Sjøørretfiske – Så ble det liv igjen

Endelig etter en liten periode med kjipt fiske så løsnet det igjen. Den siste tiden har det vært mye dårlig vær i form av sterke vinder og nedbør. Det å sitte hjemme og se været rase ute er uaktuelt for min del ettersom jeg vet man kan treffe på godt fiske på de rette plassene. På søndagen var det liten til stiv kulling ute ved kysten med vindretning sør som enkelt og greit betyr at vinden står rett inn på mine fiskeplasser. Det regnet bra og nok en gang ville Anes, min fiskekompis være med ut på tur noe som alltid ender opp med hyggelige turer.

Dagen i dag sto valget om fiskeplass mellom 2 veldige like områder som begge kan levere bra. Det er mange plasser å fiske innover i fjordene i Kragerø, men fiske der inne blir det svært lite av for min del så da ble det ut på svabergene og med den vinden som var så var det ganske rått å se bølgene slå godt fra seg. Ganske heftig å stå på toppene av fjella utover å se naturkreftene. Heldigvis skulle ikke vi fiske på disse tuppene av svabergene, noe som heller ikke er forsvarlig ved slike forhold. Vi skulle fiske inne i diverse lommer som gjerne har 2- 3 kanaler og et dypt basseng innenfor. Her er det både le og muligheter til å treffe på bra med fisk. Se bildet under av en av disse plassene vi var innom.

bilde idag

Jeg har brukt så utrolig mye tid på å utforske og fiske disse områdene i all slags vær så jeg var egentlig veldig trygg på at vi skulle treffe på fisk denne dagen. Det gjorde vi og faktisk så traff vi veldig bra. Kort fortalt så fisket vi med vaskebjørn og små jiggy rosa/hvit med god fart på inntrekkene som leverte over 20 sjøørret til sammen denne dagen der vi også mistet en del. Var en del smått, men også noen fine fisker. Anes tok med seg en feit fin matfisk på litt over 1 kg mens alle de andre ble gjenuttsatt. Jeg hadde tatt med meg en matfisk for en uke siden så hadde ikke behov for å ta med noen denne dagen.

bilde blogg 6

Så ett lite tips fra meg er å oppsøke slike basseng, lommer eller hva man enn vil kalle det. Sett deg gjerne ned å se litt så kanskje du får deg en god opplevelse. Jeg har ofte sittet å sett ned på slike plasser og sett virkelige store fisker. Spennende fiske og moro å bevege seg fra plass til plass.

New Imagebilde blogg 7

Ellers har det vært gode dager den siste tiden. Noen dager treffer man mens andre dager kan man gå hele dagen uten noe liv. Jeg har fisket mye med små jiggy fluer den siste tiden, vaskebjørn size 4 og selvfølgelig smatter Speykutlingen seg på i ny og ne. Den flua der er farlig. Det tror jeg Frode Henriksen mannen bak bloggen Coastalflysfishing kan skrive under på 🙂

Litt sjøørret å få her og der på plasser som kan være vanskelige på denne tiden av året, men som man kan treffe veldig bra. Ikke minst kan man treffe på slike fisker som gjør at man bruker så mye tid som man gjør på slike områder. Nemlig kubbene, grisene, silda som jeg ofte kaller stor sjøørret.

bilde blogg 3

Etter alt møkkaværet som har vært kom det litt smak av vår. Nydelige dager, solen som varmer godt er ikke veldig feil. Det er meldt en kuldeperiode igjen de neste dagene, men får håpe det er siste periode med kulde før våren slipper til. Det ser i hvert fall jeg frem til.

Snart er ny og første episode av årets Jakten på sjøørreten på plass. Jeg henger litt etter, men alt skal snart være klart. Skitt fiske fremover folkens

bilde 2 blogg

blde blogg 4


Blogglisten hits

spacer

Leave a reply