SJØØRRETFISKE I KRAGERØ


Sjøørretfiske langs kysten av Kragerø kan by på store opplevelser. Enten om man går langs på svabergene, en strand, bruker båt eller prøver fiskelykken på en av de mange forskjellige små øyene som er i denne skjærgården.

Alle årstidene har sin sjarm langs kysten av Kragerø. I de forskjellige årstidene så forandrer sjøørretfiske seg, men det er gode muligheter for gode fangster hele året ved å velge de rette fiskeområdene.

Det er mye som tyder på at det er en sterk sjøørretbestand i Kragerø områdene ettersom man over en årrekke stadig har fått gode fangster med sjøørret spredt over store områder. Gytebekkene som har blitt kartlagt i områdene kan vise til gode gyteforhold med bra oppgang av fisk hver høst.

Kragerø skjærgården byr på et fantastiske sjøørretfiske.

Sjøørreter opp til 2 kg er ikke uvanlig i disse områdene.

KRAGERØ – EN KYSTIDYLL MELLOM ØYER OG SKJÆR

Sommerbyen Kragerø ligger lengst sør i Telemark, og byens atmosfære er en opplevelse i seg selv. Den sjarmerende kystbyen har trange gater med små forretninger og en fantastisk skjærgård rett utenfor døren.

Kragerø blir ofte omtalte som perlen blant kystbyene

Ta deg en tur innom den lokale bakeren, kjøp noe godt og nyt det langs bryggekanten med lyden av måker og båter, la tankene sveve utover kysten til sjøørretens rike.

Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær. Dette byr på mange spennende fiskeområder, særlig om man har tilgang på båt. Om man ikke har det så er det mulighet å leie taxibåt som kan frakte deg ditt du vil etter ønske og det går ferje til noen av de større øyene. Jomfruland ytterst i skjærgården er en populær destinasjon.

Jomfruland nasjonalpark er full av opplevelser. Perfekt for båtturer, kajakkpadling, fottur, fugletitting og fotografering – så vel som dykking, bading og fisking. Det er tillatt å fiske og drive fangst, og i tareskogene er det et mangfold av liv.

Sjøørretfiske kan være fantastisk på Jomfruland store deler av året, selv om det er fra starten av mai til høsten som regnes som den beste tiden. Havabbor er ikke uvanlig å få rundt denne øya.

Bruk det nasjonalparken har å by på, men uten at det går på bekostning av naturverdiene.

VÆR SPESIELT HENSYNSFULL

– Se deg for og hold avstand så du ikke forstyrrer dyrelivet
– Hold deg til stiene og vær varsom med vegetasjonen
– Ta gjerne en rast, men uten byggverk eller bål
– Ta gjerne med hunden hvis du holder den i band.
– Ta med søppel etter deg selv og andre
– Gå helst til fots og bruk god tid – det gir den beste opplevelsen. Du kan ikke bruke motorkjøretøy.

PORTØR

Portør er en halvøy i Kragerø kommune. Dette er et fantastisk rekreasjonsområde og ikke minst fiskeområde. Portørlandet byr på varierte fiskemuligheter etter sjøørret. Med sine mange kanaler og grunne bukter med lys bunn så kan man stadig spotte sjøørret som svømmer.

Foto: Tommy Solberg @magicflyfishing – Fiskejegerens bakgård

Info om ting å gjøre, overnatting og opplevelser i Kragerø kan man lese mer om her http://www.visitkragero.no/

Trenger du fiskeguide, er på utkikk etter en fisketur, eller ønsker et sjøørretkurs i områdene ? Sjekk ut http://www.ektefiskeopplevelser.no