Sjøørretfiske – Gode dager, lite liv

Nå har det vært en liten periode med lite sjøørret. Det er bare noen dager siden det var litt å få, men som sagt har det vært en periode med lite liv. Alle erfaringene mine, triksene og fiskeplassene er prøvd disse dagene uten resultater. Fiskedagbøkene mine forteller meg om helt andre fangster de siste vintrene og mye like forhold. Det har rett og slett vært tregt den siste tiden. Heldigvis vet man hvor fort sjøørretfiske snur og jeg er nok feil mann til å bli vippet av pinnen på grunn av noen dager med null fangster.
Jeg nyter alltid fisketurene mine og når det er lite liv så bruker jeg tiden til å studere fiskeområdene og skriver mye i fiskedagbøkene mine. De siste dagene har det vært høyt vann, men vinteren er en flott tid til å studere bunnforholdene rundt på sine fiskeplasser ved lavt og klart vann. Det å lære seg sine fiskeplasser vil slå ut positivt. Fisker man lenge nok på sine ulike fiskeplasser og i ulike forhold så lærer man mye.

Tilbake til det med lite fangster den siste tiden. For veldig mange ved gjentatte dager uten fangst blir det naturlig at dem begynner å tenke hva dem gjør feil. Det er ved slike dager man må ha troen på hva man driver med. Sjøørretfiske skal ikke alltid være enkelt og det er det som faktisk gjør dette fisket så moro. Noen dager opplever man drømmefiske, noen dager kan man få noen fine fisker, mens andre dager kan det være helt dødt.
Helt naturlig det og en viktig påminnelse på at sjøørretfiske ikke alltid er like lett. Bruk disse dagene positivt. Nyt naturopplevelsene og drøm deg bort litt til noen av de opplevelsene man har hatt eller man håper på skal skje. Plutselig er sjøørreten der og stangen flexer som aldri før. Kan nevne at på denne årstiden så kan man godt si at man må gjøre seg fortjent til fangst. Altså man må bevege seg mye og forflytte seg. Fiske over flere plasser så øker sjansene og varier fiskedybde.

SnapShot(1)

Været den siste tiden har vært av terningkast 4/5. Det eneste minuset har vel vært all vinden som har gjort det utfordrende kastemessig, men en smak av våren etter en kuldeperiode var deilig. Som jeg har skrevet i tidligere innlegg så har alle årstidene sin sjarm og jeg setter vinterfisket høyt på lista, men må si at det er deilig å kunne krysse av på kalenderen hver dag og se at vi sakte men sikkert går mot både lysere og varmere tider. Gleder meg kanskje mest til lysere tider for jeg får alt for få timer langs kysten om dagene. Er så og si ute å tar noen kast daglig så det skal bli deilig med lysere tider for da rekker man ennå flere kast.
Kos dere langs kysten og skitt fiske

New Imagebilde

Blogglisten hits

spacer

4 comments on “Sjøørretfiske – Gode dager, lite liv

 1. Dag

  Hei Ole Martin!
  Hyggelig at du tar deg tid til å skrive noen ord og legge ut bilder selv om den blanke uteblir.
  Tenke jeg skulle melde inn at den uteblir her i Lillesand også.
  Seien og torsken er skikkelig på hugget for tiden (vanntempen ligger på ca 5 grader) og jeg tenker sjøørreten er tilbake i hugget så fort den høye vannstanden begynner å stabilisere seg litt.
  Her ligger i skrivende stund halve byen under vann….hvertfall nesten 🙂
  Jeg er innom ofte så vi sees vel snart.
  Skitt fiske 🙂

  Mvh. Dag.

  1. Fiskejegeren

   Hei Dag!
   Hyggelig å høre at du er innom 🙂 Ja det er veldig høyt vann om dagene. Skal ha en runde i helgen der det skal fiskes på dypere plasser, noe som kan være bra når det er så høyt vann. Synkeliner og lete opp fisken. Hehe det er såpass i Lillesand ja, det er ikke noe gøy med så høyt vann. Du får ha skitt fiske og igjen takk for at du følger med på Fiskejegeren 🙂

 2. Randolken

  Gøy å lese innleggene dine. Finner gode tips og lærer noen nyttige ting om fiske. Stå på videre, følger med.

  Mvh
  Randolken, Jonny 🙂

  1. Fiskejegeren

   Hei!
   Målene mine er jo å dele og formidle så det var hyggelig å høre 🙂 Blitt litt lite innlegg siste tiden da mye av tiden er brukt til filming, men blir fart her inne på bloggen nå utover 🙂
   SKitt fiske
   Mvh Ole Martin Gilbu

Leave a reply