Sjøørretfiske i Kragerø – Lysere tider

Kalenderen viser at vi straks er i midten av mars og det er lov å si at lysere tider er her og bedre skal det bli. Denne helgen har jeg brukt på noen av de faste vårplassene mine i Kragerø der jeg fikk se de første børstemarkene i år, fikk bra med fisk, en dag med motsatt fiske, altså helt dødt og besøk av en flokk med sel. En jojo helg med andre ord der fisket varierte mye.

New Imagepppp

Helgen startet med litt fluebinding der det var tid for å binde opp litt Vaskebjørner. Litt sent i gang med det, men man binder da ganske raskt opp når man setter seg ned, på med litt musikk og koser seg. Samtidig som jeg mekket sammen noen vaskebjørner så satt jeg å la planer for hvor jeg skulle bruke fisketiden denne helgen. Måtte ta en titt i fiskedagboken min for å sammenligne litt med samme tid i fjor. Jeg visste det var lavt og klart vann ute og med værmeldingen som meldte minimalt med vind så falt valget på å fiske områdene som ligger litt innenfor de ytterste skjærene mot åpent hav. Inne i bukter og diverse som kanskje kan ha en bitte liten temperatur forskjell. Valget av fiskeplass første dagen ble blink.

vaskjebjørn

I dag var det tid for Cross`n igjen 9,6` #7 etter en periode med testing av nye Streamstix 9,3` #5. Egentlig så sa forholdene i dag at 5ern eller 6 ern hadde passet fint, men hadde reist fra alle snellene unntatt den ene med 7/8 Ridge Clear lina. Derfor ble det Cross stanga.
Det var som sagt veldig klart og lavt vann så jeg satte på en ferdig tapert 12` fortom ut i 0,25mm + 1 meter ekstra spiss ut i 0,21. På med vaskebjørn og en kopp kakao før fisket startet. Det deiligste med å sette seg ned med den kakaokoppen denne dagen var at det endelig var mye vak å se. Flere steder i bukta jeg speidet ut over så vaket det. En super deilig følelse.

Tok heller ikke mange kastene til før det flexet litt og det fortsatte å bite jevnlig. Ikke de største fiskene, men de var i bra kondisjon og spreke. Så flere fine fisker utover mot skjærene lenger ut i bukta.

New Imagesssss

sjøørrret

Det roet seg ned etter en liten stund så gikk videre for å fiske over områdene rundt. Observerte 4 børstemark i den ene bukta og var mye aktivitet med fin sjøørret der, men fiskene var langt ute. Fisket selvfølgelig over og fikk noen der også, men skulle gjerne fått kommet meg lenger ut der jeg så noen skikkelig fine fisker. Etter en matpause med bål og god mat så gikk jeg tilbake til første plassen for dagen og så at det var full aktivitet igjen. Kan ofte lønne seg å la slike plasser roe seg igjen / hvile før man drar tilbake. Plukket noen fisker der igjen, men fortsatt ikke noe stort. Største fisken var litt over 1 kg.
Jeg fikk filmet en del denne dagen og brukte litt tid på det også. Den filmingen stjeler mye tid fra selve fisket.

SnapShot(40)

Været skiftet med litt sol til overskyet flere ganger og det gikk ganske fort fra vindstille til en sur vind utpå dagen. Forholdene ble egentlig ganske bra og litt mer sånn jeg liker det til vanlig, men denne dagen ble det ikke mer liv. Prøvde flere plasser på vei tilbake til bilen uten hell. Dagen ble en veldig fin dag med tanke på bra bett, mye overflate aktivitet og litt smak av vår med varmere luft. Det blir helt rått å kunne dra ut å fiske fremover uten å fryse og ekstra moro å se fisken vise seg igjen. Dagen etter kan jeg legge med at det ble veldig lite liv, men fikk hilse på en hel flokk av disse luringene. Telte 9 stykker av dem samlet på det meste.

New Imagesel

Det var litt fortalt fra mitt fiske denne helgen. Det skjer saker i sjøen nå så til dem som ikke allerede er i gang så burde dere få frem utstyret og komme i gang. Vil bare legge med til dem som er nye innenfor sjøørretfiske og som eventuelt leser dette innlegget at man må huske på å gjennutsette tynne/ utgytte sjøørreter. Det er lett å komme i kontakt med dem nå så da er det bare å vippe ut kroken forsiktig og la dem svømme videre. I tillegg huske på minstemålet. Ellers er det bare å fiske og kose seg langs kysten. Våren er her snart for fullt.

Skitt fiske alle sammen

sjøørret

spacer

Leave a reply