Episode 5 «Vinterstemning» 2016

Så kom endelig vinteren. Dette hadde jeg gledet meg lenge til. Jeg synes det er noe spesielt med denne årstiden som gjør turene ut ekstra fine. Det hvite landskapet med det klare og fine lyset ute gjør det hele litt magisk. Fyre opp et bål og noe varmt å drikke så er mye gjort. Dette er en årstid der man virkelig får glede ut av turene og det er alltid litt ekstra godt å komme hjem etter en dag ute nå.

Selve fisket utover nå liker jeg svært godt. Jeg synes selv det er nå mulighetene for de store og flotte sjøørretene er gode. Man kan faktisk oppleve et fantastisk fiske nå.
Uansett så er tiden vi er inne i nå en tid jeg kommer til å nyte ekstra mye i de salte elementene.

I denne episoden tar jeg en liten dagstur til en plass som er en typisk spott jeg liker å fiske på nå. Kort vei ut mot det åpne hav, men allikevel litt avskjermet. Flott marbakke kant, med en liten grunne og et skjær. Mye bevegelse og strøm i vannet. Dette er en salt spott. Nå har det seg slik at i mine fiskeområder så fisker jeg samme plassene nå som jeg gjør vår og høst. Spottene leverer og som sagt det pleier å bli mange flotte sjøørreter å få utover nå.

Snødekt landskap med et fantastisk lys ute og bra med sjøørret gjorde denne dagen litt magisk. Som alltid.

Skitt fiske fremover og nyt vinterfiske.

Ole Martin Gilbu