FISKEFILMER – JAKTEN PÅ SJØØRRETEN

Min lidenskap for fiske er stor, og for de av dere som kjenner meg så er det ikke til å legge skjul på det at laksefiske tar mye tid og tanker av livet mitt, men jeg må si at sjøørretfiske i sjøen er den fiskeformen jeg bruker mesteparten av dagene i året på.

Ja faktisk så er det noe innenfor sjøørretfiske som skjer hver eneste dag hele året, og jeg må innrømme det at jeg har viet hele livet mitt til nettopp dette fisket.

HISTORIEN BAK MEG OG JAKTEN PÅ SJØØRRETEN

Sjøørretfiske for meg ble en naturlig del av livet mitt ettersom jeg vokste opp i Larvik, Vestfold. Dette er tross alt områder man lett kan kalle et sjøørretparadis med sine varierte kystområder.

Faren min var en ivrig fisker som tok meg med mye ut på forskjellige fisketurer året rundt, samt at de fleste rundt meg drev med ulike former innenfor fiske, og da ble valg av vei i livet ganske så lett.

For meg begynte det med slukfiske som var det jeg vokste opp med, men nysgjerrigheten for fluefiske kom med ungdomstiden. Slukstang og fluestang krysset sine veier stadig vekk, før det en vakker dag bare gikk opp for meg at det var fluefiske som ga meg den ekstra store gleden.

Nå mange år etter kan jeg se tilbake på mange uforglemmelige øyeblikk langs kysten på jakt etter sjøørreten.

Jeg har alltid vært flink til å dra til meg lærdom fra andre, fra filmer og bøker med mer. Alt dette satt sammen med mine egne tanker og erfaringer innenfor dette fisket,  har gjort at jeg ofte får gode opplevelser i form av disse unike og flotte sjøørretene. 

Uansett sjøørretfiske gir meg så mye mer enn kun selve fisket. Man får litt av alt på en fisketur, bare man tillater å sette av tid til å nyte mer enn bare selve fisket.

Naturopplevelsene, fiskeopplevelsene og tiden du har på fisketurene, enten om du er alene eller er sammen med andre, er den tiden der man kan tillate å koble vekk litt av de hverdagslige tankene vi fleste av oss mennesker går å bærer på. Dette er et av mine hovedmål, det å formidle at fiske er mer enn bare fiske.

Foto: Tommy Solberg @magicflyfishing

HVORFOR LAGE FILMER ?

Hvorfor jeg ville begynne å lage noen enkle filmer fra mitt sjøørretfiske var så enkelt at jeg syntes det var veldig moro å dele alle øyeblikkene og opplevelsene jeg hadde på mine fisketurer. Det gir en stor glede å formidle hvor unike muligheter vi har langs kysten vår, og i tillegg gleder det meg alltid ekstra mye når jeg ser og får høre om nye personer som begynner med nettopp dette fisket.

Så jeg kan si såpass at disse «Jakten På Sjøørreten» episodene vil bli produsert på litt forskjellige måter for å prøve å nå frem til flest mulig. Noen liker mest musikk, noen mest natur, mye prat og selvfølgelig mye action. Derfor har jeg laget noen episoder med mye stemning, mye musikk med litt fart i og mye action, mens noen er litt roligere med litt mer prat.

I disse filmene blir det brukt enkelt filmutstyr som et par gopro kameraer og et speilrefleks kamera. I noen episoder blir det også brukt en drone. Med andre ord blir dette gjort veldig enkelt, men det skal sies at alt arbeidet bak noen av filmene er ganske så store til tider.

Man vil nok se forskjell på de første episodene til dem nyere med tanke på kvalitet. Da med tanke på selve filmingen og redigeringsjobben. Jeg prøver stadig å utvikle meg på disse områdene, men jeg prøver også å ikke bruke for mye tid på dette da jeg heller ønsker å la kameraene fange det ekte som skjer på mine fisketurer på en naturlig måte.

Alle «Jakten på sjøørreten» filmene kan man se her på nettsiden, eller på min Youtube kanal. Link til hver episode av «Jakten på sjøørreten» finner man også nederst i dette innlegget.

Så da får jeg håpe jeg klarer å formidle og spre fiskeglede på den måten jeg jeg alltid har ønsket.

Takk til alle dere som tar dere tid til å se mine filmer.

SKITT FISKE

Ole Martin Gilbu

VELG SESONG – RULL FILM