Sjøørretfiske igjen – Mye liv

Etter jobben på torsdagen var det endelig helg igjen. Helg etter jobb på en torsdag ? Ja faktisk for jeg er så heldig å ha fri hver fredag, noe som betyr at jeg har langhelg hver uke. Det er jo selvfølgelig langt fra negativt for jeg vet akkuratt hvordan tiden kan brukes fornuftig. Tid for sjøørretfiske igjen

Fredagen gikk turen oppover til Larviksområdene igjen der jeg skulle møte Oddbjørn. Oddbjørn er en kar jeg pratet litt med over FB. Han spurte om jeg ville være med en tur ut for å prøve etter sjøørretene i Larviksområdene ettersom han skulle fra Stavanger til disse områdene. Jeg synes det er kjempe hyggelig å bli kjent med nye fiskere så det takket jeg jo selvfølgelig ja til, men dessverre så ble Oddbjørn sin bil påkjørt av en annen bil på veien så det ble ikke noe av. Heldigvis var det ikke snakk om noe personskade. Han fikk ordnet seg med leiebil osv, men da var kvelden allerede kommet snikende på.
Jeg fikk fisket litt den dagen uten noe tegn til sjøørret. Det har vært veldig dødt med sjøørret i de områdene der oppe som jeg har fisket den siste tiden. Jeg har fått høre det av flere også så da får man bare håpe det snur snart.

DSC_0750

Pattegrisen, bundet av Magnus Riksfjord

Lørdagen var jeg hjemme i Kragerø igjen. Jeg tok å pakket med meg utstyr og kameraer for å filme litt til neste episode av Jakten på sjøørreten.
Jeg dro ut til en plass jeg er godt kjent. Et område jeg liker meg veldig godt og som har servert mange flotte sjøørreteksemplarer. Her er det mye tang, med dype lommer inne mellom øyene som man kan oppleve et bonanzafiske etter sjøørret under de rette forholdene. Da jeg kom frem var det flotte forhold, fine strømmer og ganske så rolig på vannet. De obligatoriske 10 minuttene mine ble brukt til å speide etter liv i vannet. Jeg pleier alltid å ta meg 10-15 minutter der jeg setter meg ned å slapper av og nyter av å være på fisketur. Prøver å se etter aktivitet i vannet og prøver å tenke ut hvordan jeg går frem denne gangen. Det er viktig for meg å ikke stresse ned til vannet.

DSC_0793

Her trives jeg. Nydelig plass

Flueboksene som er med ut hit er jo selvfølgelig fylt med speykutlingen og diverse sildeimitasjoner, men også diverse reker. Jeg valgte å begynne med pattegrisen og grunnen til det var enkelt denne dagen. Den så bare så fristende ut rett og slett.

Snapshot 1 (11.10.2015 21-57)

Det er så deilig

Det trengtes ikke mange kastene før første SØ tok flua. Flott sjøørret på ca 1,2 kg. Farget fisk, selv om det er et godt stykke unna nærmeste gytebekk her ute, men ikke uvanlig. Den ble gjennutsatt som de alltid blir med unntak om det blir en skade. Noe som egentlig skjer svært sjeldent. Jeg fisket videre uten noe liv en periode.
Jeg valgte å gå ut til den plassen som har vist seg å være den beste spotten. Helt ytterst som man klarer å komme seg. Der er det dypt med noen små øyer utenfor, med grunntopper og tang rundt. Det trykker inn vann fra 3 plasser som kommer inn mellom øyene. Her er det virkelig store sjøørreter jeg har observert tidligere. Det er på denne plassen jeg har fått flere av mine større sjøørreter i Kragerø og mistet store fisker. Altså en skikkelig gromplass.
Første kastet så suger det seg på. Sprek fisk som fighta bra og ville lufte seg noen ganger.  Den viste seg også å være brun, men en nydelig fisk for det. Fikk noen kule klipp under vann i det den svømmer tilbake i dypet. Dette kan man se på den neste fiskefilmen. Det beit jevnt med sjøørret i området etter denne så det var bra fart i sjøørretene idag.

12071714_10154062127447841_1107196936_n

En av flere sjøørreter denne dagen. Denne hadde bra farge. C&R

Mørket kom sigende fort og ønsket om flere timer i døgnet på lik linje som ønsket mitt om flere dager i året var på topp. Denne årstiden der mørket kommer tidlig er langt fra noe deilig, men slik er det nå bare. Uansett ble det en fin dag langs kysten av Kragerø- igjen. Dagen idag ( søndag )ble brukt sammen med frue og barn, men fikk lurt meg ut en liten tur utpå dagen uten resultat. Mistet en fin en som tok pattegrisen rett foran beina mine, men det ble en kort fight. Utenom den så var det helt dødt. Da var nok en helg over. Det er skremmende hvor fort tiden går.

DSC_0794

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply