Sjøørretfiske – Sommerfisket er i gang

Sommeren har endelig kommet og etter en litt rar vår med varierende sjøørretfiske og ganske kaldt vær så er det endelig tid for kveld, natt og morgen fiske igjen. Særlig skumringsfiske og nattfiske utover nå kan gi mange flotte opplevelser.

Torsdagen før helgen kom det en skikkelig sommerdag med skyfri himmel og varme. Da var det bare å pakke Streamstix og Loop stengene, kaste Hardy snellene i bagen og frem med «sommer» flueskrinet. En kveld og natt langs Portørlandet i Kragerø sto på agendaen.

DSC_1119
Foto: Sjøørret elderado – Kragerø

Områdene jeg dro til denne kvelden er en rå sjøørretplass og da spesielt på denne tiden av året. Mye strøm her ute og buffé område for sjøørretene. I mine øyne så er disse områdene noen av de råeste sjøørretområdene vi har her i Kragerø som man ikke trenger båt for å komme til. Vi har tross alt jomfruland områdene mm, men da er man avhengig av båt.

Det første jeg så da jeg kom frem til fiskeplassen var en fin sjøørret som vaket bare 5 meter fra land. Den var oppe flere ganger i den sterke strømmen. Roet meg litt ned, satte meg ned å kikket litt og bare ventet litt. Moro å se på samtidig som fiskesuget får lov å bygge seg opp.
En titt ned i flueboksen og vips på med en Speykutling.

Legger første kastet 10 meter ovenfor og trekker små, men aggressive drag. Ikke mange trekkene så suger det seg på og full flex. Man merker det fort nå man får på litt større fisk og denne var av fin størrelse og ikke samarbeidsvillig. En skikkelig fighter, men får den inn til land og får tak i den, ut med flua og så spreller den seg ut av hånden. En feit lita kubbe på ca 1,3- 1,5 kg.

I samme øyeblikk som denne svømte vekk så vaket det jammen meg ny fin fisk litt lenger ned, så bare å legge nytt kast da. Noen få kast måtte til før det på nytt trakk i lina. Rå sprek fisk som også ville bli tatt bilde av før den ble sluppet fint tilbake.

20150611_212856

Foto: Småkubbe, ca 1,4 – 1,5 kg.

Fikk flere fisker etter denne og jo mer skumring jo bedre ble det. På det mørkeste ble det faktisk helt dødt, selv inne i de små grunne vikene her ute. Tidlig på morgenen var det heller ikke noe å skryte av, men lyren var i farta og med en slik soloppgang vet man at livet er herlig. Ny tur snart og ny film er på vei. Kanskje fra Jomfruland områdene ?? Vi får se.

Skitt fiske og god sommer

DSC_1120

DSC_1118Foto: Portørlandet

Snapshot 3 (14.06.2015 23-43)Foto: C&R sjøørret ca 1,3 – 1,5. Bilde tatt med gopro

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply