Om Fiskejegeren – Velkommen


Velkommen til Fiskejegeren.com

Fiskejegeren startet jeg for 6 år siden der målet først og fremst var å formidle så mye som mulig innenfor sjøørretfiske i sjøen og laksefiske i elv. Dette for å dele fiskeglede og kanskje kunne være med på å inspirere nye til å begynne med nettopp slikt fiske.

Med Fiskejegeren så er planene å fortsette i samme stil som de tidligere årene og med det som var i tankene mine i oppstarten, men nye prosjekter skal gjennomføres og planene er å bare vokse på flere områder for å nå ut til flere og dele mer av den herlige lidenskapen vi har.

FISKEFILMER

Det å lage fiskefilmer har blitt en stor del av Fiskejegeren. Dette er noe jeg trives svært godt med og som gir meg mye glede. Selv om filmene mine blir laget med enkle filmkameraer og ikke er ment som noen proffe produksjoner så ligger det sykt mye tid bak disse filmene.

Nye filmer blir det i fremtiden. Målet mitt er å utvikle meg mer innenfor dette.

LIDENSKAPEN ER STOR OG EKTE FISKEGLEDE SKAL DELES

SJEKK GJERNE UT YOUTUBE KANALEN TIL FISKEJEGEREN.

LITT OM MEG SELV

Jeg er bosatt i Kragerø som ligger ute ved kysten i Telemark, men jeg er  opprinnelig fra Larvik. Jeg er 31 år, merkelig nok klart å bli gift og er det fortsatt. Jeg har 2 barn som jeg har klart å smitte interessen for fiske og natur over til.

Jeg har fisket så lenge jeg kan huske og etter hva jeg har blitt fortalt så startet min fiskekarriere allerede da jeg kun var noen år gammel der min far som var en ivrig laks og sjøørretfisker tok meg med ut på tur ganske ofte. Mitt første møte med fiske var i Nærøydalselva i Sogn og Fjordane da jeg bare var noen måneder gammel. En plass jeg har besøkt hvert eneste år siden den gang. De av dere som har fulgt litt med på fisket mitt gjennom Fiskejegeren har sikkert sett at jeg deler mye fra nettopp Nærøydalselva. Det er her min familie er fra og er en plass som betyr mye for meg.

Foto: 26 år tilbake i tid. Husker ingenting, men tipper jeg koset meg på fisketur.

 

Sjøørretfiske ble ganske så naturlig for meg i tidlig alder ettersom jeg vokste opp i noen fantastiske områder for sjøørretfiske. Ja faktisk så har sjøørretfiske i sjøen vært en del av meg i 26 år nå. På det verste opp med årene så var det daglige fisketurer året rundt uansett vær og forhold.

Hjemme hos mine foreldre i Larvik hadde jeg en nabo som het Magnus Riksfjord som tok meg med mye ut på fisketur i ungdomstiden min. Han var eldre enn meg og jeg husker svært godt hvor stolt jeg var for å få lov å være med ham på fisketur. Det er nok han som skal ha takken for at fluefiske etter sjøørret ble en del av meg. Et par av tankegangene mine ute på sjøørretfiske har jeg faktisk fra noe jeg tok til meg fra Magnus den gangen.

Jeg startet å fiske med sluk og mark frem til jeg fikk min første fluestang. Fluestangen var med på hver tur, men som oftest var det slukstangen som ble brukt.  Jeg har aldri brydd meg om hva man fisker med og alltid tenkt at det er hver sin glede og hva man trives med, men så ble det bare mer og mer fokus på fluestangen som i dag er det eneste som gjelder for min del.

Jeg ser på meg selv som langt i fra en ekspert og har heller aldri hatt som mål å bli det. For meg handler fiske om de gledene man selv opplever og det betyr da ikke alltid at man må få fisk. Det sosiale med å møte andre fiskere, være på fisketur sammen til det å nyte natur og slappe av med det man trives best med i hele verden. Nemlig fiske. Bare en annen fisker med samme lidenskap forstår meg når jeg sier at fiske er LIVET MITT.

Jeg tørr nesten å si helt sikkert at man aldri blir utlært i faget fiske. Nye opplevelser, ideer og tanker kommer stadig frem. Selv om jeg føler meg svært trygg på mitt eget fiske og følger mine egne tanker, erfaringer og kunnskap som  har samlet seg opp gjennom alle år fra hver fisketur, så er det allikevel svært moro å prøve nye ting og lytte til andre. Dele erfaringer og tankegang med andre som har samme lidenskapen vil alltid være gull for meg.

Så kort oppsummert. Jeg er lidenskapelig opptatt av laksefiske i elv og sjøørretfiske i sjøen. Hverdagene mine gjennom et helt år består av fisketurer og annet fiskerelatert. Jobber aktivt med å formidle og dele så mye som mulig av vår felles lidenskap for sjøørretfiske og laksefiske.

VELKOMMEN TIL FISKEJEGEREN.COM

Ole Martin Gilbu

 

 

 

 

3 comments on “Om Fiskejegeren – Velkommen

 1. Torben Fyhring

  Hej, vil forsøge at få fiske i Nærøydalselva i juli næste år, kan du hjælpe med kontakt her ? Således jeg kan sende en ansøgning / request vh. Torben Fyhring, Danmark (fin side du har ?)

 2. Morten

  Hej Ole Martin
  Flot hjemmeside og spændende at følge dit fiske. Har du en mailadresse så jeg kan skrive til dig angående en forespørgsel om laksefiske?
  Pft
  Mvh
  Morten

  1. Fiskejegeren

   Hei Morten.
   Takk, det var hyggelig å høre. Jeg har sendt deg en mail.
   Mvh Ole Martin

Leave a reply