Sjøørretfiske – Tilbake til «Eventyrlig» Møn

Så kom endelig dagen… Avreise til Danmark og nærmere bestemt Møn.
Våren 2016 dro jeg og en kamerat ned til Møn for første gang og jeg husker det så godt. Jeg trengte ikke mer enn noen få sekunder før jeg falt helt for denne plassen. Det synet av de unike og fantastiske klippene som så majestetisk raget høyt over kysten. I tillegg til en flott natur rundt med et rikt dyreliv. Kan også legge med at vi kun fisket en liten stund før de første sjøørretene på Møn ble fanget. 2,5 – 2,7 – 2 – 1,8 kg flotte sjøørreter på kort tid.
Etter denne første turen har jeg følt et sug etter å komme tilbake og etter nok en vellykket tur ned høsten 2016 så har ventetiden vært lang etter å få komme ned igjen.

Det var med andre ord ekstra godt å sitte i bilen på vei nedover i retning Møn igjen. Med på denne turen ble Mikael Blomberg, Jake Semons og Vegard Rindal. Alle tre besøker Møn for første gang og jeg gledet meg stort til å vise dem områdene.

DAG 1

Avreise med Sandefjord – Strømstad ferja klokken 07:00 og en liten roadtrip gjennom Sverige ned til Malmø for så å brenne over broen til Danmark. Tiden går fort når man prater fiske og annet surr.

Foto: Ole Martin Gilbu

Vi kom frem til Møn presis klokken 16:00. Nøyaktig slik vi hadde planlagt. Jeg hadde leid et lite hus gjennom Møns Klint Resort og fant raskt frem til hvor det lå. Et helt perfekt lite hus med flott standard.

Vi hadde blitt enige om å pakke ut av bilen og komme oss videre for å komme litt i gang med fisket. Drøye to timer med fiske var det vi ville rekke før mørket kom.

Foto: Ole Martin Gilbu

Vi dro til et område som lå ca 10 minutter med bil. Der møtte vi en jeg har pratet en del med som heter Jesper Affeldt. Han ble med oss og fisket sammen.

Vi ble møtt med litt kjedelig vind fra siden, men klart vann. Vi spredde oss utover med planlagt taktikk å bruke forskjellige fluer for å teste litt. Det var først rett før skumringen kom at det ble liv inntil land.  Jeg og Vegard gikk til et flott strekk med dype lommer inne ved land. Plutselig hører jeg Vegard rope og ser han har flex. Løper bort til han og ser fort at det ikke er noen stor sjøørret, men spiller liten rolle da karen er kjempe glad  for sin første Møn sjøørret. Grattis Vegard.

Foto: Ole Martin Gilbu

Vi fortsatte å fiske oss videre og i takt med mørket som kom sigende, jo mer liv ble det. Jeg spotter en stor stein 15 meter på skrått ut for meg. Liten tvil hva tankene mine sier da, så flua landet fort rett ved siden av denne steinen. Et par kjappe trekk for så å dale mye. Strammet seg momentant og så at dette var sjøørret av det litt grovere kaliberet. Den deilige følelsen av litt større fisk ble fort til en kjip følelse. Den forsvant. Rett og slett kroket dårlig.

Lite å gjøre med slikt, men utrolig deilig å føle på litt finere fisk etter kun en times fiske på Møn.

Noen kast etterpå blir det flex igjen. En liten trøstefisk som fikk svømme fort videre. Også denne tok ved ekstra god dale tid på flua.

Foto: Ole Martin Gilbu

Rett etter meg igjen så blir det fisk på Vegard igjen. Han strålte og var fornøyd. Helt perfekt det.

Dessverre kom mørket snikende så alt for fort. Det var uansett deilig å komme i gang her på Møn igjen.  Da vi gikk mot bilene så møtte vi på Mikael. Han hadde fått en flott sjøørret.

Foto: Ole Martin Gilbu

 

DAG 2

Vekkeklokka ringte klokken 05:00

Jeg pleier alltid å være første mann opp når det kommer til fiske, men det var jammen meg Mikael som stå opp først. Etter fulgte dem andre og så jeg.

Vi bestemte oss å gå ned til området nedenfor klinten. Vi var vel egentlig nesten sikre på at det ikke ville være fiskbart der på grunn av feil værforhold. Det har seg slik at om det blåser i en bestemt retning her så legger det seg kritt i vannet langt utover fra land. Ikke fiskbart når dette er på sitt verste.

Uansett så ville vi ned for å se og jeg angrer ikke for det valget. Tror dem andre også satte pris på å se dette.

Foto: Mikael Blomberg

Vi fikk oppleve en fantastisk soloppgang. Dessverre var det kritt i vannet som fryktet, men helt greit å bruke litt tid på å oppleve dette og vise frem plassen til de andre. Eneste minuset var at trappene ventet. Man må gå ned en del trapper for å komme ned til stranden nedenfor klippene. Det går alltid bra, men turen opp igjen setter sine spor.

Foto: Vegard Rindal

Neste stopp ble til en plass på enden av øya. Jesper viste oss denne plassen som jeg ikke hadde vært ved tidligere. En flott plass med en del vind som kom rett på, men fortsatt bra fiskbart.

Vi spredde oss bra utover og ikke lange tiden gikk før Mikael fikk på en som gikk av relativt fort. Tippet den til rundt 2 kg +

Foto: Jake Semons nyter utsikten

Foto: Ole Martin Gilbu

Etter å ha fisket over et stort område uten noe mer liv, så forflyttet vi oss videre til nok en flott plass jeg ikke hadde vært ved før. Et område med lange rev man kunne vade utover og fiske av kantene. Sterk pålandsvind og litt kjedelige bølger gjorde det litt mer utfordrende, men her ble det plukket litt fisk på flere plasser.

Foto: Jake Semons

Tiden går så alt for fort når man koser seg. Kvelden kom snikende fort og Mikael hadde dratt for å begynne på middag. Vi andre ville ha med oss solnedgangen og fisket på litt videre. Det kom noen slukfiskere som gikk ut på hvert sitt rev.

Det jeg husker best rett før avslutningen for dagen var et lite ufrivillig bad. Jeg fikk vaska både inni ørene og nede i vadebuksa. Jeg kan si såpass at vannet på Møn holder en jevn kald temperatur.

Kort oppsummert så ble det en dag fylt med mye vind, bra med sjøørret, fantastisk natur og et godt bad. Kvelden i huset ble en hyggelig kveld fylt med god mat og diverse fiskeprat med mer.

Takk Mikael Blomberg for en fantastisk middag som ventet på oss da vi kom. Slikt liker jeg 🙂

Nye muligheter i morgen på jakten etter litt større fisk. . Del 2 med litt skriverier fra resten av turen kommer snart…

Sjekk gjerne ut Instagram kontoen @fiskejegeren. Der legges det ut bilder fra denne Møn turen + mye annet fiskerelatert.

Les blogg del 2 fra turen her. http://www.fiskejegeren.com/2017/04/01/eventyrlige-mon-2017-sjoorretfiske-del-2/

Se film fra turen vår her. https://www.youtube.com/watch?v=s6PiYozOQ_Y

Good night fra Møn

 


spacer

One comment on “Sjøørretfiske – Tilbake til «Eventyrlig» Møn

  1. Pingback: Eventyrlige Møn 2017 – Sjøørretfiske Del 2 – Velkommen til Fiskejegeren

Leave a reply