NY FILM – Glimt fra gjeddefiske

Gjeddefiske er ikke noe jeg verken har så mye kunnskap om eller skal skryte meg på noe. Gjeddefiske for meg var å gå langs bredden av Numedalslågen på de stilleflytende partiene med wobbler i ungdomstiden. Dette husker jeg som ganske kult med mange gode, ja også skremmende opplevelser.

I fjor spurte Mikael Blomberg meg om jeg ville legge vekk kysten for en dag for å bli med oppover i Telemark på jakt etter gjedde. Fluefiske etter gjedde skulle vise seg å være så rått og selv om jeg ikke har noe særlig tid til dette fisket så skal jeg innrømme at jeg ble litt hekta etter den turen.

Et år senere ble jeg igjen spurt om jeg ville være med på en ny tur og det takket jeg selvfølgelig ja til.
Sammen med Mikael Blomberg og Jake Semons der sistnevnte hadde tatt med seg 3 watermaster båter gikk turen tilbake til Nomevann.

En hel dag med fiske uten mye tegn til gjedde før det tok helt av rett før solnedgang. Det ble ingen store gjedder, men en del opp til 2kg + en råsprek abbor. Uansett størrelse på fiskene så var det uten tvil deilig når det begynte å bite. Alle fikk en god avslutning på dagen med mye flex.

Man kan si hva man vil om gjedde, men de er en fantastisk sportsfisk og jeg synes personlig dem er ganske rå.

Må jo nesten takke Mikael for gode tips og info om dette fisket. Litt annerledes enn mitt hovedfelt, men som sagt, dette skal det bli mer av når tiden strekker til.

Sjekk ut filmen med glimt fra dagen på Nomevann.

 

spacer

Leave a reply