Fisketur med Leo – De fine øyeblikkene

Sjøørretfiske eller fiske generelt består av så mye mer enn bare det å få fisk. I hvert fall er det slik for mange og naturopplevelsene står ofte like høyt i verdi. Det er noe med det å få en bit av hele «pakken» der fiskeopplevelsene og naturopplevelsene gir så mye.
Jeg har alltid vært opptatt av å suge til seg alt man kan på fisketurene og dra hjem med den gode følelsen.

Jeg har en sønn som heter Leo som fyller 6 år til sommeren. Han var med på sin første fisketur til Gudvangen allerede da han bare var 14 dager gammel. Jeg har alltid håpet på at han ville like å fiske og være ute i naturen. Fiskeinteressen hans er varierende, men å være ute på tur, det liker han. Og det å utnytte noe han liker godt til å prøve å få han mer interessert i fiske igjen er rette veien å gå så da tenkte jeg at det måtte være perfekt å ta han med på camping tur ut til kysten. I tillegg er det en fin måte å komme nærmere hverandre på.

wqq

 

Vi pakket telt, utstyr, mat og diverse og jeg så gleden i øynene til Leo hvor mye han gledet seg. Han pakket og fortalte hva vi måtte huske på å få med oss ut. Han hadde mer kontroll enn jeg hadde for å si det mildt.

Jeg hadde valgt et område som ligger helt ute mot havet, men litt innenfor noen øyer. Det er et område med mye dyr, sel, sjøørret og perfekt til å campe. Teltet ble satt opp ganske kjapt, bål ble fyrt opp ( Er vel egentlig bålforbud nå, men ved fornuftig bruk så er det vel lov ) og grillmat ble klargjort. Kvelden kom fort og en unik himmel satte en magisk ramme på kvelden.

rrrrrrrrr

 

Vi ble sittende oppe ganske sent der vi hørte på alle lydene rundt oss, fugler, lyden av bålet og best av alt, digre plask av fine sjøørreter som trakk inn på grunna rett foran oss. Normalt sett spretter jeg opp og er i jakt modus med det samme, men denne kvelden var det ikke så viktig. Storkoset meg der jeg satt.  Vi syntes begge to det var moro å se på. Kanskje litt, ganske ekstra mer moro for meg å se på. For det var jeg som satt å lo hver gang de var oppe å viste seg.

20160422_205632 (2)

 

Leo sovnet foran bålet etter en stund så da var det bare å bære han inn i teltet og ta kvelden. Målet var å stå opp tidlig for å prøve å lure en sjøørret eller to.
Våkner på morgenkvisten av lyder utenfor teltet. Jeg vekte Leo og fikk rolig tatt opp teltduken. Like bortenfor oss står det to rådyr, men de reagerte ganske så kjapt og var over alle hauger før vi rakk å blunke.

Sjøørretene vaket bra hele området utenfor teltet, så det var bare å ta 5er stanga som for øvrig var rigget med 0,18 fortom og en Vaskebjørn, size8.

ssaW

 

Det trengtes ikke mange kastene til før det begynte å bite. Det var en liten periode med bra bett, selv om det var en del smått. Leo syntes det var helt rått og han var nøye på at de små måtte svømme fort tilbake igjen. Gutten har fulgt med i timene.

Mye liv en periode før bryteren ble skrudd av og alt liv stoppet opp. Mye vak å se, men ikke snakk om at det ville bite. Langs kantene av svabergene var det mye liv av diverse byttedyr og det synes Leo er moro å fange og studere. Så vi endret taktikk der fluestang ble byttet ut med liten håv. Mye rart som kommer i håven når man skraper langs tangkantene.

w

 

Litt om grunnen til at jeg skriver et innlegg om tur med guttungen er litt for å dele hvor viktig det er å engasjere de yngre innenfor fiske og natur. Og for min del der guttungen har begynt å miste litt interesse for selve fisket, så er det viktig at jeg prøver å finne ut hva han synes er moro med å dra på slike fisketurer og prøve å føye meg med i hans gleder. Interessen for fiske kommer garantert tilbake og han er jo ikke gamle karen heller. Jeg kommer i hvert fall ikke til å presse eller mase på han, men stå klar til å si ja med en gang han spør om å dra på tur. Jeg har ei datter som fyller 3 år i midten av mai og hun maser hver dag om vi kan dra på fisketur. Noen ganger må man si nei, da andre ting kommer i veien, men jaggu er det moro.

Så dette var litt fra helgens fiske fra meg og jeg må si at jeg føler meg veldig takknemlig som kan dra ut på en slik tur sammen med Leo og bare nyte natur, dyreliv og fiske.
Jeg fisker så utrolig mye og bruker så mye tid på mye innenfor fiske, at slike øyeblikk jeg hadde med sønnen min i helgen betyr alt. Jeg ser frem til mange flere slike turer opp med årene.
Best av alt var at Leo har maset etter denne turen om å dra på ny tur og om å få lov til å fange en 50 kgs sjøørret. Nye turer kan jeg love det blir, men den 50kgs sjøørreten er det litt verre med.

Det kommer en del blogginnlegg fra sjøørretfisket mitt fremover, der jeg skriver om alt fra mine fiskeplasser og hvordan jeg tenker og går frem når jeg fisker sjøørret. Så følg med på bloggen og kos dere med våren. Skitt fiske

ørret

spacer

Leave a reply