Sjøørretfiske – Da er vi i gang

Jepp, da er vi i gang igjen med litt skriverier på nettsiden og som den store blogger jeg er så må jeg jo holde dere oppdatert, litt ironi på den blogger uttalelsen altså, men ja jeg er i gang igjen med litt rapporter fra turer, tester av fiskeutstyr med mer. Jeg trives svært godt med å dele og formidle gjennom film, men det er moro å dele litt gjennom tekst og bilder også.

Så da kjører vi på med nye innlegg på siden her fremover. Litt rusten på tastaturet, men det bygger seg opp utover våren.

Årets vinterfiske har vært i en skygge av seg selv kontra de siste 5 årene i min bakgård Kragerø.

De stabile og gode vinterplassene har levert lite sjøørret, der kun noen småfisk til tider har latt seg lure.

Vinterfiske kan jo være en svært tøff tid for en sjøørretfisker der det kan virke som om kysten er tømt for fisk, men den som er tålmodig og litt sta, og i tillegg sitter på litt kunnskap om sjøørreten, sine fiskeområder og byttedyr, ja da har man muligheter. Legg på en dose flaks så kanskje man er på rett sted til rett tid også. Uansett mulighetene er der og jeg har såpass mange sjøørreter på samvittigheten vinterstid opp med årene at jeg føler jeg aldri mister troen under mitt vinterfiske selv under slike perioder med dårlig fiske det har vært i år.

Noe fisk har det blitt gjennom januar og februar, men det var først i slutten av februar det begynte å løsne litt.

DE SISTE DAGENE MED FISKE

De siste dagene har sjøørretene begynt å vise seg fra sin bedre side. Litt forskjellige fiskeplasser og teknikker har vært avgjørende, men at litt stigende vanntemperatur har fått litt fart i sakene igjen er det liten tvil om. Selv om man skal huske at det er stor forskjell på kaldt vann og veldig kaldt vann. Uten at vi skal gå inn på det akkurat nå så har dette med vanntemperatur mye å si på hvordan sjøørretene oppfører seg.

Gode plasser som har levert fisk de siste dagene har både vært inne i fjorden, men også helt ytre deler av kysten.

Vanntemperaturen steg til 3+ grader så ble endelig litt fangster på et område som leverer bra på vinteren.

Fluevalg den siste tiden har gått i litt mindre vaskebjørner, lopper og magneten. Jeg fisker ofte ganske aktivt og med kjappe inntrekk selv når vannet er kaldt og dette er ofte det som skal til om det er lite fart i fisken.

Tenker jeg skal dele litt mer fra mine fluevalg og tanker om det fremover. Magneten er en liten luring jeg setter på når jeg fisker av områder med variert bunn og en del tangklatter utover. Den fisker på en måte jeg ønsker og leverer stadig fine fisker når annet ikke har fungert.

Været den siste tiden har vært en skikkelig smak av vår. Flere dager med mildvær og sol gjør at man ofte blir litt lurt og tror fisket skal bli helt rått. Vanntemperaturen trenger litt tid på seg, men rette veien går det.

En ting er sikkert og det er at i takt med våren nå så stiger vanntemperaturen og livet under vann vil sakte, men sikkert gjøre at det blir litt mer liv for alle oss som jakter sjøørret og jaggu skal det bli godt å føle på litt mer varme igjen etter nok en mange tøffe turer langs kysten i vinter.

Ønsker dere skitt fiske fremover, nyt den kommende våren så sees vi på Youtube og kikk gjerne innom her for rapporter med mer.

Ole Martin Gilbu

spacer

Leave a reply