Sjøørretfiske Kragerø – Noen timer langs kysten

Den gode følelsen man får når man setter seg i bilen og vet man skal ut å fiske er ubeskrivelig. Idag var det faktisk ett ennå større fiskesug som kriblet igjennom kroppen da jeg våknet noe som sikkert har med det å gjøre at jeg ikke har rukket noe ut på sjøørretfiske de siste dagene. Jeg er jo nesten daglig ute på sjøørretfiske så når det går noen dager uten så skjer det noe med kroppen. Når man er mye ute å fisker i områdene sine så får man litt kontroll over hvor det er bra osv. Så ettersom jeg ikke hadde fått fisket på noen dager så tenkte jeg at jeg skulle prøve litt på hver av alle «gromspottene» som jeg liker å kalle dem. Jeg kikket litt i fiskedagboken min også for å sammeligne litt fangstmessig, værforhold osv. Samme tid i fjor på et par av spottene jeg var innom idag var det bra med fisk å få av fin størrelse. En del kaldere og is innerst i fjordene var det også.

20151211_125104

Idag var det blitt blå på gradestokken igjen etter flere dager med mildvær, kraftig vind og regn. Jeg dro utover til et område ved grensa Kragerø/ Risør. Må jo si det var flotte forhold, høyt vann og perfekt med vind. Litt høyt vann på denne plassen, fisker gjerne dypt ved slike forhold her, men er et «basseng» som det ofte er litt fisk inne i ved høyt vann. Så derfor begynte jeg med en Streamstix Seatroutseeker #6, Slow Intermediate og en size 8 vaskebjørn. Trengte bare et kast før første for dagen ble kroket. En liten tass. Og de skulle det ikke bli få av idag. Det viste seg at over hele dette området var det store mengder små sjøørret. Jeg kan ikke huske å ha fått så mye smått i disse områdene før. Uansett så pleier jeg å forflytte meg når jeg treffer på mye smått. Det lå jo i planene også at jeg skulle fiske over flere områder idag.

 

 

20151211_110755

20151211_110736

Foto: Slike småfisk samt, tynne utgytte fisker og gytefisker anbefales det å løsne fluen fint og la fisken svømme uten å ta dem mer opp av vannet. 

Dro videre i retning Portør til et område med litt mer vind og rigget da #7 9,6 Loop Cross stanga med Fast Intermediate line, 9` tapert fortom med en ekstra 0,24 spiss. I enden ble det knyttet på en oransje reke. I området jeg fisket på her er det mye stor sjøørret som trekker inn, men dessverre også mye lyr til tider. Er ikke så lenge siden jeg tok en 3 kg + lyr på denne plassen, men heller ikke lenge siden jeg mistet en god 2 kgs ++ sjøørret. Dette er en plass som har alt jeg ser etter når jeg jakter større sjøørret. Her går nok de store å jakter ute på grunnbåene som man ser langt utpå og som strekker seg over et område. Noen ganger trekker disse inn og da gjelder det å være på plass. Jeg har mange bomturer hit, men de gangene det har vært liv så har det vært rått. Jeg har jo de siste årene forandret fisket mitt mye fra å være opptatt av å få mange sjøørreter til å heller gå etter større fisk og mer utfordrende områder. Så disse områdene oppsøker jeg mye ettersom jeg trives veldig godt. Som jeg ofte sier så er belønningen for å stå på i disse områdene som regel verdt det.

20151211_140310

Selv om dagen idag ikke leverte noe storfisk så ble det nok en deilig tur langs kysten. Imorgen arrangerer jeg fellestur i Kragerø der det kommer noen fra Vestfold nedover + noen lokale fra Kragerø som blir med utover. Det ser jeg frem til for er det noe jeg er stor tilhenger av når det kommer til fiske så er det å kunne dra på slike turer sammen, dele erfaringer og bare ha en flott dag sammen med personer som lider av den samme lidenskapen jeg har. Så slikte turer kommer jeg til å arrangere flere ganger i disse områdene. Så dette var litt kort fortalt fra dagen uten å gå inn på detaljer om selve fisket. Kort oppsummert så var det flotte forhold, bra bett i sjøørreten, men da kun smått. Ikke kontakt med lyr eller sei så det var deilig.

Ønsker alle som følger meg gjennom Fiskejegeren en knall flott helg og til dere som får kommet dere ut til kysten så ønskes det selvfølgelig SKITT FISKE.

20151211_141142

20151211_141403

20151211_105051

Blogglistenhits

spacer

Leave a reply