Fiskefilmer – Jakten på sjøørreten

15045529_10154987186317841_1859191237_o

 

Min lidenskap for fiske er stor og det er ikke til å legge skjul på at laksefiske tar opp mye tid og tanker av livet mitt, men jeg må si at sjøørretfiske i sjøen er den fiskeformen jeg bruker mesteparten av dagene i året på. Ja faktisk så er det noe sjøørret relatert som skjer hver eneste dag hele året.

Sjøørretfiske for meg ble en naturlig del av livet mitt ettersom jeg vokste opp i Larvik, Vestfold. Jeg var med faren min mye ut langs kysten. Det begynte med slukfiske og utviklet seg til mer fluefiske fra ungdomstiden. Slukstangen og fluestang om hverandre før det en vakker dag bare gikk opp for meg at det er fluefiske som er det jeg trivdes best med. Så nå mange år etter har jeg hatt mange uforglemmelige øyeblikk langs kysten på jakt etter sjøørreten og føler meg heldig som har lært meg så mye unikt innenfor dette fisket. Jeg har alltid vært flink til å dra til meg lærdom fra andre fiskere, filmer, bøker med mer. Alt dette satt sammen med mine egne tanker og erfaringer innenfor dette fisket har gjort at jeg ofte får gode opplevelser i form at disse unike og flotte sjøørretene.  Sjøørretfiske kan være verdens enkleste fiske, men også motsatt. Uansett sjøørretfiske gir så mye mer enn kun selve fisket. Man får litt av alt når man går langs kysten og leter opp sjøørretene.

wwww

Hovedgrunnen til at jeg ville begynne å lage noen enkle filmer fra mitt sjøørretfiske kom av den grunnen at jeg synes det er veldig moro å dele disse øyeblikkene og opplevelsene jeg har på mine fisketurer. Det gir en stor glede å formidle hvor unike muligheter vi har langs kysten vår og i tillegg gleder det meg alltid ekstra mye når jeg ser og hører om nye som begynner med nettopp dette fisket.

Så jeg kan si såpass at disse «Jakten på sjøørreten» episodene vil bli laget på litt forskjellige måter for å prøve å nå frem til flest mulig. Noen liker mest musikk, noen mest natur, mye prat og selvfølgelig mye action. Derfor har jeg laget noen episoder med mye stemning, mye musikk med litt fart i og mye action, mens noen er litt roligere med litt mer prat og den biten der.

I disse filmene blir det brukt enkelt filmutstyr som et par gopro kameraer, et speilrefleks kamera og et kamera med en del zoom. Noen episoder blir det også brukt en drone. Mer om utstyret jeg bruker i mine filmer kan man lese mer om her. Utstyr og Teknikker

Man vil nok se forskjell på de første episodene til dem nyere med tanke på kvalitet. Da med tanke på selve filmingen og redigeringsjobben. Jeg prøver stadig å utvikle meg på disse områdene, men prøver også å ikke bruke for mye tid på dette da jeg heller ønsker å la kameraene fange det ekte som skjer på mine turer på en naturlig måte.

Alle «Jakten på sjøørreten» filmene kan man se her på nettsiden, eller på min Youtube kanal. Link til hver episode av «Jakten på sjøørreten» 2016 finner man nederst i dette innlegget.

Så dette var litt info om «Jakten på sjøørreten» filmene. Så da får jeg håper jeg klarer å formidle og glede på den måten jeg ønsker.

Takk til alle som tar seg tid til å se mine filmer.

SKITT FISKE

Ole Martin Gilbu

img_3083

Episode 1 «Vinterfiske Kragerø» 2016
Episode 2 «Magiske Møn» 2016
Episode 3 «Våren er her» 2016
Episode 4 «Tid for høstfiske» 2016
Episode 5 «Vinterstemning» 2016
Episode 6 «Herlige tider» 2016