Nydelig dag langs kysten – Sjøørretfiske Kragerø

Kort liten rapport fra søndagens fiske.

Høsten er ikke bare regn og grått vær, men også noen helt strålende dager, der man merker solen varmer litt fortsatt. Etter gårsdagens jakt etter havabbor i Arendals områdene så var det mine faste fiskeplasser i Kragerø områdene denne søndagen skulle brukes på. Klokken ringte tidlig, men jeg er flink til å skru av disse alarmene ganske så fort så dermed ble det ikke så tidlig avreise som planlagt. Jeg var vel ikke på plass i områdene jeg skulle fiske før nærmere formiddagen. Sola strålte, perfekte vindforhold, mye strøm og to flotte sjøørret som viste seg på kort tid når jeg kom ned til plassen.

DSC_0461

Som alltid når jeg kommer til plassene jeg skal fiske så setter jeg med ned litt å slapper av. Nyter synet og følger litt med etter aktivitet på vannet. Kikket litt i flueboksene der loppeboksen ble fort lagt tilbake i sekken. Er dessverre sånn for meg at jeg bruker lite lopper på høsten selv om det kan være effektivt. Først ved sære forhold og sær sjøørret så sniker det seg på diverse lopper eller først når de kalde vintermånedene kommer. Da sniker gjerne klympen seg på, men nok om det nå tilbake til flueboksene igjen. Loppeboksen ble som sagt lagt vekk og det samme med kutling boksen.Sildeimitasjonene hadde jeg lagt fra meg i bilen og på disse svabergene tilbake til den er drøy så da falt valget på en pattegrisen salmopink. Ikke akkuratt et dårlig valg det. Det er vel en flue som mange priser høyt og ikke uten grunn. Det er en veldig giftig flue som har mange sjøørreter på samvitigheten.

DSC_0475DSC_0479

 

 

 

 

Mye strøm i vannet med helt nydelige forhold. Trua på topp som alltid og jeg startet å fiske meg over området slik jeg alltid gjør. Fikk noen små 4 – 8 hg fisker her og der uten antydning til noe større. Spreke de prikkete småsilda, men ikke det jeg var på jakt etter. Områdene her pleier jeg å få mye sjøørret fra 0,8 – 1,3 kg, men kun de små som var ivrige. Så heller ikke noe mer liv av de to finere fiskene jeg så da jeg kom. På grunn av bettet på de små valgte jeg å gå videre til neste plass som også der var de små som dominerte. Da ble det å slappe av litt på fjellet og nyte solen istede. Jeg drar tilbake til disse områdene allerede om et par dager. Jo nærmere vi kommer oktober og utover jo mer kommer jeg til å reise ut til disse plassene. Fantastiske områder med mye fin sjøørret å treffe på. Så det var kort fortalt fra denne søndagen. Denne helgen har ikke gitt de beste eller største fangstene, men været har vært helt topp. Viktig å nyte disse dagene for det kaldere været er på vei og snart er det neglsprekk og null følelse i fingertuppene modus. Høsten er en fantastisk tid. Så kom dere ut å fisk sjøørret folkens.

DSC_0494

DSC_0492

 

 

 

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply