De underlige og den merkelige boksen

Boken De underlige og den merkelige boksen – Fakta og miljøengasjement blandet inn i en fantasifull og spennende fortelling.

Forfatter Annette Moe, utgiver Drøm forlag. Illustrert av Esther van Hulsen

I denne barneboken følger man eremittkrepsen Muskelbunten og eremittkrepssjørosen Tanja. De lever et rolig liv i sitt hjem i skjærgården helt sør i Norge, men blir tvunget ut på en skummel reise på jakt etter et nytt trygt sted å bo etter at hjemmet deres blir ødelagt av søppel. I tillegg forsvinner deres gode venn Edvard, og dem gjør alt for å finne ham.

På veien kommer de over en merkelig boks med noe rart inni. Det lurer mange farer langs havets bunn, der den største trusselen kanskje skal vise seg å komme fra land.

OPPLEVELSEN AV BOKEN

Ettersom dette er en barnebok så passet det bra å lese denne sammen med min datter på 6 år og sønn på 9 år, som begge er fascinert av havet og livet under vann.

Dette er en artig fortelling med stadig nye spennende ting som skjer underveis. Blant både morsomme, og litt skremmende hendelser så kom det litt faktabaserte ting som barna begynte å prate om. Det var moro å se dem leve seg inn i fortellingen, lo og ikke minst pratet mye om det denne boken faktisk setter fokus på, nemlig søppel i havet og hvordan dette påvirker livet under vann.

Boken er lettlest. Enkelte ord måtte beskrives til barna hva betydde, men boken i seg selv er fin å ta pauser i å utdype seg litt mer om enkelte ord/ handlinger for barna.

Underveis i boken kommer det flere fine illustrasjonsbilder som barna syntes var morsomme. De satte et godt preg i boken.

For barna sin del ble det tommel opp fra begge to etter at boken var ferdig lest med ønske om å lese på nytt. Selv om de forteller at historien var spennende så er det søppelet som ble kastet i havet dem prater mest om i ettertid.

Det sier meg da at forfatteren har klart å formidle noe svært viktig inn i en spennende fortelling som har fått ungene til å følge nøye med, og ikke minst ta til seg de faktabaserte tingene som på en fantasifull måte er pakket inn i fortellingen.

ANBEFALES

Forfatter Annette Moe gir deg med boken De underlige og den merkelige boksen en spennende fortelling for barna med fokus på en viktig sak. Ja jeg innrømmer den var litt artig for den voksne parten her også.

Så om boken anbefales ? JA, helt klart.

spacer

Leave a reply