Vaskebjørn i enden – En av mine topp 3 fiskefluer på Møn

Jeg må innrømme at jeg sitter å ler litt for meg selv her jeg sitter å skriver. For er det en ting som er helt sikkert, så er det jo at det finnes mange gode fiskefluer. Jeg burde vel egentlig hatt en overskrift som det sto «En av topp 100 fiskefluer» på Møn.

Jeg har falt ned på noen få fiskefluer som fisker svært effektivt på Møn. Noen fiskefluer som passer fisket mitt der helt perfekt.

Nå er det slik at de fleste fluer fanger sjøørret.

Saken er at om man har en boks full av for mange mønstre så er det fort å begynne å bytte fluer litt for ofte om fangstene uteblir. Ikke missforstå, det kan faktisk være lurt til tider å bytte litt fluer for å prøve seg frem.

Fisker du med en flue man vet hvordan oppfører seg i vannet med tanke på daletid, bevegelse under intrekket med mer, så har man kontroll. Dette i tillegg til at man har fått bra med fisk på den tidligere gir deg troen. Dette er faktisk viktig for å øke sjansene for fangst. Så ja vi er enige om at det finnes mange gode fiskefluer som fanger sjøørret, men at man burde begrense utvalget av type fluer som er ganske like til noen få mønstre i flueboksen din.

Vaskebjørn som jeg skriver om nå har alt jeg ser etter i en fiskeflue for mitt fiske på Møn.

For at den velkjente Vaskebjørnen til Christian Schanche er en god fiskeflue er det jo liten tvil om.

Vaskebjørn vil jeg si går under sjangeren attraktorflue, ettersom den ikke etterligner ett spesielt byttedyr. I mine øyne kan den lett oppfattes som flere forskjellige byttedyr.

Det kommer stadig nye fargekombinasjoner av Vaskebjørn. Jeg selv begynte å binde Vaskebjørn i en fluo gul variant i fjor etter at en kamerat, Magnus viste meg en utgave. Den har vist seg å fiske svært så effektivt. Særlig på Møn har den herjet godt fra seg.

Mye variasjon i inntrekkene, men hovedfokus på mye daletid da dette ofte er svært effektivt. Det er ikke uvanlig at jeg har daletid opp mot 10 sekunder til tider.

Om fargen og selve fluen man bruker med mer har så stor betydning blir opp til hver enkelt å avgjøre. Jeg vet bare helt sikkert at for meg så er troen på det jeg fisker med viktigere enn noe annet. I tillegg velger jeg å fiske med fluer som passer det fisket og fiskeområdene jeg befinner meg.

Linker til det man trenger til den gule varianten.

spacer

Leave a reply