Sjøørretkonkurransen Tønsberg

Denne helgen var det endelig tid for årets sjøørretkonkurranse i Tønsberg igjen. Et lite høydepunkt og avbrekk fra det vanlige fisket til et full gass fiske i 2 dager.

Fredagen som var påmeldingsdagen begynte med et stopp på Skittfiske i Sandefjord der Bård Isaksen som hadde tatt turen over fra Østfold sto å ventet på meg, og på at Magnus skulle bli ferdig på jobb. I år som i fjor ble vi samme gjengen bestående av meg, Mads, Magnus og Bård.

bbbb

 

Påmeldingen i Tønsberg gikk glatt, en del fiskeprat og så var det bare å komme seg hjemover mot Larvik. Vi fisket ikke kvelden på fredagen i fjor og det gjorde vi heller ikke i år. Vi stoppet heller innom matbutikken og dro videre til Magnus som vartet opp med en strøkent biff middag som ble fortært så sent som ved midnatt. Fiskeprat i hyggelig selskap får alltid tiden til å fly.

20160408_233405

20160408_233354

Foto: Magnus vartet opp med biff middag.

 

4 timer senere så våkner man av de vakre tonene av en vekkeklokke og lysten til å stå opp er ikke helt på topp, men sjøørretsuget kommer fort bare man får summet tankene litt.
Alle mann opp, smelle sammen frokosten så bar det ut i storfiskens rike.
Vi delte oss opp der Magnus og Bård dro til en plass, mens jeg og Mads valgte et annet område. Magnus hadde plukket flere fisker med det samme de hadde begynt, men ikke noe av størrelse. Bård fikk også flere deriblant en på ca 1,2 kg som ble fint gjenutsatt. En rask titt ble konkludert med at den ikke ville holde på k-faktoren.
For meg og Mads startet det tregere, men Mads mistet en fin fisk og fikk en liten.

Vi fisket over et par plasser og vinden hadde løyet, solen kom frem og vakene begynte. Mye fin fisk å se samt mye smått. Vanskelige forhold ja, men mulighetene er alltid der.

htte

 

Jeg og Mads dro til en plass Mads hadde troen på og det skulle vise seg å gi fisk, bare ikke stor nok. Det tok ikke lange tiden før Mads får på en på ca 1,5 kg. Han var litt i tvil om den ville holde med tanke på k-faktoren, men den hadde nok blitt godkjent i konkurransen, men han valgte heller å la den tvilen komme sjøørreten til gode.

Rett etterpå fikk jeg en på ca 1,3 kg, men som var for tynn. Neste kastet smeller det igjen, og denne gangen følte jeg det var en fin fisk for denne dro lina med seg og noen luftig svev. Den så mye finere ut enn den var. Fikk håvet den. Ca 1,2 kg feit og fin. Så tredje kastet sugde det seg på, men kroket ikke.

12961739_10154442296032841_7369895634936280162_n

Foto: 1,2 kgs feit fighter

 

Troen på en Alaskatur kom snikende, så vi gasset bare på mer. Brisen løyet igjen og vak startet opp. Magnus og Bård hadde også kommet nå. Lite liv resten av ettermiddagen så ble en stopp på den lokale kebabsjappa for kveldsmat før vi dro hjem til Magnus. Samme opplegg denne kvelden, der latter, fiskeprat osv gjorde kvelden bra før trynet ble plantet i puta.
Nye 4 timer søvn før vi nok en gang hoppet superklare opp.

tyy

Foto: Starten av en nydelig dag

 

Været ga et lite tegn på at det ville bli en strålende dag. Magnus plukket et par fisker fra vi begynte, mens jeg fikk en. Ellers var det lite liv. Tiden gikk fort og ulike gromplasser ble fisket over uten noe liv. Magnus og jeg sto ved en plass da det nærmest seg slutten da Magnus spottet en fin fisk i kanten av en fin strøm. Han legger lina perfekt, flua lander i vaket. Trekker inn, nytt trekk… neida, ikke snakk om. Mye likt som dagen før. Dette var også det siste som skjedde denne dagen.

eew

Foto: Magnus Riksfjord i aksjon

 

Kort oppsummert av helgen så skal det sies at helgen har vært svært vellykket med tanke på hvor hyggelig selskapet av Magnus, Mads og Bård var. Koser meg på tur sammen med de. Alltid mye moro og like ivrige uansett. Fiskemessig så var det langt ifra hva plassene kan levere, men slik er det noen ganger. Mye som skal klaffe på kort tid og denne gangen gikk det ikke veien. Fisk ble det på alle sammen der snittet var ganske bra, men hjelper svært lite. Turen ble avsluttet med en deilig rast på et av svabergene i deilig sol. Det var ikke akkurat lett å reise seg etter å ha sittet en stund i solen og speidet utover det nydelige havet..

Helgen er over og mest sannsynlig har mange hatt vanskelig fiske, men er skråsikker på at de fleste har hatt en strålende helg. Det ble ingen Alaska tur på meg, men jeg fikk sakte, men sikkert etter mange stopp med bilen for en liten sovepause kommet meg ned til Kragerø. Nye muligheter neste år.

I dag fikk man en virkelig smak av vår og sjøørretene er i farta. Mye vak, vanskelig fiske enkelte plasser, men det snur fort. Så da avslutter jeg med å ønske Skitt fiske

hhh

spacer

One comment on “Sjøørretkonkurransen Tønsberg

  1. Ivar Ulgenes

    Hei på dere.
    Tusen takk for hyggelig omtale av vår Sjøørretkonkurranse, med fine bilder og en
    god oppsummering .
    Lykke til med deres arrangement 16-17 April. ????

Leave a reply