på hvor jeg er, forhold og hvordan jeg opplever fisken er der og da. Det vil ofte variere, og derfor viktig å ha i bakhodet.

Mine fluebokser denne årstiden så finner man i hvert fall Speykutlingen, Jiggy, kobberbassen, vaskebjørn, pattegris, magneten… Ja dere skjønner, jeg har god blanding. Hvor ofte bytter jeg fluer ? Svært sjeldent, frem til det er endringer eller bytte av fiskeplass som gjør at det trengs for å øke mulighetene.

Foto: Magneten er en liten luring til tider

Her ser dere en flott sjøørret tatt i Kragerøfjorden tidligere i dag på en hvit/gul Jiggy.

Nå kan bare høsten få lov å komme for fullt. Den skal nytes frem til vinteren kommer. Hva skjer da, jo da skal vinteren nytes, før våren kommer som også skal nytes. Sjøørretfiske alle årstidene har sin sjarm.

En ting som er helt sikkert er at nå kommer høsten og jakten på sjøørreten trappes opp mye.

Vi sees snart på Youtube. Jakten På Sjøørreten «Høst & Lidenskap» jobbes med for tiden.

Tight lines dere og nyt den kommende tiden.

LYST Å VÆRE MED PÅ PRAKTISK SJØØRRETFISKE KURS I LARVIK ?

Tommy Solberg og jeg arrangerer igjen nye kurs i oktober. Fluekaste/ fiske kurs i et. Første kurset denne høsten blir lørdag 3 oktober. Kurs nr 2 arrangerer vi søndag 4 oktober. Det er ledige plasser begge dagene. Ved interesse, ta kontakt på epost – fiskejegeren@hotmail.no

spacer

Leave a reply