Sjøørretfiske langs kysten – Jakten fortsetter

Det å forte seg hjem etter jobb på en onsdag for å pakke telt, fiskeutstyr og alt annet man trenger for en camping tur er rett og slett ikke så veldig kjipt. Jeg hadde jo helt glemt at denne torsdagen var en hellig dag og da jeg fikk vite det så var det jo ikke akkurat noe tvil om hva denne dagen skulle brukes til.
Denne årstiden liker jeg å få med meg morgen og kvelds fisket. Jeg hadde egentlig planer om å dra ut i mine områder her hjemme i Kragerø, men valgte heller å reise oppover til Larvik. Jeg er jo opprinnelig fra Larvik og har fisket hele barndommen min i de områdene der oppe, men allikevel er det med hjelp av noen kamerater fra Larvik som har gjort at jeg kjenner til de skikkelige gode plassene.

Turen gikk som sagt oppover til Larvik og jeg har vært der 4 turer nå siden starten av april og 3 av disse turene har jeg fått flere sjøørreter fra 1-1,3 kg. Den ene turen var det skive bom.

Dro oppover med god tro på å finne fisk og håpet mest av alt på å treffe på kveldsfisket. Jeg liker meg godt når skumringen kommer snikende og de fine sjøørretene kommer sigende inn på grunna. Så troen var på topp som vanlig og jeg gasset på oppover til Larvik på rekordtid.

33

Telt og utstyr på plass. Det endte slik at kona og ungene ville være med og det er jo hyggelig det, men jeg var på vei utover svabergene før dem rakk å pakke opp soveposene.
Det var en nydelig kveld med bra temperatur ute, men mye vind. Vinden sto på rett inn i områdene jeg var. Hadde derfor rigget en 9,6` #7 stang med en #7 line av den nye Streamstix MKB Design Control. For øvrig nok en line jeg er veldig fornøyd med. Kommer noen få ord om den i et senere innlegg.

Jeg begynte å fiske ytterst av buktene for å fiske meg innover. Jeg pleier bestandig å fiske meg den veien ved slike forhold. Sist gang jeg var på plassen jeg begynte var sist søndag og da fikk jeg en på 1,3 kg og hadde noen voksne følgefisker.
Denne gangen var det dødt. Ja faktisk så var det helt dødt hele veien både i denne bukta og alle de andre jeg rakk innom. Fisket både dypt, høyt, fort og sakte. Ikke tegn til noe sjøørret.

IMG_20160504_205240

Jeg liker ofte å sette meg ned å kikke litt. Følger alltid magefølelsen på valgene jeg tar når det kommer til fiske. Denne kvelden fikk jeg ikke noen andre følelser for meg enn å sitte å vente på skumringen og fiske over et par grunne bukter. Tok faktisk opp mobilen og fant en «stream» av champions league kampen mellom Real Madrid og City.

Og plutselig var skumringen over meg og fisket fortsatte. Lite liv med sjøørret, men da jeg vadet over til en liten øy så var jeg kun noen millimeter på å gjøre noe jeg ikke har gjort siden jeg var ganske så liten. Nemlig å gjøre i buksa som noen fint kaller det. Jeg tråkka så og si på en fugl som satte fart avgårde. Jeg følte vingene på låra da den flakset avgårde. Jeg skrudde på hodelykten og fikk se et reir med 2 egg. Så jeg fikk forflyttet meg raskt vekk derfra, med hjerte oppi halsen. Så lite sjøørret i farta, men ble litt action for min del.

3333

Jeg fikk fisket over et par plasser før jeg ga meg. Jeg som hadde så troen på fisk denne kvelden, men resultatet ble ganske så dårlig. Når man først skal bomme slik så er en magisk solnedgang en god erstatning. En nydelig dag nærmet seg veis ende og vg.no kunne fortelle at Real Madrid vant semifinalen så da var det bare å gå tilbake til de andre og snike seg inn i teltet.

brukeiblogg

Ny dag betyr nye muligheter og mitt sjøørrethjerte startet dagen med noen gode drag. Det å åpne teltluka og se rett ut mot havet er bare helt unikt. I tillegg når solen har tittet frem, blå himmel og ungene som spør om de kan ut å fiske reker i tanga er bare fantastisk. Kjerringa mi hadde vist spurt meg om jeg ville ha frokost, men tror jaggu jeg var på andre siden av bukta allerede da. Full gass, for nå sa magefølelsen meg at det ville bli liv. Og litt liv skulle det bli.

ewqq

Fikk rigget om litt utstyr og sjekket fortommer. Det er viktig etter mørkefiske kvelden før. Sjekk fortom og knuten på fluen. Det anbefales å gjøre etter hvert som man fisker til vanlig også.
Jeg satte på en Vaskebjørn size 4 igjen. Jeg varierer mye i fisket mitt fra dybder til inntrekk. Fluer bytter jeg ikke så ofte. I dag var det ingenting å få før jeg la stangen under armen og gasset på innover med inntrekkene. Allerede første kastet så skjer det saker. Full spenn og sjøørret som går rett opp i luften før den sier takk for seg. Mister den fort. Ikke store fisken, men var i hvert fall i gang. Få kast til etterpå så skjer det igjen. Merker fort at det er en større fisk. Ikke storfisk, men fin fisk. Rå sprek sjøørret og ser at den er trill rund.

333333333

Får den inn til håven og slipper den kjapt tilbake. En fin og feit fisk på ca 1,2 kg. Da fisken ble gjenutsatt så oppdaget jeg 3 børstemark foran meg. Så fort flere langs kanten der jeg sto.

33333333333

Kult å se de bevege seg i vannet. Jeg fisket uansett videre med vanlige varierende inntrekk. Lite liv, men da jeg la stangen under armen igjen med full fart så tok det ikke lang tid før det var fisk borti. Kroket ikke. 2 kast etterpå så biter det igjen. Tydeligvis fart som var tingen i dag. Mye fart.

Nok en feit og fin fisk hadde falt for vaskebjørnen.

33333333

Også denne fikk svømme videre. Jeg har 2 sjøørreter i frysa som jeg tok med hjem for litt siden som holder lenge for min del. Jeg begrenser alltid hva jeg tar med hjem til det jeg vet jeg skal ha til middag. Alt annet blir gjenutsatt for min del. Og om jeg først tar en fisk med hjem så velger jeg alltid å ta med fisk mellom ca 1-2kg.

Uansett så fikk denne svømme videre. På andre siden av bukta ropte kjerringa så måtte bare ta et siste kast før jeg gikk mot de andre, men et kast blir alltid til 30 kast. Så tok sin tid, men merket ikke noe mer fisk. Så noen vise seg langt utpå.

Resten av turen gikk til å pakke ned telt og utstyr. Lekte litt med ungene og fikk også tid til å møte Daniel fra Fiskeavisen.no som var på sjøørretfiske i Stavern. En kjempe hyggelig kar som var på tur med flere.

Så alt i alt ble det en kjempe fin tur. Sjøørretfiske virker langt ifra på topp her opp i disse områdene, men er da noe fisk å få og har jo blitt sett en del fin fisk i det siste. Kanskje det begynner å løsne nå ? Uansett så har jeg stor tro på et godt sjøørretfiske fremover. Er vel kun et problem og det er at horngjellen er på plass. Den er kjip, men lite å gjøre noe med.

Det er straks helg, jeg må bare jobbe et par timer i morgen så blir det sjøørretfiske igjen. Jeg er helt sikker på at det er mange som skal fiske denne kommende helgen så ønsker dere selvfølgelig SKITT FISKE

33333

spacer

Leave a reply