Ny film – Laks & Sjøørretfiske i Eresfjord «River Eira»

Laks & Sjøørretfiske i Eresfjord «River Eira» – Fiskejegeren Production 4K

No/Eng Salmon and sea trout fishing in Eresfjord «River Eira» 4K ENGLISH SUB AVAILABLE WITHIN A FEW DAYS

For 2 år siden besøkte jeg Eresfjord for første gang. Målet med den turen denne gangen var å få fiske i elven Eira. Det skulle vise seg at jeg raskt fikk et spesielt forhold til elven og områdene rundt Eresfjord. Jeg beskrev den fisketuren den gangen som en av mine flotteste turer, og at dette ville bli en plass jeg så for meg å reise til årlig.

Da jeg rett før årets sesong ble spurt om jeg ville ta en tur opp til Eresfjord for å fiske og filme litt fra turen, da var det lett å si direkte ja. Jeg spurte min kameraet Vegard Rindal om han ville henge med på tur og svaret var som følgende: Jeg må bare spørre kjerringa først, men om hun sier nei, så sier jeg ja, så ja jeg er med jeg… Vi pakket utstyr og satte kursen mot Romsdalen og til vakre Eresfjord.

Her hadde vi noen dager tilgjengelig for fiske med overnatting i Wadsten hytta, bare noen meter fra elvekanten. Vi traff på bra vannføring de første dagene før elven droppet mye. Sent lakseinnsig gjorde at laksen kom inn i nedre del først da vannføringen ble lav. Det gjorde at vi la all fokus inn på sjøørretfiske, hovedsakelig i nedre del av elven og ute i fjorden. Det viste seg at vi skulle få et magisk sjøørretfiske de dagene vi var der.

OM FILMEN Denne filmen er laget med tanke på å både vise frem litt av områdene Eresfjord, elven Eira og hvordan dagene til Vegard og meg var. Jeg synes det kommer godt og ekte frem både hvordan områdene her er, men også deler fra vårt fiske. Vi har plukket ut noe av det som ble best filmkvalitet. Dessverre ble mange artige filmklipp og flotte fisker valgt bort da mye av kvaliteten på film ble lav. Vi fisket mye om natten, noe som er svaret på at kvaliteten ble som det ble.

Uansett, vi har fått med mange av de gode opplevelsene med i denne filmen, mye flott natur og et godt bilde av Eresfjord i sin helhet. I tillegg vil jeg si at jeg føler jeg holder stilen min også i denne filmen. Det er ikke lett å lage film gang på gang som skal treffe folk. Det å kunne lage slike enkle filmer på så lavt nivå, men allikevel formidle både fiskeglede og de ekte opplevelsene, det er alltid moro å få vite om man har klart igjen. Så legg gjerne igjen en kommentar.

En ting er sikkert: Lidenskapen er stor – Ekte fiskeglede skal deles En stor takk til Nesset Jeger- og Sportsfiskerlag for muligheten til å komme opp å gjøre det man trives best med. Må også takke Vegard Rindal for turen og ikke minst hjelp med å filme.

Ole Martin Gilbu

spacer

Leave a reply