Jakten på sjøørreten – En sjøørret dag i Kragerø

Jeg tenkte å dele noen få linjer fra gårsdagens lille sjøørrettreff i Kragerø som også hadde en liten innlagt konkurranse. Denne dagen fikk navnet «Jakten på sjøørreten» som mange sikkert kjenner igjen fra sjøørretseriene mine på Youtube. Grunnen for dette navnet er valgt er fordi jeg sakte, men sikkert ønsker å få til et fast arrangement hvert år. I år ble det en veldig enkel dag, men jeg håper å utvikle det til å bli en fin happening med mye sosialt og fiske mer sammen.

Allerede lørdags kveld samlet vi oss en liten gjeng på to hytter ute ved Portør. Oppmøte plassen var her ute og da var det jo perfekt å kunne leie seg et par hytter og samles på kvelden. Flere av gutta hadde med seg fluebinderutstyret og satte i gang med det.

» Planlegger dere en tur til Portør og er på let etter overnatting så er Portør hytteutleie plassen. Hyttene ligger perfekt til med tanke på fiskeområdene. Her kan man også leie båt om ønskelig. Sjekk ut hjemmesiden deres her. http://portoerhytteutleie.no/ «

Vi måtte også ut en liten tur å prøve oss litt etter sjøørreten i skumringen og litt utover i mørket.  Det kan være veldig lurt å prøve  og det tok ikke lange stunden før Mikael Blomberg fikk en flott sjøørret på 1,3 kg som fikk svømme tilbake i mørket.

Etter denne fisken var det bare å gå tilbake til hytta og fortsette en svært hyggelig kveld.

SJØØRRETTREFFET

Det var ikke forventet så stort oppmøte denne dagen da det både har vært åpning av sjøørretfisket i Sverige og Camp Villmark.

Vi ble da noen, ja faktisk 15 personer som spredde seg utover store områder. Ekstra hyggelig å bli kjent med nye fjes innenfor den samme lidenskapen. Kjempe trivelig med besøk av Kjell og Anders fra Larvik, Jaran fra Sandefjord og selvfølgelig alle de andre som kom. Noen av dere hadde en lang kjøretur for å komme hit, ja faktisk 3 timer en vei for den som bodde lengst unna om jeg ikke husker feil. Jeg ble veldig glad for oppmøtet og jeg har jo gledet meg en stund for å vise frem områdene jeg fisker nesten daglig ved. Når været i tillegg viser seg fra en strålende side, ja da blir rammen rundt ekstra god. Det som gjensto nå var å se om sjøørretene var i farta. Det har vært et fantastisk fiske en periode før det kom et par dager med kaldt og dårlig vær før denne dagen. Så var spent på hvordan fisket ville bli.

Folk reiste til ulike plasser spred utover hele Portørlandet i retning Gjernes. Jeg fikk fort en rapport fra Anes om en stor sjøørret som hadde hoppet foran han.

Jeg brukte morgenen på å dra innom et par plasser hvor det var folk å fisket. Første plassen var en plass jeg viste Kjell og Anders. En plass det har vært mye stor fisk inne ved i en lengre periode. Det vaket flere fisker med en gang vi kom, men forstod det slik litt senere på dagen at det var mye smått å få der denne gangen.

Jeg pratet med flere rundt om og noen hadde fått noen små, noen hadde hatt noen fine følgefisker og som alltid, både for min egen del og for andre så ble det mistet en stor fisk. De største mister man alltid, uansett.. 😀

Jeg vet Mikael hadde på en flott fisk som hadde tatt helt av. Det var synd, men vi vet alle at det er en del av gamet, men alltid surt å miste de finere fiskene.

Jeg fikk utover formiddagen muligheten til å fiske litt og fikk en sjøørret i fin størrelse, men den var av det tynne slaget som fikk svømme fort videre. Selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake for å ta «loppa» igjen når magen skraper i bunnen.

Roar kroket like etterpå en ganske fin fisk, ikke en, men to ganger. Begge to gikk av med en liten «latter» fra Anes i bakgrunnen.. Haha.

Ikke bare sjøørret som biter på flue. Bas fikk en kul opplevelse da denne sugde i seg flua hans. Heftig fight på disse og troen på en skikkelig sjøørret var nok til stede. Kul fisk Bas.

Solen varmet utover dagen, men vinden tok seg opp en del. Nye rapporter var at det var tregt fiske. En del følgefisk i tillegg til noe smått her og der. Kjedelig, men slik er fiske. Plutselig snur det eller man treffer på fisken.

Dagen nærmer seg slutten og noen sender melding å takker for seg. Noen holder på helt ut og vi samles ute ved oppmøte plassen. Der blir det litt prat om hvordan fisket hadde vært. Kort fortalt så ble det ikke et rått fiske denne dagen, men det ble tatt en del fisk, da mest smått. Ingen skikkelige fisker på land i dag. Noen av fiskene som ble tatt i dag var tynne og bar preg av høstens herjinger. All sjøørret denne dagen ble gjenutsatt. Dagens største var det Roar Alvestad som fikk på 1,4 kg.

Det ble arrangert en liten konkurranse denne dagen der Helge Wikstrøm fra Kragerø hadde fått sponset noen premier til en konkurranse han ville avholde i fjor som ikke ble noe av. Han spurte om jeg ville bruke disse denne dagen og det sa jeg selvfølgelig tusen takk til. Takker så mye Helge. Premiene hadde han fått sponset av SPORT1 Kragerø, Pure Fishing og Elbe.

Roar fikk seg en Trygdestix stang i fjor med en Etaten fluesnelle for største fisk. Den gangen en på 1,6 kg  😀 I år var det litt oppgradert til en Greys GT700 og en Greys 9,6` #7 + en line.

Jeg ønsker å si tusen takk til alle dere som tok turen ned til Kragerø og ut hit til Portørlandet. At fisket ikke var bedre denne dagen var det lite å gjøre med, men jeg tror og håper dere alle fikk en god smak av fiskeområdene her nede.

Velkommen tilbake.

Skitt fiske folkens

Fiskehilsner
Ole Martin Gilbu

Jeg legger med noen flere fra dagen under her. Noen av oss fisket videre utover kvelden.

 

 

 

 

spacer

Leave a reply