Sjøørretfiske i godt lag – Fellestur i Kragerø

For en liten stund siden luftet Stian Clemensen, en lokal nyfrelst sjøørretfisker i Kragerø om det var interesse for en fellestur ut for å fiske sjøørret i Kragerø mellom facebook gruppen «sjøørretfiske kysten av Kragerø». Jeg synes slike fellesturer er helt topp så da lagde jeg et arrangement og håpet noen viste interesse i disse travle tider med julegaveinnkjøp og julebord.

Med på turen idag så var det Bent Magnussen og Ernst Wannemacher fra Vestfold som hadde tatt turen nedover. To kjempe trivelige karer som jeg merket fort at jeg trivdes godt i lag med. Mikael Blomberg tok turen nedover fra Skien. Per Stian Johnsen, Stian Clemensen og Anes Spahic fra Kragerø var resten av dagens gruppe . Mikael Blomberg ble jeg kjent med for ikke så lenge siden og vi har allerede hatt et par turer ut sammen, det samme med Anes.

20151212_121002

Det ble avtalt på forhånd at vi skulle møtes i Kragerø kl 09.00 og alle var på plass da jeg kom 5 minutter over. Vi satte raskt retning mot Portør områdene. Værmessig idag kunne ikke blitt bedre. Blå himmel og en sol som avga litt varme. Et slikt strålende vær la rammen for en flott dag langs kysten.

Fiskeområdet jeg tok med gjengen til idag er et område jeg setter høyt på lista av sjøørretplasser i Kragerø distriktet. Dette er et område jeg bruker mye tid ved og et område som kan levere flotte eksemplarer av den unike sjøørreten. Jeg kunne valgt å «safe» litt med tanke på sjøørretfangster idag og valgt andre områder innover i fjordene der man gjerne får litt flere fisker, men trives best utover og på områder som vi var på idag. Er til tider mye sjøørret inne her, men gjelder å treffe.

20151212_132323

Alle mann fisket bra over området uten liv. Mikael hadde to følgefisker helt ytterst der det var mer fart i vannet. Endte opp med at vi gikk litt videre til en annen plass der vi delte oss opp. Ernst og Bent fisket innerst i lommene, men vi andre vadet oss over en dyp kanal og gikk ut til de ytterst øyene. Tok ikke lange tiden før jeg hører 2 rop. Mikael og Stian med flex samtidig. Var vist ikke store fiskene, men var ihvertfall blanke med prikker. Rett etterpå har jeg en flott følgefisk etter loppa og Anes får en seg en sjøørret. Knall blank og akkuratt slik dem skal være, men også denne litt liten. Så hører jeg fra det indre området at Ernst har fisk og ser noe hoppe opp foran han. Så ut som en flott fisk og det var det også. Vi var for langt unna han så fikk ikke tatt bilde, men var en sjøørret på ca 2 kg. Knall bra.

Vi fisket med litt forskjellig idag der noen bruke Redheadkutlingen, diverse reker, jeg litt med vaskebjørn og lopper. Det var ikke bra fart i fisket idag. Det ble tatt noen sjøørreter, men langt ifra hva disse områdene leverer til tider. Det er skremmende hvor mye fisk av fin størrelse det er inne i disse kanalsystemene med lommer til tider.

20151212_141442

Det ble mye prat idag noe som jeg trives godt med. Det blir mye tull og latter på slike turer og det er jammen meg mye av gleden. Dele erfaringer og nyte de samme gledene som vi brenner for er i mine øyne mye av det som gjør slike turer så bra. Det er også alltid like moro når andre får fisk og ekstra moro å se seg selv og de andre begynne å kaste mer effektivt når man hører en av de andre har fått fisk hehe.

20151212_110531DSC_0027 (2)

Tiden går fort i godt selskap og selv om jeg så gjerne skulle vist dem flere plasser idag så gikk tiden dessverre fra oss. Solen på vei ned, mørket som kommer sigende og følelsen av en velykket dag langs kysten er god. Til slutt vil jeg takke Bent, Ernst, Per Stian, Anes, Mikael og Stian for en flott dag. Velkommen tilbake.

I morgen er det familietid med baking av pepperkaker og sanking av kreditt fra min bedre halvdel som står på agendaen. Så blir det flere nye eventyr langs kysten til uka.

Ha en fortsatt strålende helg

20151212_144106

 

 
Blogglistenhits

spacer

2 comments on “Sjøørretfiske i godt lag – Fellestur i Kragerø

  1. Bent Magnussen

    Takk for invitasjonen til Kragerø! Kommer garantert tilbake, med eller uten invitasjon – plasser som er verdt å besøke flere ganger og utforske mer, dere viste oss tilreisende i dag.

  2. Fiskejegeren

    Veldig hyggelig med besøk av dere og ser frem til neste gang vi treffes 🙂 Ha en strålende førjulstid

Leave a reply